Η Μνήμη του Αγ. Παντελεήμονα στη Χαλκίδα

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, το οποίο βρίσκεται εντός του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Χαλκίδος.
Την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, προεξάρχοντος Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη, Ιεροκήρυκος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, πλαισιουμένου από τους Αρχιμ. Ιάκωβο Φραγκιαδάκη – Εφημέριο του Ι. Ναού, Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη – Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου και Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος και Σακελ. Χρήστο Γεωργαρά – Εφημέριο του Ι. Ναού Αγίων Πέτρου & Παύλου Χαλκίδος.
Επίσης, στην Ιερά Λιτανεία παιάνισε προς τιμήν του Αγίου η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλκιδέων.
Μετά το πέρας του εσπερινού προσφέρθηκαν γλυκά και αναψυκτικά σε όλους τους συμμετέχοντες απο την Διεύθυνση και το προσωπικό του Ιδρύματος.
Ο εορτασμός του Αγίου κορυφώθηκε την Παρασκευή 27 Ιουλίου με Ιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου, Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο τονίζοντας την σπουδαιότητα της μιμήσεως της ζωής του Αγίου Παντελεήμονος στην εποχή μας, ενώ παράλληλα μετέφερε της ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ο οποίος ιερουργούσε στην Βόρειο Εύβοια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *