1998: Έτσι τη γλίτωσε τότε το τοπικό καρτέλ της κοκαΐνης

Το τοπικό καρτέλ της κοκαΐνης, δρα στην Εύβοια περισσότερα από 20 χρόνια και τα μέλη του παραμένουν ασύλληπτα και ατσαλάκωτα, λειτουργώντας ως επιφανή πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας. Και το γεγονός ότι διαφεύγουν τη σύλληψη τόσα χρόνια δεν είναι καθόλου περίεργο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του πλοίου «Κλεόβουλος of RODOS», το οποίο κατέπλευσε τον Αύγουστο του 1998 στο λιμάνι του Αλιβερίου.
Οι πληροφορίες των διωκτικών αρχών που παρακολουθούσαν την υπόθεση ήταν συγκεκριμμένες. Το πλοίο φόρτωσε τη ναρκωτική ουσία (188 κιλά και 900 γραμμάρια κοκαΐνης) μεσοπέλαγα, από άλλο σκάφος. Στην συνέχεια κατέπλευσε προς τη Ελλάδα, φορτωμένο με κάρβουνο προκειμένου να δέσει στο λιμάνι του Αλιβερίου.
Οι αρχές γνώριζαν ακόμη ότι, η ναρκωτική ουσία θα μεταφερόταν από το καράβι σε ένα κτίσμα στην Κεντρική Εύβοια (από την πλευρά του Αιγαίου) και στην συνέχεια, η διακίνηση θα γινόταν και οδικώς και με φουσκωτό. Το σχέδιο μάλιστα ήταν να αφεθούν οι αποδέκτες να ξεκινήσουν την διαδικασία εκφόρτωσης της κοκαΐνης ώστε να «δεθούν» και τα ενδιάμεσα πρόσωπα και οι αποδέκτες της Χαλκίδας και οι αποδέκτες της Αθήνας.
Τι έγινε τελικά
Το πλοίο κατέπλευσε Τετάρτη απόγευμα στο λιμάνι του Αλιβερίου, προκειμένου να ξεφορτώσει κάρβουνο στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ Ηρακλής. Οι αρχές γνώριζαν ότι σε κάποια δεξαμενή έρματος υπήρχε αποθηκευμένη η κοκαΐνη. Το πιο λογικό θα ήταν να τεθεί το πλοίο σε παρακολούθηση, ώστε να εντοπιστούν οι αποδέκτες και διακινητές.
Αντί όμως να γίνει κάτι τέτοιο, το πρωί της Πέμπτης, τρεις δύτες της ομάδας Ειδικών Αποστολών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ερεύνησαν το σκάφος και σε μια από τις πέντε δεξαμενές έρματος της πρύμνης εντόπισαν την ύπαρξη πέντε αδιάβροχων σάκων, μέσα στους οποίους ήταν τοποθετημένα 124 πακέτα με πλάκες καθαρής κοκαΐνης. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν όπως και το σκάφος και συνελήφθησαν τα 30 μέλη του πληρώματος ­ 5 Έλληνες και 25 αλλοδαποί.
Το αποτέλεσμα
Αντί να εξαρθρωθούν και να συλληφθούν τα μέλη του τοπικού καρτέλ της κοκαΐνης, συνελήφθησαν πέντε Έλληνες ναυτικοί, δύο Πολωνοί, ένας Βιρμανός και 22 Ινδονήσιοι. (το ρεπορτάζ της εποχής)
Τα συμπεράσματα δικά σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*