7 αγκάθια για τη Νέα Δημοκρατία στο Δήμο Χαλκιδέων

Οι πρόσφατες φήμες ότι ο πρώην Βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος προορίζεται για υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων (ο ίδιος το διέψευσε κατηγορηματικά) δεν είναι καθόλου τυχαίες και καταδεικνύουν την αγωνία του κόμματος προκειμένου να βρεθεί λύση σ’ ένα αγκάθι που ταλαιπωρεί το κόμμα τα τελευταία χρόνια.
Το πρόβλημα έχει ως εξής:
1. Στις τελευταίες εκλογές, ο Βασίλης Καθαροσπόρης και η Λίλιαν Ζλακώνη στήριξαν το σημερινό Δήμαρχο Χρήστο Παγώνη, κάτι που συνέβαλλε τα μέγιστα στην ήττα του πρώην Δημάρχου Θανάση Ζεμπίλη.
2. Ο Θανάσης Ζεμπίλης επιθυμεί να είναι ξανά υποψήφιος, όχι μόνο για να πάρει τη ρεβάνς αλλά και για να καταδείξει την πολιτική του παρουσία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
3. Στην περίπτωση που ο κος Ζεμπίλης είναι υποψήφιος Δήμαρχος, θεωρείται δεδομένο ότι το κόμμα δεν θα κατέβει ενωμένο στις εκλογές.
4. Ο Βασίλης Καθαροσπόρης έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για το Δήμο Χαλκιδέων, αφού δεν το έχει διαψεύσει ποτέ.
5. Το κόμμα χρειάζεται ένα πρόσωπο που θα ενώσει όλες τις πλευρές, λειτουργώντας ως κομματική ομπρέλα ώστε να μην υπάρξουν διαρροές.
6. Το πιθανότερο είναι, μετά απ όλα αυτά, να προσανατολιστεί το κόμμα στην υποψηφιότητα του Φάνη Σπανού.
7. Μοναδικό αγκάθι, αποτελεί η στάση του Θανάση Ζεμπίλη, αφού όλες οι άλλες πλευρές φαίνεται να συνηγορούν με το σενάριο της υποψηφιότητας του Φάνη Σπανού για το Δήμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *