ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: Οσμή πολιτικού σκανδάλου με άρωμα Γκοσιμίδα!

Πολιτικό σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, με πρωταγωνιστές, τον εξ απορρήτων του Δημάρχου Γιάννη Γκοσιμίδα και υπαλλήλους του Δήμου. Η υπόθεση αφορά καταγγελία υπαλλήλου, η οποία έφτασε επίσημα στο Δήμο και στην οποία υποστηρίζει ότι έχουν πλαστογραφηθεί οι υπογραφές του σε εντάλματα πληρωμής, για τα οποία κατηγορείται ότι κάποια εισέπραξε και οικειοποιήθηκε.
Ο ίδιος υπάλληλος καταγγέλλει, επίσης εγγράφως, ότι, όταν έφτασε η αναφορά του για τα πλαστογραφημένα εντάλματα στο Δήμο, του τηλεφώνησε ο Γιάννης Γκοσιμίδας (εξ απορρήτων του Δημάρχου Θανάση Μπουραντά) και του ζήτησε να πάει στο γραφείο του εκείνη τη στιγμή και να σκίσει την αναφορά μπροστά του!!!
Μάλιστα, το θέμα έφτασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της περ. Τρίτης, όταν ο Δημήτρης Θωμάς, επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο Δήμο, ζήτησε ενημέρωση από το Δήμαρχο για το θέμα που έχει ξεσπάσει. Ωστόσο, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να ΜΗΝ συζητηθεί το θέμα, με το αιτιολογικό ότι αυτά είναι ζητήματα που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα υπαλλήλων και δεν συζητούνται!!!
Με το δεδομένο ότι, η υπόθεση αφορά χρήματα του Δήμου τα οποία φέρονται να χάθηκαν και με το επίσης δεδομένο ότι, υπάρχει καταγγελία για περίεργες συμπεριφορές προσώπων που παίζουν πολιτικό ρόλο στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, το evialead.gr προχωρά στην αποκάλυψη της υπόθεσης, η οποία, σίγουρα, χρήζει διερεύνησης στο σύνολό της, τόσο από πολιτικής άποψης όσο και από Δικαστικής πλευράς.

Στις 2/1/2018 έγινε η αναφορά του υπαλλήλου που υποστηρίζει ότι έχει πλαστογραφηθεί η υπογραφή του σε διάφορα εντάλματα, από συγκεκριμένη υπάλληλο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Αντί να λάβει επίσημη απάντηση, όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο υπάλληλος, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Γιάννη Γκοσιμίδα που του είπε, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του υπαλλήλου, να πάει στο γραφείο του και να σκίσει μπροστά του την αναφορά για να μην μαθευτεί πουθενά! (όπως αναφέρει στο έγγραφό του).

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και σοβαρά:

1. Η υπόθεση δεν αφορά μόνο υπαλλήλους αλλά και τον εξ απορρήτων του Δημάρχου Γιάννη Γκοσιμίδα, τον οποίο ο υπάλληλος εμπλέκει άμεσα σε παράνομες πράξεις. Παράλληλα αφορά και όλους όσοι έγιναν αποδέκτες του εγγράφου, όπως τον Δήμαρχο και τους Αρμόδιους πολιτικούς προϊσταμένους αλλά και υπαλλήλους του Δήμου. Γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο αρνήθηκε να συζητήσει ένα τόσο σοβαρό θέμα και να ενημερώσει το σώμα για τα τεκταινόμενα;

2. Τόσο στην πρώτη, όσο και στην δεύτερη αναφορά του, ο υπάλληλος καταγγέλλει πλαστογράφιση της υπογραφής του από άλλον υπάλληλο. Τί έχει πράξει ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου για την υπόθεση αυτή, που αφορά την ποινική δικαιοσύνη; Διατάχθηκε Ε.Δ.Ε.; Διατάχθηκε πραγματογνωμοσύνη γραφολόγου για να διαπιστωθεί εάν όντως είχε πλαστογραφηθεί η υπογραφή του υπαλλήλου; Παραπέμφθηκε το θέμα στον Εισαγγελέα, όπως γίνεται συλήβδην σε άλλες περιπτώσεις; Εάν όχι γιατί;

3. Η καταγγελλία για την παρέμβαση Γκοσιμίδα (δεν την υιοθετούμε εάν δεν αποδειχτεί), είναι σε γνώση του Δημάρχου Θανάση Μπουραντά; Αν ναι, τι ακριβώς έχει γίνει και πως έχει διερευνηθεί, καθώς έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την ημέρα που υποβλήθηκε εγγράφως;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα, ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου απέφυγε ν’ απαντήσει, καθώς θα μπορούσε το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, να υπάρξουν εξηγήσεις και να ενημερωθεί το σώμα για τις ενέργειες του Δήμου και του Δημάρχου. Θεωρούμε πως είναι η κατάλληλη στιγμή, ώστε να παρέμβει η Δικαιοσύνη, να διερευνήσει το θέμα και να αποδώσει ευθύνες αν και σε όσους αναλογούν.

Random Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*