evialead.gr

Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Σχετικά με τη μεταφορά του τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών

της Γ΄Λυκείου Πελασγίας στο Λύκειο Στυλίδας

 

Χαιρετίζουμε την κινητοποίηση μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών στην Πελασγία, που αντιδρούν στην μεταφορά του τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών της Γ΄ Λυκείου στο Λύκειο Στυλίδας.

Σημειώνουμε, πως, αυτή η ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας, δεν είναι ούτε ακατανόητη… ούτε αψυχολόγητη. Είναι ξεκάθαρο, πως εντάσσεται στην λογική των συγχωνεύσεων, που αποσκοπούν στην οικονομία προσωπικού και ταυτόχρονα υποτιμούν την μόρφωση των παιδιών στην κατεύθυνση που προσανατολίζονται και επιλέγουν.

Μπορεί να αφορά λίγους μαθητές, προοιωνίζει .όμως, την επέκταση των μέτρων και σε άλλες κατευθύνσεις και σε άλλους τόπους.

Αυτή η αντίδραση πρέπει να αποτελέσει έκφραση γενικότερων αντιστάσεων στην εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, που αυξάνει τους ταξικούς φραγμούς και δυσκολεύει την μόρφωση των παιδιών των εργατικών – λαϊκών οικογενειών. Πέρα από το περιορισμό των κρατικών δαπανών για την παιδεία, που αντανακλάται σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης η κυβέρνηση επιδιώκει να υποβαθμίσει τις σπουδές των παιδιών του λαού για να τα αξιοποιήσει σαν φτηνή εργατική δύναμη. Επιδιώκει να μειώσει τις δαπάνες του κράτους για την παιδεία μειώνοντας τις θέσεις των εκπαιδευτικών, συγχωνεύοντας  σχολεία και καταργώντας ειδικότητες. Αυτή είναι η βαθύτερη ουσία της αξιολόγησης που προωθεί για να διαμορφώσει το σχολείο στα μέτρα των αναγκών της ολιγαρχίας του πλούτου και των μονοπωλίων.

Το ΚΚΕ σταθερά προσηλωμένο στην ανάγκη για ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού και μιας διαφορετικής προοπτικής για την χώρα, αγωνίζεται :

 • Για αποκλειστικά δημόσια προσχολική αγωγή, που θα καλύπτει όλες τις εργατικές- λαϊκές οικογένειες.
 • Για ενιαίο 12χρονο , αποκλειστικά δημόσιο σχολείο, καλά οργανωμένο με ολιγομελείς τάξεις και επαρκές αριθμό καλά καταρτισμένων εκπαιδευτικών.
 • Για ενιαία ανώτατη εκπαίδευση  με αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα

Σε αυτή  την βάση συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις των μαθητών, των γονιών τους και των εκπαιδευτικών.

Θεωρούμε, όμως, πως αυτός ο αγώνας είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας, όλων των εργαζομένων και καλούμε τον λαό να τον κάνει δική του υπόθεση.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

Για τις ζημιές στις καλλιέργειες των παραγωγών ντομάτας

Το σύνολο σχεδόν των παραγωγών ντομάτας στους Στρόπωνες υπέστησαν μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειές τους από τις τελευταίες βροχές. Οι ζημιές αυτές έρχονται να προστεθούν σε αυτές που προκλήθηκαν και φέτος, όπως και κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, από τα αγριογούρουνα.

 

Δεκάδες οικογένειες βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς μέχρι να γίνει καταγραφή των ζημιών, οι παραγωγοί δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν καμιά εργασία στα χωράφια τους. Εξαιτίας αυτού, υπάρχει ο κίνδυνος καλλιέργειες που θα ελεγχθούν καθυστερημένα να χαρακτηρισθούν παρατημένες και να μην αποζημιωθούν οι αγρότες γι’ αυτές. Την  ίδια στιγμή οι παραγωγοί δεν έχουν λάβει ακόμα το σύνολο των αποζημιώσεων από περσινές καταστροφές.

Έτσι κι αλλιώς οι μικρομεσαίοι αγρότες, εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ που με ευλάβεια εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Με νύχια και δόντια προσπαθούν να παραμείνουν στα χωράφια τους.

 

Εκτός από τις αυξημένες δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν με το δυσβάσταχτο κόστος καλλιέργειας, τις εξευτελιστικές τιμές, τα διάφορα χαράτσια του ΕΛΓΑ, ΕΝΦΙΑ, τη φοροληστεία του ΕΦΚΑ, αντιμετωπίζουν απροστάτευτοι δύσκολα καιρικά φαινόμενα και καταστροφές από διαφόρους νόσους.

 

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα και του αντιαγροτικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, που διαμόρφωσαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που δεν διασφαλίζει την παραγωγή από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

 

Σε αυτή την βάση ζητούν την άμεση και συγκεκριμένη δραστηριοποίηση της Περιφέρειας, προκειμένου :

 

 • Να ολοκληρωθεί άμεσα ο έλεγχος για τις συνολικές ζημιές.
 • Να αποζημιωθούν οι αγρότες, έγκαιρα για το 100% των ζημιών.
 • Να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση και αποζημίωση των ζημιών από τα αγριογούρουνα
 • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση στον ΕΛΓΑ.
 • Να καταργηθούν οι αυξήσεις των τελευταίων χρόνων στις ασφαλιστικές εισφορές.

 

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Σαν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, θεωρούμε σκόπιμο και αναγκαίο να ζητήσουμε την σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου σε ειδική συνεδρίαση, καλά προετοιμασμένη με αντικείμενο τα ζητήματα της πολιτικής  προστασία και την εκτίμηση των δυνατοτήτων μας.

 

Κρίνουμε απαραίτητη την πραγματοποίηση συζήτησης για την εξέταση του προγραμματισμού που υπάρχει σε ζητήματα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας.

 

Ζητάμε, αυτή, η παρέμβαση μας να θεωρηθεί σαν συγκεκριμένη πρόταση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο και φυσικά να τεθεί σε ψηφοφορία.

 

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ στο Π.Σ. της Δευτέρας 17-9-18

Σχετικά με τη δαπάνη της Δομής υποστήριξης δράσεων και κοινωνικής ένταξης – ΓΕΦΥΡΑ για τις δράσεις                  «μετά το σχολείο» και αρχή … ΖΩ»

Με αποφάσεις του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ διατέθηκαν στην «Δομή υποστήριξης δράσεων κοινωνικής ένταξης – ΓΕΦΥΡΑ», που συγκρότησε και διατηρεί η Περιφέρεια κάποια ποσά που έκανε δώρο για την δημιουργία εντυπώσεων το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

 1. δαπάνη 60.000 ευρώ για την υλοποίηση της δράσης «…μετά το Σχολείο» που αφορά «Οικονομική ενίσχυση για παιδιά και εφήβους που στερούνται οικογενειακού περιβάλλοντος και διαβιούν σε ιδρύματα, καθώς και για μαθητές Γυμνασίου – μέλη οικογενειών, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για κάλυψη μέρους ή όλου του ποσού της ετήσιας συνδρομής για εξωσχολικές δραστηριότητες άθλησης, δημιουργικής και ψυχαγωγικής απασχόλησης, σχολικού έτους 2018-2019»,

 

 1. δαπάνη  27.000 ευρώ για την υλοποίηση της δράσης «αρχή…ΖΩ!» που αφορά «Παροχή έκτακτου οικονομικού βοηθήματος για τα παιδιά της Α’ τάξης Δημοτικών Σχολείων, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2018-2019»

 

Διερωτόμαστε πως και με ποια κριτήρια και έλεγχο, η συγκεκριμένη οργάνωση ΓΕΦΥΡΑ θα διαθέσει αυτά τα ποσά….

 

Ταυτόχρονα εκφράζουμε την άποψη πως με τα συγκεκριμένα ποσά – ψίχουλα δημιουργούν εντυπώσεις τόσο το ΙΔΡΥΜΑ Σ. ΝΙΑΡΧΟΣ όσο και η Περιφέρεια, που δίνει την εντύπωση πως παράγει έργο.

 

Σαν ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ υποστηρίζουμε την ανάγκη των αγώνων για να εξασφαλιστούν οι ανάγκες όλων των παιδιών, θεωρώντας δημαγωγική αυτής της μορφής αντιμετώπισης του προβλήματος.

 

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δήλωση για τις Πολιτικές εξελίξεις στο Π.Σ. της Δευτέρας 17-9-18

Σε σχέση με όσα συμβαίνουν γύρω μας, τα ευρωΝΑΤΟικά σχέδια στα Βαλκάνια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και η στρατιωτική ένταση κλιμακώνεται σε Μέση Ανατολή και Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Οι απανωτές επισκέψεις στη χώρα μας και οι δηλώσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για τον «πρωταγωνιστικό ρόλο» της Ελλάδας στην περιοχή πραγματικά μυρίζουν μπαρούτι για το λαό, που πρέπει να ανησυχεί και να κινητοποιηθεί ενάντια στην ελληνική εμπλοκή.

Στις τελευταίες επαφές της κυβέρνησης τόσο με τον γγ του ΝΑΤΟ, όσο και με τον ΥΠΕΞ της Γαλλίας, στο επίκεντρο βρέθηκε η συμφωνία των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ.

Επιβεβαιώθηκε από όλες τις πλευρές ότι η συμφωνία είναι ΝΑΤΟικής κοπής και ότι αποτελεί «κλειδί» για να προχωρήσει η «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» στα Βαλκάνια, με καθοριστική συμβολή της Ελλάδας, βάζοντας σε νέους κινδύνους τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Μόνη «καθαρή έξοδος για το λαό» είναι η κατάργηση όλων των νόμων των μνημονίων, η ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του, η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.

Οι αλλαγές που έχει ανάγκη ο λαός δεν θα έρθουν από τα πάνω.

Θα έρθουν με γερή οργάνωση και αγώνα, με την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Οργανώνοντας ο λαός τη δική του Κοινωνική Συμμαχία, συνεχούς, αμείωτης πάλης απέναντι στα μονοπώλια, στο κράτος και τις κυβερνήσεις τους, στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Μέσα από αυτόν το δρόμο θα δημιουργούνται οι συνθήκες για αλλαγές και ανατροπές προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, θα μπορέσει η Κοινωνική Συμμαχία να κατακτήσει τη δική της εξουσία, την εργατική εξουσία.

Βασικά αιτήματα του λαϊκού κινήματος :

 • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων
 • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ
 • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας
 • Κανένα πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας
 • Κάτω οι φόροι – Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
 • Προσλήψεις σε νοσοκομεία, σχολεία, ΟΤΑ, με μόνιμη και σταθερή δουλειά
 • Εδώ και τώρα υποδομές αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής θωράκισης
 • Καμιά εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις

 

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *