Θωμάς Τουσιάδης: Πριν από 50 χρόνια………Να μην ξεχνούμε ! Δεν πρέπει να ξεχνούμε !

20 Αυγούστου 1968 οι κομμουνιστές εισβάλουν στην Τσεχοσλοβακία

Για μια ακόμη φορά……

Οι κομμουνιστές δολοφονούν την ελευθερία

Οι κομμουνιστές δολοφονούν την εθνική κυριαρχίας

Οι κομμουνιστές δολοφονούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Το βράδυ της 20ης Αυγούστου 1968, τα στρατεύματα των χωρών του Συμφώνου της Βαρσοβίας εισβάλουν στην Πράγα, καταπνίγοντας κάθε προσπάθεια φιλελευθεροποίησης και εκδημοκρατισμού της Τσεχοσλοβακίας. Η «Άνοιξη της Πράγας», υπό την απειλή των ρωσικών όπλων, θα δώσει τη θέση της στο φριχτό κομμουνιστικό ρωσικό χειμώνα.

Οι δρόμοι της πόλης φλέγονται. Χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν άοπλοι , πετώντας πέτρες κατά των εισβολέων. Αρχίζουν οι πυροβολισμοί κατά του πλήθους . Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες.

Στα 41 χρόνια της κομμουνιστικής δικτατορίας στη μαρτυρική Τσεχοσλοβακία υπολογίζεται ότι περίπου 100.000 άτομα έγιναν πολιτικοί πρόσφυγες σε χώρες της Κεντρικής, Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ της σοβιετικής εισβολής, που άοπλοι αντιστάθηκαν στην εισβολή των κομμουνιστικών στρατευμάτων στην πατρίδα τους.

Αλλά να μην ξεχνάμε και το δικό μας ΚΚΕ. Αυτό όχι μόνο δεν καταδίκασε και δεν καταδικάζει αυτή την εισβολή, όπως και τα γκουλάγκ, το Κατίν, τον ουκρανικό λιμό, τα εκατομμύρια θύματα και πολλές άλλες θηριωδίες – στην κυριολεξία – του σοβιετικού κομμουνισμού αλλά και επιμένει να αντιστρέφει την πραγματικότητα συνεχίζοντας να παρουσιάζει την Κόλαση σαν Παράδεισο. Και να μην ξεχνάμε και το σημερινό αριστερο-κομμουνιστικό κατεστημένο της Ελλάδας που σίγουρα θα ξεχάσει αυτήν την επέτειο και βέβαια την ψοφοδεή δεξιά που όλο για….δημοκρατία μιλάει αλλά τρέμει σε κάθε περίπτωση να αρθρώσει αντικομμουνιστικό λόγο .

Όμως οι Έλληνες που σεβόμαστε τις έννοιες πατρίδα , ελευθερία , ανθρώπινη αξιοπρέπεια , εθνική κυριαρχία θα τιμούμε πάντα αυτούς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για αυτές τις ιδέες και θα καταδικάζουμε πάντα τους δυνάστες των λαών.

Θ. Τουσιάδης

Περιφερειάρχης ΛΑ.Ο.Σ.

Στερεάς Ελλάδος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *