ΚΥΜΗ: Τεράστια ζημιά (και οικονομική) στην περιοχή από την έλλειψη νερού!!!

Είναι δεδομένο ότι για τους κατοίκους της Κύμης, ο Αύγουστος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την οικονομία και τον τουρισμό της περιοχής. Είναι ο μήνας κατά την διάρκεια του οποίου επιστρέφουν οι ετεροδημότες προκειμένου να περάσουν τις διακοπές τους στα πάτρια εδάφη, είναι επίσης ο μήνας κατά την διάρκεια του οποίου, όσοι έχουν δεύτερη κατοικία στην περιοχή, πηγαίνουν για να περάσουν τις διακοπές τους και φυσικά, ο μήνας κατά τον οποίο κινούνται τα καταστήματα της περιοχής, καθώς υπάρχει αρκετός κόσμος και μάλιστα σε περίοδο διακοπών.
Ωστόσο, η φετινή έλλειψη νερού έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες, οι οποίοι (επισκέπτες) φεύγουν μαζικά, καθώς είναι αδύνατον να επιβιώσουν χωρίς νερό. Το επίσης τραγικό είναι ότι, οι αρμόδιοι του Δήμου δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την κατάσταση, να δώσουν απαντήσεις στους κατοίκους αναφορικά με τους λόγους που οδηγούν στις παρατεταμένες διακοπές νερού και φυσικά να τους πουν με βεβαιότητα πόσες και ποιες ώρες της ημέρας θα υπάρχει παροχή νερού.
Για παράδειγμα αναφέρουμε περιπτώσεις επισκεπτών, οι οποίοι υποχρεώνονται να κάνουν μπάνιο με …εμφιαλωμένο νερό, ενώ δεν γνωρίζουν αν και πότε θα μπορέσουν να καθαρίσουν το σπίτι τους, να ποτίσουν τα λουλούδια τους και να πραγματοποιήσουν όλες τις απαραίτητες δραστηριότητες του σπιτιού τους, που απαιτούν τη χρήση νερού.
Πολλοί είναι εκείνοι που είχαν προγραμματίσει να μείνουν στην περιοχή έως το τέλος του μήνα, ωστόσο, διέκοψαν την παραμονή τους και επέστρεψαν στην Αθήνα καθώς ήταν αδύνατον να επιβιώσουν στην περιοχή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του evialead.gr τουλάχιστον ένας παραθεριστής, υπέβαλλε μήνυση κατά του Δήμου για απαξίωση της περιουσίας του, με το σκεπτικό ότι, δαπάνησε αρκετά χρήματα προκειμένου να χτίσει εξοχικό στην περιοχή και με ευθύνη του Δήμου η περιουσία του απαξιώνεται αφού δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει λόγω της έλλειψης νερού.
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, οι υπεύθυνοι του Δήμου δεν φαίνεται να ενοχλούνται ιδιαίτερα καθώς προτιμούν να γυρίζουν από πανηγύρι σε πανηγύρι και από συναυλία σε συναυλία, μη λαμβάνοντας μέτρα (τουλάχιστον αυτό προκύπτει εκ του αποτελέσματος) για την επίλυση του προβλήματος. Όσο για τους καταστηματάρχες της περιοχής, έχουν υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά, κάτι που θα φανεί στην πορεία, καθώς οι προγραμματισμοί τους για την κάλυψη υποχρεώσεων από τα έσοδα του Αυγούστου, έχουν ήδη ναυαγήσει.

One thought on “ΚΥΜΗ: Τεράστια ζημιά (και οικονομική) στην περιοχή από την έλλειψη νερού!!!

 1. Ξανάρθα στη Κύμη 21-8-2018 για να μείνω στο μικρό σπίτι μου για το υπόλοιπο των διακοπών μου.
  Σταγόνα νερό για τρίτη μέρα σήμερα.Η υπηρεσία του Δήμου μοιράζει την ίδια καραμέλα σ’όσους τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν. “Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την βλάβη- σου λένε στην αρχή & στο δεύτερο τηλεφώνημα- Φταίει το γεγονός ότι το σπίτι σας είναι σε υψόμετρο (καμία σχέση). Από μπούρδα σε μπούρδα οι αρμόδιοι.
  Τέλος με όλη αυτή τη γελοιότητα.
  Θα τους βομβαρδίσουμε με μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για την απαξίωση της περιουσίας μας .

  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
  Χ.Δ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *