Μετάλλια για τα Special Olympics

Τα Special Olympics με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή τους  και το κίνημα απλώθηκε σε 172 χώρες με συμμετοχή 5,6 εκατομμυρίων αθλητών διοργάνωσαν αγώνες στο Λουτράκι από 14-18 Μαΐου 2018 Πανελλαδικούς Αγώνες  με τη συμμετοχή 700 αθλητών και προπονητών σε 5 αθλήματα (Στίβος, Κολύμβηση, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Αντιπτέριση, Καλαθοσφαίριση) από όλα τα προπονητικά προγράμματα Special Olympics της χώρας ,Ειδικά Σχολεία και Φορείς Ειδικής Αγωγής, , 25μελής αποστολή από τα Special Olympics της Κύπρου .Τις αποστολές πλαισίωσαν100 εθελοντές, 50 κριτές/διαιτητές μέλη οικογενειών και εκπρόσωποι του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου. Παράλληλα με τους Αγώνες πραγματοποιήθηκαν και μη αθλητικά προγράμματα όπως το Πρόγραμμα «Υγιείς Αθλητές» (Healthy Athletes Program), το Πρόγραμμα Οικογενειών (Family Program), η δράση Special Olympics Hellas Family Health Forum καθώς  και η επίδειξη του Προγράμματος «Νεαροί Αθλητές» (Young Athletes) των Special Olympics Hellas.                                                                                                                                                                                   

Την αποστολή των αθλητών Special Olympics Π.Ε. Εύβοιας συνόδευσαν η προπονήτρια Μαρία Μοσχώνη και η εθελόντρια Μαρία Μπασούκου. Oι αθλητές μας  συμμετείχαν σε αθλήματα του Στίβου τρέξιμο και ακόντιο:

Βασίλης Γραμματικός   διακρίθηκε στο τρέξιμο  : ήρθε πέμπτος στα 100 μ. και  έλαβε Διάκριση

                                                                                ήρθε δεύτερος στα 400 μ. έλαβε το Αργυρό μετάλλιο

Ανδρέας Γκάρο           Ακόντιο έριξε 18 μ.  ήρθε δεύτερος έλαβε Αργυρό μετάλλιο

Νίκος Μαντάς              Ακόντιο έριξε 10,20 μ. ήρθε  δεύτερος έλαβε Αργυρό μετάλλιο    

Αλέκος Τσιμπούνης.   Ακόντιο έριξε 16 μ.       ήρθε τρίτος έλαβε Χάλκινο μετάλλιο

Ο αθλητής μας Βασίλης Γραμματικός συμμετείχε στη λαμπαδηδρομία και στην αφή της φλόγας τουΒωμού  στο «Θώδειο» Δημοτικό Στάδιο Λουτρακίου, μεγάλη τιμή για την Εύβοια!!

Όλες οι αποστολές των Special Olympics από τις 13 Περιφέρειες της Χώρας μαζί με την αποστολή της Κύπρου, παρέλασαν μέσα στο Θώδειο Δημοτικό Στάδιο Λουτρακίου καταχειροκροτούμενοι, χαρίζοντας τον παλμό στην Τελετή Έναρξης των αγώνων που ήταν ιδιαίτερα μεγαλοπρεπής, φαντασμαγορική και συνάμα συγκινητική .               Μία πραγματική γιορτή του αθλητισμού,της ισότητας και του πολιτισμού.                                 

Σ’ ένα κατάμεστο στάδιο υποδέχτηκαν τα παιδιά, τους αθλητές και τις αθλήτριες των Special Olympics Hellas  που χάρισαν μοναδικές στιγμές χαράς ,ελπίδας, πίστης και αισιοδοξίας.                                                                   Στη συνέχεια ακολούθησε η είσοδος της Φλόγας και των 30 Λαμπαδηδρόμων-Αθλητών των S.O με μαθητές σχολείων συνοδευόμενοι από Αστυνομικούς της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας . Ακολούθησε η Αφή του Βωμού στο «Θώδειο» Δημοτικό Στάδιο, η οποία σηματοδότησε και την έναρξη των Πανελληνίων Αγώνων Special Olympics «Λουτράκι 2018». Tην Τελετή παρουσίασε η Ζέτα Θεοδωρακοπούλου.

Παρευρέθηκαν, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γεώργιος Βασιλειάδης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ.Θεοδώρων ,Μέλος του Δ.Σ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μέγας Δωρητής των Πανελληνίων Αγώνων Special Olympics «Λουτρακι 2018», Βουλευτές των Νομών Αρκαδίας και Κορινθίας , Χορηγοί και Υποστηρικτές, Μέλη των οικογενειών των αθλητών και αθλητριών και εκατοντάδες φίλοι του Κινήματος των Special Olympics.

Στην τελετή έναρξης το πρόγραμμα περιλάμβανε εκτός από τη Φιλαρμονική Λουτρακίου που έπαιξε εμβατήρια Παρέλασης αλλά και τον Ύμνο των Special Olympics.

 

Random Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*