Απίστευτο: Ο Δήμος Χαλκιδέων «άρπαξε» τον»Νυχτερίδα» και τον έκλεισε στο κυνοκομείο

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα στο πρωί, έξω από το 25ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας. Συνεργείο του Δήμου Χαλκιδέων, «άρπαξε» τον «Νυχτερίδα», το αδέσποτο που έχουν υιοθετήσει τα παιδιά και το έκλεισε στο κυνοκομείο. Στο σχολείο επικρατεί μεγάλη αναστάτωση, καθώς το σκυλάκι ήταν υιοθετημένο από τα παιδιά, ενώ σήμερα, υπήρχε το πρωί σε εξέλιξη περιβαλλοντική δράση, στην οποία θα έπαιρναν το σκυλάκι μαζί.

Ως αιτία της φυλάκισης του «Νυχτερίδα» κάποιοι προβάλλουν το γεγονός ότι «επικίνδυνος» γιατί έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου επιτέθηκε σε παιδιά. Ωστόσο, όπως μας διαβεβαίωσαν τα παιδιά του σχολείου, δεν έχει επιτεθεί ποτέ σε κανέναν, εκτός από τις περιπτώσεις που κάποιοι τον βασανίζουν, οπότε λογικά το σκυλί προσπαθεί να γλιτώσει από τους βασανιστές του.

Δείτε την πρόσκληση για την σημερινή περιβαλλοντική δράση που τελικά το σκυλάκι που έχουν υιοθετήσει τα παιδιά δεν πήρε μέρος:

Δείτε τι γράφουν τα παιδιά σε ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του σχολείου τους για τον Νυχτερίδα:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 Αγαπητοί συμμαθητές ,εκπαιδευτικοί και γονείς,

  • Περίπου 1500 σκυλιά ζουν σε ‘’ αδέσποτες ’’  συνθήκες στην πόλη μας .
  • 300 ακόμα ζουν σε κλουβιά στο καταφύγιο της Φιλοζωικής στο Βασιλικό και στο Δημοτικό κυνοκομείο… Για να μη μιλήσουμε για τις γάτες…..

Καθημερινά σκυλιά τρώνε φόλα από «αγαπητούς και ευυπολήπτους»

συνανθρώπους μας ενώ άλλα εγκαταλείπονται  στους δρόμους, όπου η επιβίωση είναι δύσκολη, με αποτέλεσμα να αυξάνονται διαρκώς τα παραπάνω νούμερα.

Κι επειδή ‘’ Όλα είναι θέμα παιδείας ‘’  μήπως  τελικά τα παιδιά μας και οι μαθητές μας πρέπει να μάθουν να αγαπούν και να φροντίζουν  τα ζώα;

Το σχολείο μας φέτος έκανε μια προσπάθεια με τον 

«Νυχτερίδα,  το δικό μας αδέσποτο!»

  • Του δίνουμε φαγητό και νερό καθημερινά.
  • Τον πηγαίνουμε στον κτηνίατρο.
  • Του βάλαμε σκυλόσπιτο.
  • Και του γράψαμε ακόμα και τραγούδι!

Ο Νυχτερίδας ζει προσωρινά έξω απ’ το σχολείο μας.

 Όσο και αν τον αγαπάμε προσπαθούμε να του βρούμε μια οικογένεια να τον υιοθετήσει!        

Δεν είναι τα πάντα όσα κάνουμε, αλλά είναι μια αρχή και θέλουμε να την  μοιραστούμε και με τα άλλα σχολεία της πόλης μας.

Ελπίζουμε να μας μιμηθείτε και να μας ξεπεράσετε!

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε συνεργασία!!!

«Τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν την πόρτα τους στο αδέσποτο της γειτονιάς τους».                                

Με αγάπη,

 Τα  παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του 25ου  Δημ. Σχολ. Χαλκίδας

 

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ο Δήμος Χαλκιδέων οφείλει να εξηγήσει για ποιο λόγο προέβη σε αυτή την ενέργεια, από τη στιγμή μάλιστα που το σκυλάκι είναι υιοθετημένο από τα παιδιά ενός σχολείου, είναι εμβολιασμένο αφού γίνονται τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο, έχει σπίτι και το σημαντικότερο, έχει θέση στις καρδιές των παιδιών. Ποιος είναι εκείνος που παραβλέπει τη ζημιά που θα προκαλέσει η πράξη του στις παιδικές ψυχές και αδιαφορεί για τις συνέπειες;

 

Random Posts

3 thoughts on “Απίστευτο: Ο Δήμος Χαλκιδέων «άρπαξε» τον»Νυχτερίδα» και τον έκλεισε στο κυνοκομείο

  1. Το κυνοκομειο και οι υπάλληλοι του είναι υπεύθυνοι μόνο για τέτοιες αισχρες και ατοπες κινήσεις! Να φύγουν από τη θέση τους άμεσα! Μόνο κακό κάνουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*