Νίκος Παπανδρέου: Τον πολέμησαν γιατί δεν τους είχε ανάγκη

Ίσως παραξενεύτηκαν κάποιοι με το δελτίο τύπου του Νίκου Παπανδρέου, εναντίον του Σίμου Κεδίκογλου για το επίδομα ενοικίου που λαμβάνει. Ωστόσο, για όσους τον γνωρίζουν, η κίνηση αυτή είναι σημειολογικού χαρακτήρα και καταδεικνύει την συνολική πορεία του Νίκου Παπανδρέου στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Νίκος Παπανδρέου δεν είχε ποτέ ανάγκη το κόμμα, καθώς συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο. Εκλέχτηκε βουλευτής με πολύ μεγάλο αριθμό ψήφων και κάποιοι φρόντισαν να χάσει την έδρα με ένσταση μέσα από το ίδιο του το κόμμα.
Εκλέχτηκε Νομάρχης και δεν υπέκυψε ούτε σε εκβιασμούς, ούτε εξυπηρέτησε ρουσφέτια και «δουλίτσες» ακόμη και όταν του το ζητούσαν τα στελέχη του κόμματός του. Τα πρόστιμα στην ΑΓΕΤ για τη ρύπανση από το Τσιμεντάδικο της Χαλκίδας έπεφταν βροχή. Μάλιστα είχε φτάσει σε σημείο να κλείσει το εργοστάσιο για αρκετές ημέρες, προκειμένου η εταιρία να συμμορφωθεί με την περιβαλλοντική νομοθεσία.
Ουδέποτε είχε ανάγκη χρημάτων, αφού η δουλειά του (Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής) του επέτρεπε και του επιτρέπει να ζει χωρίς να χρειάζεται «ενίσχυση». Οπότε η πολιτική αποτέλεσε για εκείνον, οτιδήποτε άλλο εκτός από ανάγκη βιοπορισμού.
Και φυσικά, ο Νίκος Παπανδρέου δεν μασάει τα λόγια του, όπως ακριβώς κάνει και τώρα. Αυτός είναι ο λόγος που στη Νέα Δημοκρατία τον πολέμησαν όσο κανέναν άλλον. Δεν τους είχε ανάγκη και δεν συμμορφώθηκε σε καμία υπόδειξη προκειμένου να …βιοποριστεί. Γι αυτό τους τα βρόντηξε στη συνέχεια και έφυγε!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *