Επίκαιρη Ερώτηση για αυτοσχέδιο Parking στον Αγ. Ιωάννη Δήμου Κύμης – Αλιβερίου

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κουλούρης Γιώργος ενόψει της επόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα γίνει στη Λαμία στις 17 Σεπτεμβρίου.
   Ο κ. Κουλούρης ζητά ενημέρωση για τον αυτοσχέδιο χώρο στάθμευσης κοντά στο εκκλησάκι της Παναγίας στην περιοχή Κακιά Σκάλα της Δ.Κ. Αγ. Ιωάννη του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Ο χώρος σταθμευσης δεν έχει τις κατάλληλες προϋποθέσεις και εγείρει κινδύνους πρόκλησης ατυχήματων, όπως και δεν είναι ορθά σχεδιασμένος ώστε να παρέχει σήμανση για την εισοδο/έξοδο/ελιγμό.
   Ο Περιφερειακός σύμβουλος ρωτά εάν η Περιφέρεια έχει εν γνώση της το συγκεκριμένο έργο και αν προτίθεται να προβεί σε παρεμβάσεις για τον ορθό σχεδιασμό/κατασκευή του

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη

Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Φάνη Σπανό

Στην περιοχή Κακιά Σκάλα της Δημοτικής κοινότητας Αγίου Ιωάννη Δήμου Κύμης-Αλιβερίου  και επί του Επαρχιακού δρόμου Χαλκίδος – Αλιβερίου έχει διαμορφωθεί με χρήση μηχανημάτων αυτοσχέδιο parking προφανώς για προσκυνητές στο εκκλησάκι  της Παναγίας που βρίσκεται εκεί.

Το εν λόγω σημείο στάθμευσης των οχημάτων είναι πολύ στενό, δεν προσφέρεται για ελιγμούς παρκαρίσματος, δεν έχει αντιστήριξη στην πλευρά της θάλασσας και εκτός αυτού βρίσκεται πάνω σε επικίνδυνη στροφή όπου λείπουν ή και έχουν αφαιρεθεί οι προστατευτικές μπάρες.

Το επίπεδο του parking είναι ανι- ισουψώς προς τον υπάρχοντα επαρχιακό δρόμο με κίνδυνο ιδιαίτερα της νυκτερινές ώρες να εκληφθεί ως συνέχεια του δρόμου και να προκληθεί ατύχημα.

Η μόνη σήμανση στο σημείο που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι μια κορδέλα.

Ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης

  • Το έργο αυτό  είναι σε γνώση της περιφέρειας και των υπηρεσιών της;
  • Υπάρχουν μελέτες για αυτήν την παρέμβαση;
  • Σκοπεύει η περιφέρεια να εκπονήσει μελέτη για το συγκεκριμένο σημείο του οδικού άξονα;
  • Σε τι ενέργειες πρόκειται να προβείτε ώστε να διασφαλίσετε και να υπερασπίσετε την ασφαλή διέλευση των διερχομένων;

Για την «ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

ΛΑΜΙΑ 15/09/2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*