ΣΥΡΙΖΑ; Το Υπ. Εργασίας και όχι οι Δήμοι, μοιράζει τα τρόφιμα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και οι διανομές τροφίμων χρηματοδοτούνται από πρόγραμμα του Υπ. Εργασίας και όχι από τους Δήμους, οπότε, κακώς, κάποιοι δημοτικοί άρχοντες διεκδικούν την …πατρότητά του. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από τα πρώτα μελήματα της Κυβέρνησης ήταν ο σχεδιασμός και η ψήφιση του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που δημιούργησαν οι πολιτικές των συγκυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με την απώλεια του 25% του εθνικού πλούτου και την εκτόξευση της ανεργίας στο 28%!

Τα προγράμματα Κοινωνικό εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Ανέργους (ΤΕΒΑ) έχουν εποπτεύουσα αρχή το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και  Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με φορείς υλοποίησης τους Δήμους.

Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα προγράμματα Δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ), που κατευθύνονται σε έργα υποδομής και κρατικές επενδύσεις, που είναι καταγεγραμμένα στους κρατικούς προϋπολογισμούς, είναι χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, που πρέπει ανταποδοτικά να τους επιστραφούν και έχουν φορείς υλοποίησης τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Εδώ και πολύ καιρό, με ένταση ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, τοπικοί άρχοντες, διεκδικούν κάτι που δεν τους ανήκει: το ΤΕΒΑ και το ΠΔΕ. Και ναι μεν τους οφείλουμε ένα ευχαριστώ για την συνεργασία, αλλά θα πρέπει να αναφέρουν ότι αυτά είναι έργα μιας κυβέρνησης που έχει και προγραμματισμό, στοχοπροσήλωση και διαφάνεια στην διαχείριση. Αλλιώς κινδυνεύουν να   θεωρηθεί, ότι τα χρήματα αυτά τα βάζουν από την … τσέπη τους ή την κληρονομιά του Παππού τους. Θα πρέπει να τελειώσουμε με τις παλιές συνταγές «δι΄ενεργειών μου»!

Εμείς παλέψαμε και παλεύουμε να τελειώσουμε με τις πολιτικές των μνημονίων, με την προσοχή μας στραμμένη τους πιο οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, με την κοινωνία όρθια, για μια δίκαιη ανάπτυξη. Συνεχίζουμε….

Χαλκίδα 4 Ιουλίου 2018

Από το Γραφείο Τύπου

Random Posts

One thought on “ΣΥΡΙΖΑ; Το Υπ. Εργασίας και όχι οι Δήμοι, μοιράζει τα τρόφιμα

  1. Ας έρθουν στο πάρκο λαού να δούνε τους μαυρογιαλούρους του δήμου και να τους τα ψάλλουν.Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.
    ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΩΤΗΡΑΚΗΔΕΣ.( η ψύχωση της φωτογραφίας )

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*