Εξαρθρώθηκε η σπείρα που ανατίναξε τα Α.Τ.Μ. στα Οινόφυτα και τη Φωκίδα

Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε βάρος τριών (3) αλλοδαπών ( δύο ανδρών ηλικίας 32 και 33 ετών και μίας 32χρονης γυναίκας), για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες αυτών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εκρήξεις κατά συναυτουργία, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες.
Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή τους άρχισε όταν ανατίναξαν ΑΤΜ στο Λεοντάρι Καρδίτσας και προσπάθησαν να διαφύγουν με ΙΧ αυτοκίνητο. Ωστόσο, εντοπίστηκαν στον Προμαχώνα Σερρών, ακινητοποίηθηκε το όχημα και συνελήφθησαν.
Οι δράστες διέθεταν ιδιαίτερη τεχνογνωσία στον τρόπο των εκρήξεων, επέλεγαν με πολλή προσοχή τον τόπο και το χρόνο που θα «χτυπούσαν» τον στόχο τους και χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά και διαφυγή τους οχήματα με πινακίδες κυκλοφορίας διαφόρων Ευρωπαϊκών κρατών, προκειμένου να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους.

Από την αξιολόγηση όλου του προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε η συμμετοχή της προαναφερόμενης εγκληματικής οργάνωσης. σε οκτώ (8) περιπτώσεις διαρρήξεων-εκρήξεων ΑΤΜ στις περιοχές των Ερυθρών Αττικής, Οινοφύτων Βοιωτίας, Πόρτο Ράφτη, Πεντέλης, Βριλησσίων, Ισθμού Κορίνθου και Γραβιάς Φωκίδας, καθώς και μίας (1) διάρρηξη σε οικία στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *