Επιχείρηση της Αστυνομίας ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση

Η Ελληνική Αστυνομία με τη συνδρομή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης συμμετείχε σε κοινή επιχείρηση για την αποδόμηση οργανωμένων εγκληματικών δικτύων που εμπλέκονται σε υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης της προτεραιότητας “EMPACT- Trafficking in Human Beings (THB)” της Europol και στην ελληνική επικράτεια διήρκησε από 14 έως 19 Μαΐου 2018.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν (28) χώρες, πραγματοποιήθηκαν κοινές ημέρες δράσης, στο πλαίσιο των οποίων ελέχθησαν πάνω από (39.000) άτομα και (12.900) οχήματα.

Συνελήφθησαν συνολικά (57) άτομα για αδικήματα σχετικά με την παράνομη διακίνηση ανθρώπων και την παράτυπη μετανάστευση, ενώ εντοπίστηκαν (379) πιθανά θύματα παράτυπης διακίνησης.

Σε ό ,τι αφορά στην ελληνική επικράτεια, από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή του Σώματος Επιθεώρησης, πραγματοποιήθηκαν συνολικά (1.426) έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε χώρους αγροτικών δραστηριοτήτων, πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, σε χώρους κατασκευαστικών δραστηριοτήτων κ.λπ..

Στο πλαίσιο των κοινών επιχειρήσεων, ελέγχθηκαν συνολικά (5.984) άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν (46) παραβάσεις και συγκεκριμένα (9) για παράνομη απασχόληση και (37) για φορολογικές παραβάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *