ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δύο χρόνια φυλάκιση στην οικιακή βοηθό γνωστής δικηγόρου της Χαλκίδας

Σε φυλάκιση δύο ετών, για κλοπή αντικειμένων μεγάλης αξίας, καταδικάστηκε πριν λίγη ώρα από το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Χαλκίδας, η οικιακή βοηθός γνωστής Χαλκιδέας δικηγόρου, μετά από μήνυση που υπέβαλλε η ίδια η δικηγόρος, εναντίον της. Η οικιακή βοηθός, με καταγωγή από την Αλβανία, εργάστηκε στο σπίτι της δικηγόρου το 2012, για μια ημέρα την εβδομάδα, όταν ξαφνικά η δικηγόρος διαπίστωσε ότι έλειπαν πράγματα από το σπίτι της, όπως κοσμήματα, παλαιά εργόχειρα μεγάλης αξίας, φλουριά Κωνστναντινάτα και παλαιά κοσμήματα.

Η δικηγόρος, όπως κατέθεσε στο δικαστήριο, προσπάθησε να πείσει την οικιακή βοηθό να επιστρέψει τα αντικείμενα λόγω της οικονομικής αλλά, κυρίως, συναισθηματικής τους αξίας, ωστόσο, η οικιακή βοηθός επέμεινε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και δεν έχει πάρει το παραμικρό.

Όπως κατέθεσε η ίδια στο δικαστήριο, πήγε στα Ψαχνά, όπου μένει η οικιακή βοηθός, και μίλησε με ανθρώπους που είχε εργαστεί στο σπίτι τους και διαπίστωσε ότι είχε κάνει το ίδιο και σε άλλους. Σε αυτό το σημείο μάλιστα προκλήθηκε ένταση με τον δικηγόρο της οικιακής βοηθού Νίκο Ζέρβα, ο οποίος την προκάλεσε να πει τα ονόματα των ανθρώπων στους οποίους αναφέρεται, ώστε να κληθούν ως μάρτυρες, καθώς είναι αδιανόητο δικονομικά, ένας μάρτυρας στο δικαστήριο, να μην αναφέρει τις πηγές του.

Ως μάρτυρας κατηγορίας στο δικαστήριο κατέθεσε μια ακόμη γνωστή Χαλκιδέα δικηγόρος, η οποία είχε προτρέψει την παθούσα να ψάξει να δει εάν της λείπουν πράγματα από το σπίτι, όταν διαπίστωσε μικροκλοπές απορρυπαντικών και άλλων ειδών καθημερινής χρήσης.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης της οικιακής βοηθού, κατέθεσε γυναίκα από τα Ψαχνά, η οποία συνεργάζεται μαζί της από το 1994 και, όπως είπε, δεν της έχει λείψει το παραμικρό από τα αντικείμενα αξίας που υπάρχουν στο σπίτι.

Ο Εισαγγελέας

Η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν καταδικαστική, με το σκεπτικό ότι, η μηνύτρια εξέθεσε τα γεγονότα με απόλυτα λογική σειρά, τα οποία αποδεικνύουν την εμπλοκή της οικιακής βοηθού στην υπόθεση. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Δημήτρης Ανδρέου, συντάχθηκε με την πρόταση του Εισαγγελέα, ενώ ο δικηγόρος υπεράσπισης Νίκος Ζέρβας τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη εναντίον της κατηγορουμένης, πέραν της ένδειξης ότι εργαζόταν στο σπίτι της δικηγόρου την περίοδο που έγιναν οι κλοπές. Μάλιστα τόνισε ότι, δεν είναι δυνατόν να καταδικαστεί κάποιος χωρίς ούτε ένα στοιχείο το οποίο να υπάρχει σε βάρος του.

Τελικά το δικαστήριο καταδίκασε την οικιακή βοηθό σε φυλάκιση 2 ετών, με τριετή αναστολή. Η γυναίκα υπέβαλλε έφεση ώστε να κριθεί η υπόθεσή της σε δεύτερο βαθμό.

 

Random Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*