evialead.gr

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: Καμία μέριμνα για την Πολιτική Προστασία (έγγραφο ντοκουμέντο)

Η χθεσινή (Τρίτη) άρνηση του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητήσει κατά την διάρκεια της συνεδρίασής του, το θέμα της πυροπροστασίας, με τον Δήμαρχο να δηλώνει ότι υπάρχει ετοιμότητα, ανοίγει καθώς φαίνεται τους ασκούς του Αιόλου στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου.
Με αφρομή την πρόθεση του Δήμου να ενισχύσει, στο μέσον του καλοκαιριού, συλλόγους οι οποίοι συνδράμουν στην πολιτική προστασία, αποδεικνύεται ότι, από πέρυσι, η τακτική που ακολουθείται, είναι να αγνοούνται προκλητικά αυτοί οι σύλλογοι, τους οποίους θυμήθηκαν μετά την τραγωδία στο Μάτι.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ευβοίας, που είναι ενταγμένος από το 2005 στην πολιτική προστασία. Πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ο Σύλλογος ζητούσε οικονομική στήριξη από το Δήμο προκειμένου να συνεχίσει να επιτελεί το σκοπό του, ωστόσο το σχετικό έγγραφό του αγνοήθηκε παντελώς, αφού ο Δήμος δεν μπήκε καν στον κόπο να δώσει απάντησει.
Τώρα, ο Σύλλογος, με νέο έγγραφό του στο Δήμο, γνωστοποιεί ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει σε καμία διαδικασία ενίσχυσης!!! Δείτε το έγγραφο:

Η πρόεδρος του Οξυλίθου
Η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Οξυλίθου Κλαίρη Κατσαρή, η οποία ζήτησε το λόγο στη συνεδρίαση και …της έκλεισαν το μικρόφωνο για να μην ακουστεί, αργά το βράδυ, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο Facebook:
Σήμερα πραγματοποιήθηκε στα Κριεζά Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και παρευρέθηκα.
Πριν την έναρξη του Συμβουλίου ο Πρόεδρος ο κ. Πιλάτης εξέφρασε την λύπη για τα θύματα της μεγάλης πυρκαγιάς στο Μάτι.
Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή απο τους παρευρισκόμενους για τα θύματα.
Στην συνέχεια ο αρχηγός της μείζονας Αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Θωμάς πήρε το λόγο και έφερε εκτός ημηρεσίας διάταξης θέμα που αφορούσε την πολιτική προστασία του δήμου και κάτα πόσο προετοιμασμένος είναι ο δήμος μας για τις πυρκαγιές.
Ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς μας καθισύχασε λέγοντας πως όλα είναι καλά και πως το θέμα έχει ήδη συζυτηθεί.
Και επειδή δεν είναι όλα καλά, πήρα το λόγο , αφού πρώτα δεν με άφηναν να μιλήσω και πρόλαβα και είπα τα εξής:
Θέλω να ενημερώσω το σώμα πως στην Δ.Ε.Κύμης, στην οποία ανήκει και ο Οξύλιθος, οι εργάτες έρχοντε χωρίς βενζίνες με αποτέλεσμα να τις πληρώνουμε εμείς οι προέδροι ή ο αντιδήμαρχος.
Στον Οξύλιθο 2 μέρες ήρθαν τα χορτοκοπτικά και έφυγαν.
Κύριοι δεν μπορούμε να βγούμε στους δρόμους απο τα χορτάρια, τα πεζοδρόμια είναι αδιάβατα το ίδιο και οι αγροτικόι δρόμοι.
Ο κόσμος φοβάται και ζει με ανασφάλεια. Το αντιλαμβάνομαι με την καθημερινή μας επαφή.
Δεν μπορώ να βγω στο δρόμο από την δικαιολογημένη οργή των συγχωριανών μου.
Για ποιά ετοιμότητα μιλάτε κ. Μπουραντά;
Ο Οξύλιθος όχι δεν είναι έτοιμος. Η παιδική χαρά στο κέντρο του χωριού και μέσα στα σπίτια είναι ακαθάριστη.
Εγω το καθήκον μου το έκανα στο χωριό μου ενημερώνοντας και τηλεφωμικά και με sms τους συγχωριανούς μου για το καθαρισμό των οικοπέδων τους. Εσεις δεν το έχετε κάνει.
Και αυτά θα σας έλεγα άν με αφήνατε να μιλήσω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *