evialead.gr

Τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ στο Π.Σ. της Δευτέρας 17-9-18

Για την έγκριση  τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2018. Ο στόχος της τροποποίησης αφορά την ‘’Παροχή ολοκληρωμένης ιατρικής φροντίδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού σε γυναίκες , μόνιμοι κάτοικοι ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας’’ με  προϋπολογισμό 50.000,00€. Η συγκεκριμένη δράση προβλέπεται να υλοποιηθεί με προγραμματική σύμβαση με τον φορέα με την επωνυμία « HOPE GENESIS ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ » και διακριτικό τίτλο « HOPE genesis »

 

Αντί να προτείνετε να γίνει ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ στο Νοσοκομείο του Καρπενησίου…..

Αντί να προτείνετε να συμπληρωθεί η στελέχωση των κλινικών που ήδη υπάρχουν….

Αντί να ζητήσετε γυναικολόγους για τα Κέντρα Υγείας……

Προτείνετε να έρθει ένας ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ – τάχα – ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, που η Περιφέρεια θα τον πληρώνει μέσω κάποιου προγράμματος και να αντιμετωπίζει μεμονωμένα περιστατικά.

 

Δέχεσθε ή δεν δέχεσθε πως οι υπηρεσίες υγείας είναι ευθύνη και υποχρέωση της πολιτείας, που πρέπει να παρέχεται το ίδιο σε όλους, ανεξάρτητα από το που κατοικούν ;

 

Δέχεστε ή δεν δέχεστε πως αρμόδιο για τις υπηρεσίες υγείας είναι το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση ;

 

Αν ναι….. Τι σόι παρεμβάσεις είναι αυτές, που σίγουρα δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις περιπτώσεις ούτε να υποκαταστήσουν το Υπουργείο.

 

Κατά την γνώμη μας…. είναι δημαγωγικές εξαγγελίες με ένα ορισμένο κόστος και χωρίς τα αναγκαία αποτελέσματα.

 

Θεωρώντας πολιτικά απαράδεκτη την χρηματοδότηση μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας  ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση.

 

Έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β) για υλοποίηση του έργου «Ενίσχυση του στόλου των δικύκλων μηχανών πρώτης βοήθειας του ΕΚΑΒ στην Π.Ε Εύβοιας»

 

Θεωρούμε πολιτικά λαθεμένη την υποκατάσταση κυβερνητικών ευθυνών.

 

Το ΕΚΑΒ λειτουργεί με την ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και σε κάθε περίπτωση αυτό είναι υποχρεωμένο για την επαρκή και ολοκληρωμένη κάλυψη κάθε χώρου…… Για τα μέσα που διατίθενται και φυσικά για την στελέχωση τους.

 

Κατά την άποψη μας η Περιφέρεια δεν λύνει το πρόβλημα….. Απλά δημιουργεί εντυπώσεις.

 

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να περάσουν τέτοιες αρμοδιότητες, χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, στους ΟΤΑ….. Αυτοί όσο έχουν χρήματα θα προσφέρουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες….. Όταν, όμως δεν έχουν θα τα αναζητήσουν στον λαό, πουλώντας τις υπηρεσίες που του προσφέρουν…..

ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΘΕΙ Η ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ που μας κατευθύνει η Ε.Ε και αποδέχονται οι διαχειριστές του συστήματος.

 

Σε αυτή την λογική…. ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση.

 

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ στο Π.Σ. της Δευτέρας 17-9-18

Στο θέμα Λειτουργίας Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος για την τσιμεντοβιομηχανία στα όρια δραστηριοποίησής της στην Περιφέρεια Στερεάς.

 

Μέσα από μια σωστή επιχειρηματολογία, με πολλά και μεγάλα λόγια, οδηγείτε το Περιφερειακό Συμβούλιο σε λάθος απόφαση…..

 

Του προτείνετε να υποκαταστήσει το Υπουργείο, που είναι αρμόδιο για αυτούς τους ελέγχους….. και σπεύδετε να διαθέσετε χρήματα για αρμοδιότητες άλλων.

 

Είναι φανερό πως προτιμάτε να συμβιβάζεστε, αντί να διεκδικείτε δικαιώματα της Περιφέρειας.

 

Φτιάχνετε σχήματα ελέγχου, χωρίς κρατική πιστοποίηση, που εύκολα μπορούν να δεχτούν παρεμβάσεις….. Μπορούν να γίνουν άλλοθι σε κυβέρνηση και βιομηχάνους.

 

Αλήθεια τι περιμένετε να γίνει με τα 200.000 ευρώ για μισθούς, κινήσεις και μέσα….. για τρία χρόνια;  Απλά θα λέτε πως κάτι έγινε.

 

Λέμε ναι στην σχετικά μόνιμη λύση και όχι σε κάτι προσωρινό, που απλά θα δημιουργήσει εντυπώσεις.

 

Σε αυτή την λογική καταψηφίζουμε την πρόταση σας ….. και αντιπροτείνουμε την διεκδίκηση μόνιμου σχήματος αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα, με επαρκή αριθμών επιθεωρητών περιβάλλοντος και με τα κατάλληλα μέσα προκειμένου να ελέγχονται μόνιμα και σταθερά όλες οι επιχειρήσεις για το κατά πόσον εφαρμόζουν τους περιβαλλοντικούς όρους της άδειας λειτουργίας τους.

 

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ στο Π.Σ. της Δευτέρας 17-9-18

Για το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Τανάγρας για τη συγκρότηση «ΦOPEA ΣTPATHΓIKHΣ» του OOΣΠ/OXE ΛAΠ AΣΩΠOY (Συνέχεια της απόφασης ΠΣ 264/2018) .

 

Θεωρούμε πως η συγκεκριμένη περιοχή έχει ευρύτερη σημασία λόγω της θέσης της σε σχέση με την πρωτεύουσα, αλλά και λόγω του γεωγραφικού της ανάγλυφου….

Έχει ιδιαίτερη σημασία στον στρατηγικό σχεδιασμό των εξελίξεων που πρέπει να προστατεύουν την ύδρευση, την τροφοδοσία, τις μεταφορές και την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της πρωτεύουσας……

 

Το τι θα γίνει και  πως θα γίνει σε αυτόν τον χώρο, σε συνδυασμό με το σε ποιόν θα ανήκει… ποιος θα τον ελέγχει… είναι ζήτημα ευρύτερου λαϊκού ενδιαφέροντος και προοπτικής…

 

Προηγείται η χωροταξική διευθέτηση της περιοχής και ο συγκεκριμένος προσδιορισμός των χρήσεων της γης ώστε να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στα έργα που γίνονται και τις δραστηριότητες του αναπτύσσονται και στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

Ξεχωριστή και κυρίαρχη σημασία έχει ο αποκλεισμός της μονοπωλιακής παρέμβασης, που επιδιώκει να ελέγξει τον συγκεκριμένο χώρο και άρα την προοπτική του….. Μια και τόσο κοντά στην πολυάνθρωπη πρωτεύουσα, τα μονοπώλια μπορούν να φτιάξουν τα εργοστάσια και τις αποθήκες τους. Να οργανώσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα πλάι στους δρόμους μεταφοράς και με διαθέσιμο όσο εργατικό δυναμικό τους χρειάζεται, εκμεταλλευόμενοι και την τελευταία σπιθαμή της γης.

 

Επειδή η προσπάθεια της Περιφέρειας δεν παίρνει υπόψη της αυτά τα ζητήματα…. Μαζί με την κυβέρνηση και τους άλλους διαχειριστές του συστήματος αβαντάρουν το μεγάλο κεφάλαιο να προχωρήσει στους σχεδιασμούς του, που θεωρούν « ανάπτυξη » της περιοχής….

 

Εκτιμάμε, μάλιστα πως όλα αυτά που μέχρι σήμερα γίνονται….. Μαζί και η συγκρότηση «ΦOPEA ΣTPATHΓIKHΣ» του OOΣΠ/OXE ΛAΠ AΣΩΠOY…. Αποσκοπούν στον να διευκολύνουν την διείσδυση και την ασυδοσία των μονοπωλίων στην συγκεκριμένη περιοχή.

 

Για αυτό τον λόγο ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση.

 

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *