evialead.gr

Κινητοποίηση για το Πολυτεχνείο

Το συνδικάτο τροφίμων και ποτών Ν. Ευβοίας, καλεί τα μέλη του και όλους τους πολίτες, στην κινητοποίηση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η οποία θα γίνει την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα, στα Φανάρια της Νεάπολης στη Χαλκίδα.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:
Όλοι στην αντιιμπεριαλιστική πορεία στις 17 Νοέμβρη
για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δίνει νέα πνοή, γη και ύδωρ στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο για να χρησιμοποιήσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας, τη γεωστρατηγική της θέση για να επεκτείνουν τους ενεργειακούς τους δρόμους, τους ανταγωνισμούς τους που εκφράζονται και με πολεμικές συρράξεις.

Στην πρόσφατη επίσκεψη του στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός έκλεισε συμφωνίες δισεκατομμυρίων για πολεμικά αεροπλάνα και εξοπλιστικά, τη στιγμή που ο λαός μας σφίγγει κι άλλο το ζωνάρι, υποφέρει καθημερινά από ελλείψεις στην υγεία, στην παιδεία, σε βασικές συνθήκες επιβίωσης. Την ώρα που οι λαϊκές οικογένειες αγωνιούν για το πώς θα βγάλουν το μήνα, σφαδάζουν κάτω από φόρους, ΕΝΦΙΑ, λογαριασμούς ΔΕΗ κλπ, η κυβέρνηση δίνει κάθε χρόνο το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, συνέπτυξε συμφωνίες που ενισχύουν το ρόλο της χώρας μας ως ορμητήριο των δολοφόνων του ΝΑΤΟ, εμπλέκοντας το λαό μας στα επικίνδυνα παιχνίδια του κεφαλαίου. Βάζει τη χώρα πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς για το μοίρασμα των αγορών στην περιοχή, αυτοί οι ανταγωνισμοί είναι που έχουν οδηγήσει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία, την Ουκρανία, τη διχοτόμηση της Κύπρου. Αναβαθμίζει τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις, συζητά για μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο, δίνει νέα λιμάνια και αεροδρόμια. Το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε ΝΑΤΟϊκή θάλασσα, τα σύνορα της χώρας αξιοποιούνται για πέρασμα των ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων, οι κοινές ασκήσεις ελληνικών και ΝΑΤΟϊκών ενόπλων δυνάμεων πολλαπλασιάζονται, ενώ παραμένουν Έλληνες φαντάροι εκτός συνόρων.

Η κυβένρηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μαζί με όλο το υπόλοιπο αστικό πολιτικό σύστημα ξεπλένει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, έχει μετατραπεί σε ντίλερ ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Κομπάζει για τα πλεονάσματα που έχουν ματώσει τις οικογένειές μας, διαφημίζει την εργασιακή ζούγκλα που μας περιμένει, παίρνει τα συγχαρητήρια από τον ΣΕΒ και τους εταίρους που εφαρμόζει πιστά τις επιταγές των επιχειρηματιών.

Φτάνει! Ως εδώ!
Η εξέγερση του πολυτεχνείου 44 χρόνια μετά είναι εδώ
για να μας θυμίσει, να μας εμπνεύσει

Ο Νοέμβρης του ’73 ήταν από τις κορυφαίες στιγμές της αντιδικτατορικής πάλης, της πάλης κατά του ιμπεριαλισμού, κατά των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Είχε προηγηθεί συνειδητή προεργασία, η πολύχρονη αντίσταση, η πολύχρονη παράνομη δουλειά, πολλές θυσίες από αγωνιστές που δεν δείλιασαν μπροστά σε δυσκολίες και βασανιστήρια, τότε που φαινόταν ότι «τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει». Και τότε και σήμερα ισχύει ότι ο αγώνας έχει απαιτήσεις, ανηφοριές και χρειάζεται να καλλιεργείται η αντοχή στις δυσκολίες. Αντοχή που καλλιεργείται από την πίστη στο δίκιο του εργαζόμενου λαού, που είναι και ο παραγωγός του πλούτου.

Και σήμερα επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει ανάγκη το κίνημα να δίνει οργανωμένη και μαζική απάντηση στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Σήμερα, που κυβερνήσεις και εργοδοσία μας θέλουν να τηρήσουμε σιγή ιχθύος μπροστά στη λεηλασία τους, έως και να δώσουμε την συγκατάθεσή μας, η ισχυροποίηση των ταξικών μας σωματείων, η συσπείρωση των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς, πρέπει να είναι η δυναμική μας απάντηση. Για να διεκδικήσουμε επιθετικά αυξήσεις στους μισθούς, τις σύγχρονες ανάγκες μας, ενάντια στα μονοπώλια, στις κυβερνήσεις τους, σε ΕΕ, ΔΝΤ.

Κανένας αντίπαλος, όσο ισχυρός και αν φαίνεται, δεν είναι ανίκητος! Ο οργανωμένος αγώνας του λαού για τη ζωή που έχουμε ανάγκη είναι η δύναμη που έχουμε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας στη δουλειά και στη ζωή.

Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ.
Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα.
Καμία συμμετοχή – καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους ενάντια στους λαούς. Καμία αλλαγή συνόρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *