Θωμάς για πανεπιστήμιο: Δεν κάνατε προτάσεις – αφήσατε εκτός Κύμη και Αλιβέρι

Σοβαρό θέμα δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής (Τρίτη) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου, όταν τέθηκε θέμα ενημέρωσης αναφορικά με τις εξελίξεις για το Πανεπιστήμιο. Ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς ενημέρωσε το σώμα για τις συσκέψεις στις οποίες έλαβε μέρος ο Δήμος και για την θέση που πήρε.
Συγκεκριμένα ο Δήμος εναντιώθηκε στην πρόταση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, η οποία μιλούσε για Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας και συντάχθηκε με τον πρόταση του Υπουργείου, η οποία αναφέρει για τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα οποία θα εγκατασταθούν στην Εύβοια, χωρίς όμως να υποβάλλει κάποια συγκεκριμένη πρόταση για την διεκδίκηση Πανεπιστημιακής Σχολής ή τμήματος στην περιοχή.
“Πως είναι δυνατόν να πήρατε μια συγκεκριμένη θέση χωρίς να έχετε ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να έχετε λάβει την εξουσιοδότησή του” τόνισε ο Δημήτρης Θωμάς και συμπλήρωσε: ” Ήρθατε εδώ να μας ενημερώσετε για ένα τόσο σοβαρό θέμα, κατόπιν εορτής και ενώ ήδη έχετε λάβει μια συγκεκριμένη θέση. Ποιον ρωτήσατε;” είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Θωμάς.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης τόνισε ακόμη ότι, θα μπορούσε ο δήμος να θέσει δύο ζητήματα. Το ένα είναι η ίδρυση υγειονομικής σχολής στην Κύμη, σε σχέση με τον Ινστιτούτο Παπανικολάου, κάτι που θεωρείται εύλογο, αφού η Κύμη έχει τη μοναδικότητα να είναι η πατρίδα του Παπανικολάου. Το δεύτερο είναι η ίδρυση σχολής στο Αλιβέρι, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, που είτε είναι η ιχθυοκαλλιέργειες είτε οι βιομηχανικές μονάδες που υπάρχουν εκεί”
Η απάντηση της συμπολίτευσης ήταν ότι, προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα προτάσεων, καθώς πρώτα θα αποφασιστεί η υλοποίηση της πρότασης του Υπουργείου και μετά θ’ ακολουθήσουν οι προτάσεις: “Τώρα έπρεπε να είχατε θέσει το θέμα. Να ακουστεί και να μπουν οι αρμόδιοι στον προβληματισμό. Μετά ίσως να είναι αργά” ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Θωμάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*