Το πραγματικό σκάνδαλο είναι η ίδια η λειτουργία του Υπερταμείου

Εδώ και μια βδομάδα προσπαθεί η κυβέρνηση να απαντήσει στο γιατί παρέδωσε όλη την ακίνητη περιουσία του δημοσίου, μεταξύ αυτών αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία όπως την Κνωσσό και τον Λευκό Πύργο, στο Υπερταμείο, με πράξη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και την υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών Ε. Τσακαλώτου. Όμως, το πραγματικό σκάνδαλο βρίσκεται στην ίδια τη λειτουργία του Υπερταμείου: από το 2016 αποδέχθηκαν και ψήφισαν τη δημιουργία ενός «χαρτοφυλακίου ακινήτων» στο οποίο θα περάσει όλη η δημόσια περιουσία, που ελέγχεται από ένα διορισμένο ΔΣ με τη συμμετοχή των δανειστών και με σκοπό την ιδιωτικοποίηση κάθε φιλέτου που μπορεί να «αξιοποιηθεί».

Το πόση αξία είχαν οι «εξαιρέσεις» των αρχαιολογικών χώρων, των αιγιαλών και των περιοχών Natura, που συμπεριέλαβαν στον νόμο για να χρυσώσουν το χάπι, γίνεται σαφές τώρα που δημοσιοποιήθηκε η λίστα που ετοίμασε το ίδιο το Υπερταμείο και αποδέχτηκε η κυβέρνηση. Μνημεία, κτίρια μουσείων, κτίρια με δημόσια χρήση (όπως πολιτιστικά κέντρα κλπ), ακόμη και δημόσιοι χώροι περιλαμβάνονται στη λίστα των 10.000 ακινήτων που πέρασαν τώρα στο Υπερταμείο, ενώ η λίστα των 70.000 ακινήτων (ιδιοκτησίας της πρώην Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου) που έχουν περάσει από το 2016 δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί!

Πίσω από τις αγωνιώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης, τώρα που πιάστηκε με τη «γίδα στην πλάτη», να πείσει ότι θα εφαρμοστούν οι εξαιρέσεις, δεν μπορεί να κρυφτεί η ουσία: ότι χιλιάδες ακίνητα του δημόσιου, χιλιάδες εκτάσεις που έχουν δημόσια χρήση, πάρκα, αιγιαλοί, ακόμη και δάση, θα «αποχαρακτηριστούν» και θα αποδοθούν για «αξιοποίηση» μέσω του Υπερταμείου μόλις βρεθεί υποψήφιος αγοραστής (ή «ενοικιαστής για 99 χρόνια», για να είμαστε… ακριβείς). Κάθε στρέμμα δημόσιας περιουσίας περνά στον έλεγχο του Υπερταμείου και τα έσοδα από την ιδιωτικοποίησή του θα εξυπηρετούν το απεχθές δήθεν «δημόσιο» χρέος

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει ότι… «βγήκαμε από τα μνημόνια» έχουν καταντήσει ανέκδοτο, σε μια χώρα που μαστίζεται από την φτώχεια και παραδίδει όλη την περιουσία της στους δανειστές της. . Τα παραδείγματα του Ελληνικού, της Χαλκιδικής, της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και του νερού δείχνουν πόσο ελάχιστη σημασία έχουν οι «διαβεβαιώσεις» αυτής της κυβέρνησης, όπως βέβαια και της δήθεν αντιπολίτευσης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και όλου του μπλοκ δυνάμεων που έχουν στηρίξει τα μνημόνια και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Η δημόσια περιουσία είναι ζήτημα όλου του εργαζόμενου λαού που πρέπει να την υπερασπιστεί με αγώνες.

 

Δελτίο Τύπου για την κλήση του Π. Λαφαζάνη σε απολογία

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την προκλητική αντιδημοκρατική ενέργεια να κληθεί σε απολογία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο πλαίσιο υποτίθεται διενεργούμενης προκαταρτικής εξέτασης για εξωφρενικές όσο και ανυπόστατες κατηγορίες.

Πρόκειται για αντιδημοκρατική πρόκληση με σαφή κυβερνητική ευθύνη που στοχοποιεί την πολιτική δράση, τη στήριξη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, την λαϊκή αλληλεγγύη. Είναι ένα ακόμα επεισόδιο στην αλυσίδα των τρομοκρατικών διώξεων με στόχο την επιβολή του φόβου και την υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης για κατασχέσεις λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Δεν περάσουν οι κυβερνητικές εκφοβιστικές μεθοδεύσεις.

Να απαλλαγεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από κάθε κατηγορία.

 

Η πολιτική της στοχοποίησης και περιθωριοποίησης των εξαρτημένων

είναι ο ηθικός αυτουργός για τη δολοφονία του Ζακ

Τo λιντσάρισμα μέχρι θανάτου, από δύο -ίσως και περισσότερα- ανθρωποειδή τέρατα, του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου, ενεργού μέλους της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και του αγώνα κατά του στιγματισμού των οροθετικών ατόμων, είναι ένα αποτρόπαιο και ρατσιστικό έγκλημα υπό την ανοχή της αστυνομίας. Ένα έγκλημα αυτοδικίας, από εκείνους που θεωρούν ότι μπορούν να επιβάλλουν το νόμο της ζούγκλας απέναντι στον αδύναμο και τον κατατρεγμένο.

Ό,τι κι αν συνέβη στην πραγματικότητα στο κατάστημα της οδού Γλάδστωνος το μεσημέρι της Παρασκευής, κι ενώ νέες πληροφορίες έρχονται συνεχώς στο φως, είναι σαφές ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος θεώρησε ότι στο μαγαζί του εισέβαλε ναρκομανής επίδοξος ληστής και θεώρησε ότι μπορεί συνεπικουρούμενος από κάποιον ή κάποιους άλλους, ατιμώρητος να τον κλωτσήσει μέχρι θανάτου! Εν συνεχεία, άνδρες της ΔΙΑΣ φέρονται να χτυπούν με γκλομπ τον ήδη τραυματισμένο Ζακ Κωστόπουλο, ο οποίος εξέπνευσε στο δρόμο για το νοσοκομείο!

Αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία είναι το επακόλουθο της στοχοποίησης και της καταστολής των τοξικοεξαρτημένων, των μεταναστών και κάθε αδύναμου ή κοινωνικά αποκλεισμένου, που θεωρούνται από κράτος, δημοτική αρχή και αστυνομία ως ανεπιθύμητα «σκουπίδια» που χαλάνε την τουριστική «γκλαμουριά» του κέντρου της Αθήνας. Είναι το επακόλουθο της λογικής ότι οι αδύναμοι και οι φτωχοί δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα για την κοινωνική φροντίδα, αλλά αντικείμενο εκδίκησης, χλευασμού και εκτόνωσης.

Η κυβέρνηση και ο Δήμος της Αθήνας έχουν δώσει το πράσινο φως στις ρατσιστικές αστυνομικές εκστρατείες – σκούπα ενάντια σε τοξικομανείς και μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας για να το παραδώσουν «καθαρό» στις κερδοσκοπικές δραστηριότητες των εργολάβων, των μεγαλεμπόρων και της τουριστικής βιομηχανίας. Το ίδιο και τα «πρόθυμα» ΜΜΕ που, στην πλειονότητά τους και σε αυτή την περίπτωση, φρόντισαν να πάρουν συνεντεύξεις από τον δολοφόνο του Ζακ και να εστιάσουν στον «φόβο του καταστηματάρχη» αντί να καταδικάσουν την αυτοδικία!

Όλοι αυτοί στρώνουν το έδαφος για τους σύγχρονους «κυρ Παντελήδες» που βλέπουν ως εχθρό τους τον αδύναμο. Στρώνουν το έδαφος στον φασισμό.

Η ευθύνη της κυβέρνησης για τη στάση της αστυνομίας δεν μπορεί πια να κρυφτεί πίσω από άλλα κροκοδείλια δάκρυα. Η ευθύνη της κυβέρνησης και του λαλίστατου Πολάκη του Υπουργείου Υγείας είναι τεράστια και ως προς την ιατρική αντιμετώπιση των τοξικομανών και των οροθετικών ατόμων. Οι μνημονιακές πολιτικές τους έχουν διαλύσει τα προγράμματα περίθαλψης γι’ αυτά τα άτομα οδηγώντας τα στο περιθώριο και στην παραβατικότητα.

Με τον Ζακ συμπορευτήκαμε στους αγώνες για τη διαφορετικότητα, για την ανεκτικότητα, για τα δικαιώματα των lgbtqi ατόμων, για την προστασία των αδύναμων και των κοινωνικά αποκλεισμένων.

Θα παλέψουμε για να βρεθούν και να τιμωρηθούν όλοι οι δολοφόνοι του Ζακ. Για να αποδοθούν οι ευθύνες και στα «όργανα της τάξης» που φαίνεται ότι δεν δίστασαν να περάσουν χειροπέδες σε τραυματία και πιθανόν να του καταφέρουν τα τελειωτικά χτυπήματα.

Θα παλέψουμε για να σταματήσουν οι μνημονιακές περικοπές στη Δημόσια Υγεία. Να ανοίξουν τώρα όλες οι κλειστές δομές για τους εξαρτημένους, να σταματήσει το κυνηγητό από την Αστυνομία.

Θα παλέψουμε ενάντια στην στοχοποίηση των φτωχών, των τοξικοεξαρτημένων, των lgbtqi ατόμων, των οροθετικών και των κοινωνικά αποκλεισμένων.

Θα παλέψουμε ενάντια στο φασισμό σε κάθε γειτονιά.

Θα παλέψουμε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές που φέρνουν την φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση.

 

Περιοχή συνημμένων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*