ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Υποχώρησε στις πιέσεις των Βορειοευρωπαίων για το προσφυγικό ο Πρωθυπουργός

Άλλη μία ολέθρια συμφωνία στο βωμό των εκλογικών σχεδιασμών του κ. Τσίπρα και της παρέας του, αποτέλεσε η συμφωνία για το προσφυγικό στην σύνοδο κορυφής της Ευρωπαικής Ενωσης. Αντί να διεκδικήσει να εφαρμοστεί η προηγούμενη συμφωνία για διασπορά των προσφύγων σε όλες τις χώρες, υποχώρησε στις πιέσεις των Βορειοευρωπαίων  βλάπτοντας τα συμφέροντα της χώρας αφού με βάση την χθεσινή συμφωνία οι πρόσφυγες θα παραμένουν στην χώρα εισαγωγής . Και όχι μόνο αυτό, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να δεχθεί και όσους στο παρελθόν καταγράφτηκαν στη χώρα μας και στην συνέχεια μετακινήθηκαν στην Ευρώπη Η ελληνική πλευρά, με βάση την συμφωνία είναι υποχρεωμένη να δημιουργήσει κέντρα που όμως δεν θα είναι ανοιχτά αλλά ελεγχόμενα. Θα είναι οι, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ της αντιπολίτευσης, «νέες Αμυγδαλέζες», τα κέντρα που οι «ανάλγητοι» οι «καταπατητές των δικαιωμάτων» κλπ κυβερνώντες έφτιαχναν για να «στοιβάξουν ανθρώπινες ψυχές» . Ο άνθρωπος ο οποίος τον Σεπτέμβριο 2014 χαρακτήριζε την Αμυγδαλέζα «Νταχάου», σήμερα συμφώνησε όχι μόνο   να γίνει η χώρα μας «αποθήκη ψυχών», αλλά τόπος δυστυχίας για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Παρότι ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει ήδη hot spots, με δεδομένο όταν αυτά είναι υπερκορεσμένα και άθλια, θεωρείται σίγουρο ότι θα δημιουργηθούν καινούργια σε όλα τα νησιά και την χώρα.

Ο κ. Τσίπρας περιτύλιξε τη νέα ολέθρια υποχώρηση με υπαινιγμούς ότι η Ευρώπη δεν έχει πλέον τις ιδρυτικές αξίες της και άλλα τέτοια φιλολογικά. Αλλά  αν η Ελλάδα επωμιστεί (που επωμίζεται), όλον τον… ανθρωπισμό της Ευρώπης «σώσαμε την αξιοπρέπεια της Ευρώπης που λέει και ο Πρωθυπουργός», η χώρα μας και πάλι θα πληρώσει… τον μουτζούρη, αφού οι πρόσφυγες και μετανάστες  θα συνεχίσουν να έρχονται και θα παραμένουν εδώ. Πόσοι χωράνε; Πως θα ζήσουν. Πόσους πρόσφυγες αντέχει μια Μόρια και πόσες Μόριες αντέχει η χώρα;

Και όλα αυτά για το……… αντάλλαγμα που έλαβε σχετικά με την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα 5 νησιά τα οποία υφίστανται το μεγαλύτερο βάρος από την προσφυγική κρίση και ενδεχομένως εξάμηνη μετάθεση της περικοπής των συντάξεων, ίσια ίσα για να φτάσει στο χρόνο των εκλογών του Μαίου του 2019.  

Random Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*