ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η “δεξαμενή” των άφθαρτων για το ψηφοδέλτιο της Ευβοίας

Είναι πλέον κοινή πεποίθηση στη Νέα Δημοκρατία, ότι τα ψηφοδέλτια του κόμματος ανά την Ελλάδα θα πλαισιώσουν νέα και άφθαρτα πρόσωπα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα αξιοποιηθούν και τα παλαιότερα στελέχη. Αυτό άλλωστε επαναλαμβάνει ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης (το επανέλαβε και στην ΔΕΘ) σε κάθε ομιλία του.
Αναζητώντας “φρέσκα” και άφθαρτα πρόσωπα στο Νομό της Ευβοίας, είναι προφανές ότι η δεξαμενή είναι αρκετά μεγάλη. Ωστόσο, πέρα από το προαναφερθέν κριτήριο, είναι δεδομένο ότι θα μετρήσουν και άλλοι παράγοντες, όπως η διείσδυση σε άλλους πολιτικούς χώρους αλλά και η αποδοχή από κοινωνικούς, πολιτιστικούς, επαγγελματικούς χώρους.
Με βάση τον παραπάνω συλλογισμό, τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να “παίξουν” για το ψηφοδέλτιο στην Εύβοια είναι αρκετά:

Μάνος Τσαλαμανιός: Από τα πρώτα στελέχη του μητρώου στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, καταξιωμένος επαγγελματικά (παιδοψυχίατρος), με έντονη κοινωνική δράση και αναφορές σε δύο γεωγραφικούς χώρους του Νομού, δηλαδή της Ν. Αρτάκης και της Κύμης.

Γιώργος Μαρίνος: Γιατρός και αυτός, μέλος του μητρώου στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έχει ασχοληθεί και με την ιατρική κάλυψη των Εθνικών Ομάδων. Η καταγωγή του είναι από την Εύβοια ο οποίος επιθυμεί μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Κώστας Ρουσόπουλος: Επιτυχημένος σε όλα τα πόστα που έχει αναλάβει (τώρα είναι Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας), ιδιαίτερα αγαπητός και άφθαρτος, θα μπορούσε ν’ αποτελεί ιδανική επιλογή για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο Νομό.

Γιάννης Μανώλης: Είναι μέλος του Μητρώου Στελεχών της Ν.Δ, πολιτικός επιστήμονας και μέλος του τομέα τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας. Η υποψηφιότητά του συζητείται έντονα και ο ίδιος, εκτός των άλλων, εκπροσωπεί και μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, την οποία η Νέα Δημοκρατία θέλει να εκπροσωπήσει.

Βαγγέλης Κούκουζας: Η πιθανότητα υποψηφιότητάς του συζητείται έντονα το τελευταίο διάστημα. Ο ίδιος έχει να επιδείξει πλούσια επαγγελματική, συνδικαλιστική και κοινωνική δράση, ενώ συγκαταλέγεται στα δυνατά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Αρετή Σιόγκα: Εντάχθηκε πρόσφατα στη Νέα Δημοκρατία, προερχόμενη από τον ΛΑ.Ο.Σ του οποίου ήταν κεντρικό στέλεχος. Έχει να επιδείξει σημαντική πολιτική αλλά και πολιτιστική δράση, καθώς ο πολιτισμός είναι το αντικείμενό της. Αποτελεί ιδανική επιλογή προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να συσπειρώση στις τάξεις ένα τμήμα ψηφοφόρων του ΛΑ.Ο.Σ.

Πολλά ακόμη στελέχη θα μπορούσαν να συγκαταλέγονται σε αυτό τον κατάλογο, ωστόσο, δύο πράγματα είναι δεδομένα. Σίγουρα δεν θα ενταχθούν όλοι, ενώ παράλληλα, ο πρόεδρος του κόμματος δεν αποκλείεται να προβεί και σε επιλογές έκπληξη. Πολύ σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*