Αθώος ο Δημήτρης Θωμάς για το θέμα του νερού

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Χαλκίδας, ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς για το θέμα της ποιότητας του νερού στην Κύμη το 2010. Το θέμα αφορούσε καταγγελία πολιτών προς την τότε Νομαρχία, ότι το νερό της Κύμης δεν είναι κατάλληλο. Πράγματι έγιναν οι απαραίτητες μετρήσεις, βρέθηκε ότι το νερό της Κύμης είχε κάποιους δείκτες πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια και σχηματίστηκε δικογραφία κατά του Δημάρχου.

Πρωτόδικα ο Δημήτρης Θωμάς είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 μηνών, ποινή για την οποία άσκησε έφεση. Κατά την διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης στο Εφετείο, σήμερα, Τετάρτη, το πρωί, προέκυψε από τις καταθέσεις ότι, λίγο πριν την  πρώτη  μέτρηση, η οποία έγινε τον Δεκέμβριο του 2010, είχαν δημιουργηθεί προβλήματα στο δίκτυο εξ αιτίας θεομηνίας και ήταν λογικό να υπάρχουν σπασμένες σωλήνες, οι οποίες είχαν γεμίσει χώμα. Ωστόσο, στη δεύτερη μέτρηση που ακολούθησε, τον Μάρτιο του 2011, όταν οι βλάβες είχαν επισκευαστεί, το νερό βρέθηκε απολύτως κατάλληλο, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπήρχε ευθύνη του Δήμου ή του Δημάρχου για τα απρόβλεπτα προβλήματα που είχαν προκύψει λόγω της κακοκαιρίας.

Αντίθετα, ο Δήμαρχος και ο Δήμος γενικότερα, έπραξαν τα δέοντα ώστε οι ζημιές να επισκευαστούν το συντομότερο δυνατόν. Κατόπιν αυτών, το δικαστήριο έκρινε ΑΘΩΟ τον Δημήτρη Θωμά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *