ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΛΗ

10.30πμ στην Αβάντων (πίσω από Αγ. Νικόλαο)

ΓΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέοι και νέες, εργαζόμενες μητέρες,

Εμείς οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο βιώνουμε καθημερινά την αύξηση της έντασης της εκμετάλλευσης με όλες τις μορφές των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την επέκταση της εργάσιμης ημέρας με κάθε τρόπο, με τα σπαστά ωράρια, τη μερική απασχόληση, απλήρωτες υπερωρίες και ρεπό, την ανασφάλιστη εργασία, επιπλήξεις και απειλές και όλα αυτά συνδυασμένα με άθλιους μισθούς που ξεκινάνε ακόμα και από 180-200 ευρώ. Το «τρέχα, πρέπει να βγει ο στόχος του καταστήματος» αφήνουν τα σημάδια της εξάντλησης και αποτυπώνονται πάνω στην υγεία και την ασφάλεια χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων.

 

Πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα και για τις χιλιάδες μητέρες που όχι μόνο τα 4ωρα δεν είναι όρος για να έχουν χρόνο με τις οικογένειές τους αλλά τσακίζονται ακόμα περισσότερο. Η δουλειά στα ευέλικτα ωράρια γίνεται πιο εντατική, ο μισθός που μπαίνει στο σπίτι είναι μισός από τα «ολόκληρα ψίχουλα». Ταυτόχρονα η εργαζόμενη γυρίζει σπίτι για να αντιμετωπίσει άλλη μια εντατική δουλειά με παιδιά και οικογένεια αφού κάθε χρόνο και πιο πολύ συρρικνώνονται δημόσιες δομές που αφορούν τα παιδιά και υγεία – πρόνοια. Κι από πάνω μας λένε να θυσιάσουμε και τον ελεύθερο χρόνο, την κοινωνική μας ζωή και τις Κυριακές!

 

Πλέον ξέρεις, το βλέπεις καθημερινά, ότι η «ανάπτυξη» του εμπορικού κεφαλαίου ήρθε γιατί πάτησε πάνω σε ό,τι τσακίστηκε στη δουλειά και στη ζωή σου. Στηρίζεται από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων μέχρι και τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που φτιάχνουν το νομοθετικό πλαίσιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εργοδοτών. Ταυτόχρονα αποδυναμώνουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς όπως το ΣΕΠΕ, με υποχρηματοδότηση, και υποστελέχωση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παίξουν ουσιαστικότερο ρόλο στους ελέγχους για ανασφάλιστη εργασία, στους όρους υγιεινής και ασφάλειας.

 

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ

 

Οργανωμένα, με αποφασιστικότητα, με ταξική οργή ενάντια στα παράσιτα που ζουν και ευημερούν κυριολεκτικά από το δικό μας αίμα, δίνουμε την απεργιακή μάχη για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, κρίκος σε μία αλυσίδα συνδυασμένων αιτημάτων για τον εργάσιμο χρόνο και τον εργασιακό μας βίο.

 

Το κλαδικό σου σωματείο, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι εδώ για να σε ενημερώσει, να μπει μπροστά και να ενώσει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, απέναντι στα προβλήματα που είναι κοινά σε όλους, απέναντι στους υπαιτίους που είναι η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου, οι κυβερνήσεις που την εξυπηρετούν. Η φωνή και η δύναμη της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων μπορεί να φουντώσει μόνο αν ενώσεις και τη δική σου φωνή. Είμαστε πιο δυνατοί σε συμμαχία και με τους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου, στον κοινό αγώνα για την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.

 

Δεν ξεγελιόμαστε από κάποιες αποφάσεις επιχειρηματικών ομίλων που δεν ανοίγουν τα καταστήματα τους τις Κυριακές προς το παρόν, για λόγους ανταγωνισμού και όχι για τα εργατικά συμφέροντα. Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δηλαδή η εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και 68 ωρών είναι εντολή του κεφαλαίου και εξυπηρετεί ένα στρατηγικής σημασίας ζήτημα για το κεφάλαιο, την πλήρη απελευθέρωση λειτουργίας εμπορίου και υπηρεσιών, ώστε το κεφάλαιο να έχει λυμένα τα χέρια του για τη χρήση της εργατικής δύναμης ανά πάσα ώρα και στιγμή μέσα στο 24ωρο.

 

Δεν ξεγελιόμαστε από την τακτική της εργοδοσίας που στοχεύει στην πολυδιάσπαση του εργατικού κινήματος. Εργατική τάξη και λαϊκά στρώματα έχουμε κοινό εχθρό, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές και όχι τους εργάτες και τους καταναλωτές.

 

Δεν ξεγελιόμαστε από την αθλιότητα και τον τυχοδιωκτισμό του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού που απουσιάζουν από τους χώρους δουλειάς, ό,τι και να λένε δεν κουνάνε το δακτυλάκι τους για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων. Κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία ξηλώνουν με νόμους το δικαίωμα στην απεργία και ταυτόχρονα με τα τσιράκια τους μέσα στο εργατικό κίνημα αποδυναμώνουν και εκφυλίζουν το όπλο της απεργίας. Ας μην τους χαριστούμε!!!

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Τήρηση ρεπό, διαλλειμάτων.
  • Δημιουργία δωρεάν προγραμμάτων και υποδομών για αθλητισμό, πολιτισμό, ψυχαγωγία για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.
  • Επέκταση του κοινωνικού τουρισμού, των παιδικών κατασκηνώσεων.
  • Μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας.

 

 

Κάτω τα χέρια σας από τις Κυριακές

δούλοι δε θα γίνουμε στις πολυεθνικές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*