Δεύτερο περιστατικό δυσφήμισης της Εύβοιας με φωτογραφίες από άλλες περιοχές

Δύο περίεργα περιστατικά που, αποδεδειγμένα, σημειώθηκαν σε άλλες περιοχές, «μεταφέρθηκαν» με άγνωστο τρόπο στην Εύβοια και αποτέλεσαν παράγοντα δυσφήμισης των δημοτικών υπηρεσιών σε δύο δήμους.
Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε φωτογραφία με μια ανάπηρη γυναίκα η οποία βρισκόταν στο έδαφος εξ αιτίας ΙΧ αυτοκινήτων που είχαν κλείσει την αναπηρική διάβαση και αναγράφηκε ότι το περιστατικό σημειώθηκε στα Ψαχνά. Τελικά αποδείχτηκε ότι το περιστατικό δεν συνέβη ποτέ στα Ψαχνά, σύμφωνα και με επίσημη ανακοίνωση του Δημάρχου κου Ψαθά.
Το δεύτερο περιστατικό είναι τα δολοφονημένα, από φόλες, σκυλιά, της «Αρτάκης» η οποία κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με την Αρτάκη, αφού συνέβη στο Δήμο της Πρέβεζας.
Μάλιστα, ο Αντιδήμαρχος Ν. Αρτάκης Νίκος Γεωργαλάς, έγραψε αναφορικά με το περιστατικό:
«Τελικά δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται. Κάποιοι πήραν τη φωτογραφία που ένα περιστατικό που έγινε στο Δήμο Πρέβεζας και δυσφήμησαν την πόλη μας, κυκλοφορώντας τη φωτογραφία με τα νεκρά σκυλιά στην Ελλάδα και έφτασαν μέχρι το εξωτερικό. Τι κατάλαβαν ρίχοντας λάσπη στην πόλη μας; Γιατί το έκαναν; Εγώ, σαν αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ν. Αρτάκης, δηλώνω ότι μέχρι την Πρασκευή 8 Ιουνίου, 3 μμ, κανείςς δεν ειδοποίησε υπάλληλο του Δήμου, ή εμένα τον Αντιδήμαρχο. Όταν έγινε το πρώτο περιστατικό θανάτου (Τετάρτη ή Πέμπτη απ ότι λένε) οι πρώτοι που έπρεπε να ειδοποιηθούν ότι υπάρχουν δηλητηριασμένα σκυλιά ήταν οι υπηρεσίες του Δήμου. Για να λάμψει η αλήθεια ζητώ, όποιος πολίτης ειδοποίησε κάποιον στο Δήμο, να βγει ανοιχτά και ξεκάθαρα να το αναφέρει, να μας πει ποιον ειδοποίησε, πότε τον ειδοποίησε, με ποιο τρόπο και τι ώρα. Όλα καταγράφονται. Τα πράγματα μπερδεύονται. Οι υπεύθυνοι που κυκλοφόρησαν την φωτογραφία πρέπει να γνωρίζουν ότι παραπλάνησαν κρατικές υπηρεσίες, που τους απασχολεί αυτό το σοβαρό περιστατικό.

Είχε προηγηθεί η αναστάτωση

Ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν το θέμα κάποια μέσα ενημέρωσης, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι όντως υπήρχε θέμα στην Αρτάκη, καθώς ο Αντιδήμαρχος, στις 11 Ιουνίου, με ανάρτησή του στο Facebook προειδοποιούσε ότι στο αλσύλλιο της Παναγίας Φανερωμένης υπάρχουν φόλες. Προφανώς, κάποια μέσα, «δανείστηκαν» τη φωτογραφία της Πρέβεζας, χωρίς να αναφέρουν ότι πρόκειται για φωτογραφία αρχείου και ανέγραψαν το περιστατικό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το μπέρδεμα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*