Για τις φονικές πυρκαγιές έχει την ευθύνη ο Πρωθυπουργός

 

 • Συνέντευξη του Σίμου Κεδίκογλου στα Παραπολιτικά

 

 • Για τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική έχει ευθύνη ο ίδιος ο πρωθυπουργός;

 

Ο Πρωθυπουργός χάραξε την πολιτική, ο Πρωθυπουργός επέλεξε τα πρόσωπα, ο Πρωθυπουργός επέβλεψε της προετοιμασία, ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε την εξωφρενική – και άνευ ουσίας – σύσκεψη για τις τηλεοπτικές κάμερες, την ώρα που καίγονταν άνθρωποι. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η εικόνα του και το πώς θα παραμείνει αλώβητη. Όταν κατάλαβε ότι αυτό ήταν αδύνατο, ψέλλισε κάτι περί «πολιτικής ευθύνης», αλλά απέδειξε στην πράξη ότι δεν γνωρίζει το νόημα των λέξεων. Υπενθυμίζω ότι μία «συγγνώμη» δεν ακούστηκε ποτέ. Αντίθετα παρακολουθήσαμε ένα φρικιαστικό ρεσιτάλ κομπορρημοσύνης από Υπουργούς, με ατάκες του τύπου «φταίνε οι νεκροί που κάηκαν»… Όλα αυτά σαφώς με την έγκριση του Πρωθυπουργού.

 

 

 

 • Επειδή έχετε περάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος Τομέα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της ΝΔ. Τι λάθη έγιναν στην επικοινωνία της κυβέρνησης τις ώρες της πυρκαγιάς;

 

Το ανατριχιαστικότερο λάθος ήταν ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η επικοινωνία. Δεν τους ενδιέφερε το τι συνέβαινε, τους ενδιέφερε πως θα φανεί. Μάζεψαν τους αρχηγούς Αστυνομίας και Πυροσβεστικής για φόντο του Πρωθυπουργού σε μια άχρηστη σύσκεψη, την ώρα που οι πυροσβέστες δεν επικοινωνούσαν με τους αστυνομικούς στα μέτωπα της φωτιάς, την ώρα που οι φλόγες κατάτρωγαν ανθρώπους, δάση και περιουσίες.

Όταν συμβαίνει μια καταστροφή, μια υπεύθυνη κυβέρνηση κάνει απλώς έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, όχι επικοινωνία. Αντίθετα εμείς είδαμε από την κυβέρνηση τη συγκλονιστικά κυριολεκτική εκδοχή του ρητού «των οικιών ημών εμπιπραμένων, υμείς άδετε»…

 

 

 • Ποια συμβουλή θα δίνατε στον σημερινό κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο για να αποφεύγει τις γκάφες;

 

Λιγότερη έπαρση και αλαζονεία. Ιδιαίτερα όταν είσαι εκπρόσωπος της πιο αποτυχημένης κυβέρνησης μετά τη χούντα, σε όλα τα επίπεδα (οικονομία, εθνικά θέματα, φυσικές καταστροφές, προσβολή των θεσμών – είναι μακρύς ο κατάλογος…) δεν μπορείς να βγαίνεις με στυλάκι «σας ζητάω και τα ρέστα». Θυμίζει λίγο τους λαϊκούς κομισάριους των αλήστου μνήμης κομμουνιστικών καθεστώτων. Άλλωστε η αλαζονεία είναι ίδιον των ανεπαρκών ανθρώπων.

Επιπλέον καλό θα ήταν να προσέχει όταν υπερκαλύπτει Υπουργούς τύπου Πολάκη. Ας κρατάει και μια πισινή…

 

 

 • Ο ανασχηματισμός και η έξοδος της χώρας από τα Μνημόνια θα βοηθήσει την κυβέρνηση να βελτιώσει την εικόνα της;

 

Ποια έξοδος; Το μόνο που σταματάει είναι η δανειοδότηση από τους πιστωτές. Σταματάει το φθηνό χρήμα. Οι υποχρεώσεις συνεχίζονται και επιβαρύνονται. Το 2019 έχουμε νέες περικοπές στις συντάξεις και ακολουθεί η δραστική μείωση του αφορολόγητου. Θα χάσουν 1-2 συντάξεις οι χαμηλοσυνταξιούχοι και άλλους τόσους μισθούς οι χαμηλόμισθοι. Και όλα αυτά εν μέσω εντεινόμενης φοροκαταιγίδας που διαλύει τον ιδιωτικό τομέα. Τα παραμύθια τελείωσαν για την κυβέρνηση και καμμία αλλαγή προσώπων δεν μπορεί να αποτρέψει την κατάρρευσή της.

 

 

 • Πότε βλέπετε εκλογές;

 

Το ανώτατο όριο ζωής της κυβέρνησης το έθεσε ο Πρωθυπουργός με την πρόσφατη αλλαγή του χρόνου των δημοτικών εκλογών και είναι τον Μάιο. Θα ήθελε ο κ. Τσίπρας να φτάσει μέχρι εκεί, αλλά προσωπικά δεν εκτιμώ ότι θα τα καταφέρει. Για την ακρίβεια δεν πιστεύω ότι θα καταθέσει σχέδιο προϋπολογισμού, για να μην καταγραφούν οι συμφωνημένες δεσμεύσεις του. Θα βρει μια λεβεντο-δικαιολογία για ρήξη με τους πιστωτές και θα πάει σε εκλογές μες το φθινόπωρο.

 

 

 

 • Πιστεύετε ότι θα κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές και με μεγάλο ποσοστό;

 

Η νίκη της ΝΔ είναι βέβαιη, η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ μεγάλη και η αυτοδυναμία είναι εφικτή. Εφικτή, αλλά και σημαντική, γιατί θα πρέπει άμεσα να αλλάξουμε καταστροφικές ρυθμίσεις που έχουν ναρκοθετήσει το μέλλον της χώρας, όπως τον εκλογικό νόμο.

 

 

 • Ακόμα και αν είναι η ΝΔ αυτοδύναμη θα επιδιώξετε συνεργασία με άλλα κόμματα, όπως με το Κίνημα Αλλαγής;

 

Φυσικά και θέλουμε την ευρύτερη συμμετοχή δυνάμεων του δημοκρατικού ευρωπαϊκού τόξου. Με το Κίνημα Αλλαγής έχουμε συνεργαστεί και ξανά, με αρκετά επιτυχή αποτελέσματα. Θέλουμε η επόμενη κυβέρνηση να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στη Βουλή και στην κοινωνία.

 

 

 

 • Ακούσαμε ότι συζητείται το όνομά σας για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Το σκέφτεστε να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση;

 

Έχω επανειλημμένα αποδείξει ότι είμαι στρατιώτης της παράταξης, έτοιμος για όποια μάχη μου ανατεθεί. Θεωρώ όμως ότι η «μητέρα όλων των μαχών» είναι οι βουλευτικές εκλογές και εκεί πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρός Πρωθυπουργός.

 

 

 • Σε λίγους μήνες θα γίνετε πατέρας για πρώτη φορά. Ποια είναι τα συναισθήματά σας; Έχετε σκεφτεί το όνομα του μωρού;

 

Δέος… Θαυμασμός γι΄αυτό το υπέροχο μυστήριο της ζωής. Ευθύνη με έναν τρόπο που δεν έχω ξανανιώσει. Βέβαια οι φίλοι μου με εμπειρία μου λένε ότι θα καταλάβω πραγματικά τι σημαίνει πατέρας μόλις κρατήσω το μωρό στα χέρια μου. Το όνομα φυσικά και το έχουμε αποφασίσει, αλλά θα το ανακοινώσουμε μετά τη γέννηση του μωρού.

 

 

 • Πως γνωριστήκατε με την σύζυγό σας; Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας;

 

Γνωριστήκαμε πριν από 10 χρόνια για μια μέρα και ξαναβρεθήκαμε πριν από λίγους μήνες μετά από μια σειρά εντυπωσιακών συμπτώσεων και από τότε είμαστε κάθε μέρα μαζί. Οπότε, ναι, ήταν κεραυνοβόλο και υπέροχο…

 

 

 • Πως έγινε η πρόταση γάμου; Τι ήταν αυτο που σας έκανε να πείτε «αυτή θα είναι η μητέρα του παιδιού μου;»

 

Η πρόταση έγινε στη θάλασσα του Βοσπόρου και η απόφαση ήταν από ένα ισχυρό βαθύ ένστικτο ότι εδώ θα κάνω οικογένεια.

 

 

 • Τι σας λείπει περισσότερο από τον πατέρα σας;

 

Η αξιοσύνη του, οι συμβουλές του, η παρότρυνσή του να γίνω όσο μπορώ καλύτερος. Πάνω απ΄ όλα όμως μου λείπει που δεν έζησε να δει τον εγγονό του…

 

 

 • Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή μέχρι σήμερα;

 

Η απώλεια του πατέρα μου…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*