ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ…. Ο Δήμος απειλεί με ποινικές κυρώσεις όσους καθαρίζουν εθελοντικά τις ακτές στην Κύμη!!!

Με μια ανακοίνωση που αποτελεί «μνημείο» στην ιστορία της αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κύμης και κατ’ επέκταση η Δημοτική Αρχή Κύμης – Αλιβερίου, εξαπολύουν σφοδρή επίθεση σε ανθρώπους της αντιπολίτευσης, καθώς «τόλμησαν» να καθαρίσουν εθελοντικά την παραλία «Σουτσίνι», μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ευβοίας, η οποία ήταν γεμάτη σκουπίδια.
Μάλιστα, οι άνθρωποι που πήραν μέρος στον εθελοντικό καθαρισμό αποκαλούνται «μπαχαλάκηδες», παρομοιάζονται με τα μέλη του Ρουβίκωνα και απειλούνται με διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών καθώς δεν είχαν «ούτε το ηθικό, ούτε το Νομικό δικαίωμα» να προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια.

Δώσε πόνο!!!!

Το προφανές της ιστορίας είναι ένα: Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, καθώς αδυνατεί να πράξει έστω και το παραμικρό προς όφελος των πολιτών, ενοχλείται από τις εθελοντικές δράσεις που δεν βρίσκονται υπό την αιγίδα της, προκειμένου να μην χάσει πόντους στο πολιτικό επίπεδο.
Παράλληλα, συνεχίζοντας την διχαστική τακτική της τοπικής κοινωνίας, επιτίθεται για μια ακόμη φορά εναντίον του Δημήτρη Θωμά, επικεφαλής των Νέων Οριζόντων με τον οποίο ασχολείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της με απίστευτο ζήλο, τον οποίο ζήλο φυσικά δεν επιδεικνύει για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.

Εισαγγελική έρευνα

Προτείνουμε δε, καθώς έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο φωτογραφίες και από άλλες εθελοντικές δράσεις που έγιναν από κατοίκους του Οξυλίθου (η πρόεδρος της Τ.Κ. του οποίου έχει εκλεγεί με τον Θωμά), να γίνουν από το Δήμο οι απαιτούμενες αναφορές στον Εισαγγελέα, προκειμένου να τιμωρηθούν οι «μπαχαλάκηδες» και οι «Ρουβίκωνες» του Οξυλίθου, που διαθέτουν χρόνο και χρήματα (από την τσέπη τους) για να ευπρεπίσουν το χωριό τους.

Για την ιστορία παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κύμης κος Δημήτρης Πόγκας:
ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ

Όπως πληροφορηθήκαμε από αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο, οι Νέοι Ορίζοντες θέλουν να μιμηθούν τους Ρουβίκωνες ή τους γνωστούς μπαχαλάκηδες, με κάποιες μικρές διαφορές:
Πρώτη. Οι δικοί μας δεν φορούσαν κουκούλες, αντίθετα ήθελαν να προβάλουν την παρουσία τους. Να τους βοηθήσουμε κι’ εμείς σ’ αυτό. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν η Δημοτική Σύμβουλος κ.Αρετή Μπάτσα και το μέλος της Δ.Κ. Κύμης κ.Άγγελος Μαργέλης. Θαυμάστε τους αγωνιστές!!! Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι έχουν πάρει το δακτυλίδι της διαδοχής για την αρχηγία, αφού ο αρχηγός είναι πολύ πιθανό να μην έχει το δικαίωμα να ξαναζητήσει την ψήφο μας. Καλό είναι λοιπόν να ξεκινήσουν από τώρα μην τους προλάβει κανένας άλλος.
Δεύτερη. Οι δικοί μας δεν εισέβαλαν σε κάποιο δημόσιο κτίριο, αλλά αποφάσισαν αυθαίρετα να διαμορφώσουν το πάρκινγκ στο Σουτσίνι. Ποιό πάρκινγκ; Μα, εκεί που βρισκόταν το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας. Έτσι λοιπόν δίνεται η απάντηση στην απορία γιατί άφησαν σαν Δημοτική Αρχή να γκρεμιστεί η εκκλησία. Γιατί είχαν από τότε προτεραιότητά τους το πάρκινγκ και δυστυχώς δεν πρόλαβαν να το ολοκληρώσουν, αλλά μόνο να καμαρώνουν στις φωτογραφίες κατά το γκρέμισμα.
Εδώ όμως γεννιέται και ένα άλλο θέμα. Έχει ο χώρος προδιαγραφές για πάρκινγκ ή τα αυτοκίνητα μπορεί κάποια στιγμή να βρεθούν πάνω στην καντίνα, όπως βρέθηκε η εκκλησία, και στα κεφάλια των θαμώνων; Και τότε ποιός θα έχει την ευθύνη; Μήπως εκείνοι που εισέπρατταν τότε τα ενοίκια από την καντίνα και τη λαϊκή, χωρίς επί 4 χρόνια να έχει μπει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του Δήμου, όπως λέει και το γνωστό «τετράδιο της; ντροπής» που βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα;
Ας σοβαρευτούμε, όμως και λίγο.
Οι κύριοι αυτοί δεν είχαν κανένα δικαίωμα, ούτε νομικό ούτε ηθικό για να αυθαιρετήσουν.
Νομικά η ενέργειά τους είναι 100% παράνομη και αυθαίρετη και ίσως πρέπει να διερευνηθούν πιθανές ποινικές ευθύνες.
Το τυχόν επιχείρημά τους ότι «αφού δεν κάνει τίποτε ο Δήμος, το κάνουμε εμείς» απορρίπτεται από τα γεγονότα. Μέχρι σήμερα έχουν καθαριστεί όλοι οι δρόμοι εντός και εκτός πόλης. Προς το στρατόπεδο, τον Άγιο Δημήτρη, τον Άγιο Νικόλα, τους Αγίους Αποστόλους, το Νεκροταφείο στα Εισόδια, το Χωνευτικό, αλλά και προς Παραλία, μέσω Στέρνας και Αβγελοπήγαδου-Φαλάριως και από Παραλία μέχρι Πλατάνα. Το μόνο που δεν έγινε ούτε γίνεται τα τελευταία 4 χρόνια ήταν τραμπουκισμοί και αυθαιρεσίες, όπως τα προηγούμενα.
Αυτή είναι η διαφορά μας.
Φαίνεται ότι η αυθαιρεσία, με την οποία διοίκησαν τόσα χρόνια το Δήμο, τους έχει γίνει πια τρόπος ζωής και την συνεχίζουν και ως αντιπολίτευση.

Random Posts

2 thoughts on “ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ…. Ο Δήμος απειλεί με ποινικές κυρώσεις όσους καθαρίζουν εθελοντικά τις ακτές στην Κύμη!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*