Διήμερο αφιέρωμα της ΕΕΒΕ Κύμης & Περιχώρων στον Κυμαίο ιατρό Γεώργιο Παπανικολάου

Το θέατρο του Μουσείου της Κύμης γέμισε από νωρίς με κόσμο και από την ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο του διήμερου αφιερώματος τιμής και μνήμης στον ευεργέτη Γεώργιο Παπανικολάου, που διοργανώθηκε στις 14-15 Ιουλίου από την Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Κύμης και περιχώρων.  

Ενδιαφέρουσες ομιλίες πραγματοποίησαν το Σάββατο το βράδυ ο καρδιολόγος κ. Νικ. Τσοτσορός, η μαιευτήρας-επιμελήτρια του ΓΝΚ κ. Αναστ. Πουλημένου, ο παιδίατρος κ. Ιωάν. Μάμμας και η ερευνήτρια κ. Γ. Κόκκορη ενώ την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε η φιλόλογος κ. Δήμ. Γκιντίδου. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη ζωή του Γ. Παπανικολάου, στην έρευνά του για την κυτταρολογία και την ανακάλυψη του Test-Pap, στην ανάγκη να καταστεί επισκέψιμη η οικία Παπανικολάου ενώ καλύφθηκε σε σημαντικό βαθμό το κομμάτι της πρόληψης του καρκίνου στις γυναίκες, τομέας στον οποίο αφιέρωσε ο Γ. Παπανικολάου μεγάλο μέρος του επιστημονικού έργου του.    

Επιπλέον, τελέστηκαν επιμνημόσυνη δέηση και μνημόσυνο χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καρυστίας & Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ στον Ι. Ν. Αγ. Αθανασίου Κύμης και στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια στην προτομή του Γεωργίου Ν. Παπανικολάου στην πλατεία της Κύμης.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους: ο Υφυπ. Υποδομών & Μεταφορών κ. Νικ. Μαυραγάνης, οι βουλευτές της κυβέρνησης κ.κ. Γ. Ακριώτης & Αν. Πρατσόλης, ο πρώην Υπουργός κ. Κων. Μαρκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Αλ. Θεοδώρου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοιν. Κύμης κ. Δημ. Πόγκας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημ. Θωμάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κύμης-Αλιβερίου κ. Παν. Αγγελόπουλος, κ. Αρ. Μπάτσα-Θωμά, κ. Αν. Βλάχος & κ. Άγγ. Μαργέλης, η δημοτική σύμβουλος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα και Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Επιπλέον, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο Πρωτοσύγκελος κ. Νικόδημος Πόγκας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδος κ. Παν. Τζαφέρος, η Σχολική Σύμβουλος Στερ. Ελλάδας κ. Ρ. Κεχρή, ο πρώην Δήμαρχος Αυλώνος κ. Δημ. Κατσούλης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λ. Αιδηψού κ. Δ. Μαραβέλη, η πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Τζοβ. Γκόγκου, Πρόεδροι τοπικών φορέων, συλλόγων και υπηρεσιών όπως επίσης πλήθος κατοίκων της Κύμης.

Κλείνοντας, η Ένωση θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους κ.κ. Στ. Μπαφαλούκα, Νικ. Τάσσιο, Βασ. Τσομάκα & Δημ. Αθανασίου για την τεχνική υποστήριξη όπως επίσης τους Πολιτιστικούς Δεσμούς, το Μορφωτικό Σύλλογο Κύμης και το Χορευτικό Σύλλογο «Αξάνεμες» για τη σημαντική συνεισφορά τους στην επιτυχία του διήμερου αφιερώματος. Τέλος, τα παραδοσιακά γλυκά που προσφέρθηκαν στους παρισταμένους ήταν ευγενική χορηγία των ζαχαροπλαστείων της Κύμης: Αφές Σιδεράκη, Καραντάκης, Ο Σπύρος και Το Διεθνές._

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *