Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, διακόπηκε η συνεδρίαση

Απίστευτη τροπή στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου συζητείται το θέμα των παρατασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα. Η συνεδρίαση διακόπηκε μόλις ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν καλύπτουν πλέον πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Δείτε αναλυτικά τι συνέβη:

Ο Δήμος Χαλκιδέων έστειλε δικηγόρο και υπάλληλο στο δικαστήριο για να καταρρίψει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου!!!
Ομόφωνη απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι οι εργαζόμενοι καθαριότητας των οποίων έληξε η σύμβαση, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάκες και στη συνέχεια, ο Δήμος έστειλε δικηγόρο και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου στο Δικαστήριο, προκειμένου να υποστηρίξουν ότι οι θέσεις έχουν καλυφθεί, δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δεν υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν.
Το θέμα συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα 11/6 και ο Δήμαρχος αιτιολόγησε την απόφαση ως εξής: Τότε που ελήφθη η απόφαση, οι εργαζόμενοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ωστόσο, στο μεσοδιάστημα προέκυψε διαγωνισμός του ΑΣΕΠ με 60 προσλήψεις, οπότε και δεν μπορούσαν να προσληφθούν οι εργαζόμενοι για τους οποίους είχε ληφθεί η απόφαση του καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Από την πλευρά του ο Θανάσης Ζεμπίλης τόνισε ότι το θέμα είχε συζητηθεί το Μάρτιο και είχε ληφθεί η απόφαση και από τότε δεν έχει αλλάξει τίποτα. Άρα ο Δήμαρχος δεν σεβάστηκε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία είναι υποχρεωμένος να στηρίξει και έστειλε στο δικαστήριο το Νομικό Σύμβουλο του Δήμου και τον Γενικό Γραμματέα, να παρασταθούν εναντίον της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο κος Ζεμπίλης τόνισε ακόμη ότι το δίλλημα ότι δεν υπάρχουν κωδικοί για να πληρωθούν αυτοί οι εργαζόμενοι από τα ανταποδοτικά τέλη της καθαριότητας, είναι πλασματικό, καθώς οι δικαστικές αποφάσεις καλύπτονται από άλλους κωδικούς και είναι υποχρεωτική η εκτέλεσή τους.
Ο Νίκος Λεβέντης υποστήριξε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ήταν σύμφωνη με το Νόμο, καθώς οι συμβάσεις δεν μπορούσαν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, τονίζοντας ωστόσο ότι η ενέργεια του Δήμου να παρασταθεί στο δικαστήριο ήταν απαράδεκτη.
«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» υποστήριξε ο Βαγγέλης Σταματούκος και τόνισε ότι, ο Δήμος, αντί να δίνει ψωμί στους εργαζόμενους ψάχνει δικαιολογίες για να τους πετάξει στο ταμείο ανεργίας.
Ο Κώστας Κουλουρίδης υποστήριξε ότι οι νόμοι είναι κρεατομηχανή για τους εργαζόμενους, τονίζοντας παράλληλα ότι ήταν γνωστό από την αρχή, ότι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως της απόφασης δεν θα προσλαβάνονταν.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Χάρης Καραμάντουλας τόνισε ότι ο Δήμος πρέπει να δώσει το δικαίωμα στους εργαζόμενους να υποστηρίξουν το δίκιο τους στο δικαστήριο. Τόνισε ακόμη ότι οι πιστώσεις που λείπουν μπορούν να διεκδικηθούν.
Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Μπουραντάς υποστήριξε ότι η απόφαση προέβλεπε αλλαγή νομοθετικού πλαισίου από την Κυβέρνηση ώστε να γίνει η μονιμοποίηση των εργαζομένων. Άρα δεν υπάρχει καμία ανακολουθία από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.
Ο Γιάννης Μπάκας τόνισε ότι όταν ελήφθη η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήδη έτρεχε ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τους 60 που προσελήφθησαν, οπότε γνώριζε η Δημοτική Αρχή το θέμα, όταν πρότεινε να αποφασιστεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης υποστήριξε ότι η ανευθυνότητα και ο λαϊκισμός κάποιων δημοτικών συμβούλων περισσεύει. Υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αφού οι θέσεις έχουν πλέον καλυφθεί, οπότε τώρα μόνο έκτακτες ανάγκες μπορούν καλύψουν.
Η τοποθέτηση του Δημάρχου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους εργαζόμενους και η συνεδρίαση διακόπηκε, για να συνεχιστεί μετά από λίγα λεπτά με τα θέματα ημερήσιας διάταξης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*