evialead.gr

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Κυρία Υπουργέ

Αυτήν την στιγμή, συνάδελφοί μας που συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σάμο, αντιμετωπίζονται με απαξιωτικό και σαδιστικό τρόπο, με το να περιφέρονται από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο μέσα σε ένα C27.

Συγκεκριμένα οι παραπάνω συνάδελφοι μετά από τέσσερεις ημέρες (4) συμμετοχής στους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Σάμο, αφού μεταφέρθηκαν υπό τις συνθήκες τις οποίες είχαμε καταγγείλει με την από 09/09/2018 παρέμβασή μας, μετά από τέσσερεις ημέρες έντονης κούρασης και μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές τους, φορτώθηκαν σήμερα σε ένα C27 για να επιστρέψουν στις έδρες τους.

Δεκατέσσερις συνάδελφοί μας (14) από τις υπηρεσίες Οινοφύτων – Κορίνθου – Άργους και Τρίπολης, ταλαιπωρούνται επειδή το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, από  την Σάμο θα πάει στην Θεσσαλονίκη για να αφήσει συναδέλφους από το πεζοπόρο της 2ης Ε.Μ.Α.Κ. και στην συνέχεια θα πάει στην Λήμνο να φορτώσει κινητήρες και άλλα ανταλλακτικά και από εκεί, αντί για Ελευσίνα θα περάσει από το Αεροδρόμιο του Αράξου και μετά βλέπουμε.

Κυρία Υπουργέ είναι αδιανόητο και απαράδεκτο, οι συνάδελφοί μας σαν ανταμοιβή για τις σκληρές προσπάθειες που καταβάλουν για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του ελληνικού λαού και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας, να εισπράττουν αυτήν την απαξιωτική συμπεριφορά.

Ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών θεωρούμε επιβεβλημένη την παρέμβασή σας ώστε να σταματήσει άμεσα αυτή η απίστευτη ταλαιπωρία των συναδέλφων μας και με τον πιο πρόσφορο τρόπο να επιστρέψουν σύντομα και με ασφάλεια στις έδρες τους.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Βλάχος Δημήτρης

Εχθές 12/9ου και κατά τις απογευματινές ώρες, η Ε.Α.Κ.Π. ενημερώθηκε για τον απαράδεκτο από κάθε άποψη τρόπο επιστροφής από το νησί της Σάμου με ένα C27 της πολεμικής αεροπορίας, των 14 συναδέλφων μας από τις Π.Υ.  Άργους, Τρίπολης, Κορίνθου και Οινοφύτων που επιχειρούσαν από την Κυριακή στην μεγάλη πυρκαγιά του νησιού.

Το συγκεκριμένο αεροπλάνο μαζί με τους ταλαιπωρημένους επί τετραημέρου συναδέλφους μας, θα διέγραφε από την Σάμο μία κυκλική πορεία εκατοντάδων μιλίων, φορτώνοντας καθ οδόν κινητήρες και ανταλλακτικά αεροπλάνων και με πιθανό τελικό προορισμό το αεροδρόμιο της Αράξου αλλά με ενδιάμεσες στάσεις σε αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και της Λήμνου !!!  ( βλέπε σχετική έγγραφη παρέμβαση eakp.gr  στις 12/9ου προς αρμόδια Υπουργό ).

Ο εξωφρενικός αλλά ακατανόητος αυτός τρόπος μεταφοράς, ήρθε να προστεθεί στα όσα άλλα προβλήματα αντιμετώπισαν οι συνάδελφοι μας από την ημέρα της μεταφοράς τους στο νησί της Σάμου ενώ είχε προηγηθεί:

  • Η από 9/9ου παρέμβαση της ΕΑΚΠ προς τον Αρχηγό του Π.Σ. για τον τρόπο μεταφοράς τους στο νησί αφού δεν διατέθηκε καμπίνα για ξεκούραση για τους μάχιμους πυροσβέστες.  
  • Η τηλεφωνική παρέμβαση προς τον διοικητή Νομού, που πραγματοποιήθηκε από εκπρόσωπο της ΕΑΚΠ στο Βόρειο Αιγαίο την νύχτα της 10/9ου για την ελλιπή χορήγηση διοικητικής μέριμνας που παρατηρήθηκε για ορισμένους συναδέλφους.  
  • Η έγγραφη παρέμβαση της ΕΑΚΠ Βορείου Αιγαίου στις 12/9ου προ την διοίκηση των Π.Υ. της περιφέρειας, για τις συνθήκες που αντιμετώπισαν οι πυροσβέστες με την άμεση εμπλοκή τους στα συμβάντα χωρίς την στοιχειώδη ξεκούραση μετά από ένα πολύωρο ταξίδι, για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την ελλιπή μέριμνα και τον τρόπο στρατωνισμού των συναδέλφων μας αλλά και για την μεγάλη χρονική διάρκεια εμπλοκής τους στα συμβάντα.

  Η Ε.Α.Κ.Π. με το που ήρθε υπόψη της το γεγονός αυτό, χωρίς να χάσει χρόνο, άρχισε τις παρεμβάσεις της προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να βρεθεί λύση ώστε να δοθεί ένα τέλος στο επιπρόσθετο μαρτύριο που τους υπέβαλαν, κατ εκτίμηση μας για να μην χρεωθεί το ελληνικό δημόσιο το κόστος μεταφοράς σε καμπίνες πλοίου που ήταν και το ζητούμενο από την Ε.Α.Κ.Π.

 Είναι επίσης αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι:

  • Κατά δήλωση των συναδέλφων μας η διαβεβαίωση από τους αρμόδιους αξιωματικούς πριν την αναχώρηση τους από το  νησί της Σάμου, ήταν ότι το αεροπλάνο θα πετάξει προς Θεσσαλονίκη για να αποβιβάσει το πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΑΚ και στην συνέχεια θα τους αποβίβαζε στην Ελευσίνα, γεγονός το οποίο αποδείχτηκε ανακριβές.    
  • Στην τηλεφωνική παρέμβαση του εκπροσώπου της Ε.Α.Κ.Π. Βορείου Αιγαίου προς τον πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., προκειμένου να του ζητηθεί να παρέμβει προς την πολιτική ηγεσία, έγινε προσπάθεια από μέρους του να υποτιμηθεί το γεγονός για να αποφευχθεί ως αναποτελεσματική η όποια παρέμβαση ζητούσε από τον ίδιο η ΕΑΚΠ να προβεί.  

Η Ε.Α.Κ.Π. βρήκε θετική ανταπόκριση από τον Βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο οποίος επικοινώνησε με την Κα Υπουργό Όλγα Γεροβασίλη, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της για το συγκεκριμένο ζήτημα. Το αποτέλεσμα της ήταν, οι συνάδελφοι από την Λήμνο να μεταφερθούν με το Πρωθυπουργικό αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας!!  

Όλοι οι συνάδελφοι πλέον καλούνται να βγάλουν και από αυτά τα γεγονότα τα συμπεράσματα τους και χωρίς άλλη καθυστέρηση να συσπειρωθούν με το αγωνιστικό πλαίσιο της ΕΑΚΠ, αν θέλουν όχι μόνο να υπερασπιστούν αλλά και να κατακτήσουν εργασιακά δικαιώματα για μία ζωή με αξιοπρέπεια.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία              

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *