ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ

Η «ΧΟΡΩΔΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ» του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. ξεκίνησε τις πρόβες της για την φετινή σχολική χρονιά, από το Σάββατο 15 Σεπτέμβριου και ώρα 12.00. Την ιδιά ημέρα και ώρα 10.00-12.00 θα γίνει ακρόαση για νέα μέλη. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο 10.30-11.30 και αφορά μαθητές- μαθήτριες από όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων, που επιθυμούν να συμμετέχουν, μετά από ακρόαση από την υπεύθυνη της Χορωδίας.

Η φοίτηση είναι εντελώς δωρεάν.

Υπεύθυνη όλων των τμημάτων της Χορωδίας είναι η καθηγήτρια του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, κα. Δέσποινα Γερογιάννη.

Παρακαλούνται οι Δ/ντες των σχολείων να ενημερώσουν τους μαθητές για αυτή την προσπάθεια του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων.

Επικοινωνία: 2221040182 & κιν.6979809510     ΕMAIL:[email protected]

 

1β)ΕΦΗΒΙΚΗ-ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ

Έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές για τις φετινές εκδηλώσεις της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ. Η  Χορωδία αποτελείται από μαθητές Γυμνασίων -Λυκείων της Χαλκίδας και της ευρύτερης περιοχής. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο 12.00-14.00 και αφορά (Μαθητές Γ/σείου , Λυκείου κ Φοιτητές). Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος η Χορωδία μας, προετοιμάζεται  για να συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες, είτε αυτόνομα, είτε μαζί με τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ του Δήμου Χαλκιδέων, είτε δημιουργώντας συναντήσεις με άλλες Χορωδίες(ΦΕΣΤΙΒΑΛ)

Υπεύθυνη της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, είναι η καθηγήτρια του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, κα. Δέσποινα Γερογιάννη.

Όποιοι μαθητές – μαθήτριες ενδιαφέρονται  να συμμετάσχουν στις ακροάσεις που θα γίνουν για νέους χορωδούς,  μπορούν να το δηλώσουν στην παρακάτω ηλεκτρονική δ/νση ή τηλεφωνικά:

Τηλεφωνα:2221040182 & κιν. 6979809510  Εmail:[email protected]

 

Επισημαίνουμε ότι για την ακρόαση, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ετοιμάσει ένα τραγούδι.

 

2) Έναρξη Λειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και όπως κάθε νέα σχολική χρονιά, μετά τις απαραίτητες εργασίες βελτίωσης του χώρου, των υποδομών και συντήρησης του εξοπλισμού, ξεκινά τη λειτουργία του, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του ΔΟΑΠΠΕΧ.

Η τελετή του Αγιασμού, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 10:00 το πρωί.  

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής λειτουργεί με έμπειρο εκπαιδευτή και άρτια εξοπλισμένο (σήματα, ηλεκτρικά αυτοκινητάκια, ποδήλατα), σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον στο Δημοτικό Πάρκο Λαού.

Στόχος της λειτουργίας του ΠΚΑ είναι η ενημέρωση των παιδιών για τους κινδύνους χρήσης του οδικού δικτύου και της εκπαίδευσής τους στους κανόνες οδικής συμπεριφοράς ως πεζοί, ποδηλάτες, οδηγοί, συμβάλλοντας στην οδική παιδεία και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, δεν είναι παιδότοπος. Αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρότυπη εκπαιδευτική μονάδα, όπου τα παιδιά συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες μέσα από τις οποίες αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα της κυκλοφοριακής αγωγής.

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στους κανόνες οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας, βιωματικά – με πρακτική άσκηση, κι όχι μόνο θεωρητικά.

Οι γνώσεις που αποκτά το παιδί, ως πεζός, ποδηλάτης και μελλοντικός οδηγός αποτελούν επένδυση για ένα ασφαλές μέλλον, χωρίς ατυχήματα και με παιδεία στην οδήγηση.

Ο ενθουσιασμός που υπήρξε πέρυσι από τους μαθητές των σχολείων και ομάδων που επισκέφτηκαν το ΠΚΑ, είμαστε σίγουροι πως φέτος θα φέρει πολλαπλάσιο αριθμό παιδιών και σχολείων στις εγκαταστάσεις του, για εκπαίδευση στην κυκλοφοριακή αγωγή, καθώς εκτός των μαθητών Δημοτικών Σχολείων, στο εφετινό πρόγραμμα, συμπεριλαμβάνει και ειδική εκπαίδευση, προσαρμοσμένη για τους μαθητές και των Νηπιαγωγείων.

 

Οι  επισκέψεις  των μαθητών  στο Πάρκο θα είναι έως  25 άτομα ημερησίως και θα  γίνονται κατόπιν κρατήσεως στο αρμόδιο τμήμα του ΔΟΑΠΠΕΧ.

Η  ώρα  έναρξης της εκπαίδευσης  θα είναι στις 09:00   και η λήξη του  προγράμματος περίπου   στις 12:00. Η εκπαίδευση και τα μέσα που παρέχονται από το ΔΟΑΠΠΕΧ, είναι δωρεάν.

 

Για την ένταξη των σχολείων στο πρόγραμμα του ΠΚΑ, από σήμερα θα δεχόμαστε αιτήσεις για τον προγραμματισμό των μαθημάτων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:  

Τηλ. 2221351128, Fax: 2221088930 ή με e-mail:[email protected]  (κα Έλενα Γεωργατζή).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*