ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ: ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ – ΔΡΑΜΑ ΣΥΝΤΟΜΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Με αφορμή τη μεταστέγαση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας, το ΤΘ επισημαίνει:

Ο Δήμος Χαλκιδέων, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18 Ιουλίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, αποφάσισε τη μεταστέγαση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας, από  το δημόσιο κτίριο όπου στεγαζόταν μαζί με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, σε ιδιόκτητο χώρο στο Μπούρτζι, με ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ενοίκιο!

Αντί τόσα χρόνια να έχει δοθεί προτεραιότητα στη δημιουργία Ειδικών Δημοτικών (π.χ. στο Δήμο Μεσσαπίων ή  στο Δήμο Ερέτριας απ’ όπου μεταφέρονται αρκετά παιδιά) για την αποσυμφόρηση του χώρου στον οποίο στεγάζονται μέχρι σήμερα το Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας ή στην ανέγερση ενός Ειδικού Νηπιαγωγείου, κατάλληλα σχεδιασμένου, αποφασίστηκε εν ριπή οφθαλμού η μεταστέγασή του και δημιούργησε τόσα άλλα προβλήματα:

  1. Αφού ξεκίνησε το διδακτικό έτος (τα παιδιά ήδη ξεκίνησαν από την Τετάρτη 12/9 να «προσαρμόζονται» στο Νηπιαγωγείο), οι αρμόδιες αρχές απαίτησαν να γίνει η μετακόμιση είτε εν ώρα λειτουργίας του Νηπιαγωγείου! είτε να εργαστούν οι συναδέλφισσες το Σαββατοκύριακο!
  2. Με επιμονή και φθειρόμενες από την πίεση οι συναδέλφισσες κατάφεραν να μη λειτουργήσει (για τα παιδιά) σήμερα το Ειδικό Νηπιαγωγείο. Έτσι θα εργαστούν για τη μετακόμισή του, χωρίς να ταλαιπωρούνται και τα παιδιά που σε τίποτα δε φταίνε για να ζουν μια τέτοια αναστάτωση! Και φυσικά εδώ πρέπει να υπογραμμιστεί η ευθραυστότητα της ήρεμης καθημερινότητας αυτών των παιδιών!
  3. Το κτίριο στο οποίο θα μετακομίσουν, και παρά τη διαβεβαίωση ότι κρίθηκε κατάλληλο από την Επιτροπή Καταλληλότητας Σχολικών Κτιρίων, παρουσιάζει αυξημένη επικινδυνότητα.
  4. Απαξιώθηκαν τα παιδιά, οι γονείς τους και οι συναδέλφισσες που δίνουν καθημερινό αγώνα και στο πρόσωπό τους όλοι και όλες μας.  

Πιστεύουμε ότι το ζήτημα αντιμετωπίστηκε με πρωτοφανή  επιπολαιότητα, αδιαφορία και αδιαλλαξία!

Το ΤΘ επισημαίνει ότι οι  εκπαιδευτικοί αγωνίζονται καθημερινά να προσφέρουν παιδαγωγικό έργο, παρά τις αντίξοες συνθήκες που σε κάποια σχολεία είναι εντονότατες!

Η κατηγοριοποίηση των σχολείων καλά κρατεί και προφανώς εξυπηρετεί!

Συνάδελφοι/ισσες,

Να αγωνιζόμαστε για το ποιοτικό Δημόσιο Σχολείο και να υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα είναι το ελάχιστο που οφείλουμε σε όλα τα παιδιά μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Random Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*