Γιώργος Ακριώτης: Εμείς “ξεπαγώσαμε” το φυσικό αέριο!

Ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ακριώτης με αφορμή την εκδήλωση της ΝΟΔΕ (Νομαρχιακή Επιτροπή Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας), για το φυσικό αέριο. Στην ανακοίνωσή του καταγγέλλει την αντιπολίτευση ότι, επί δέκα χρόνια, έλεγε λόγια του αέρα, αφού την υπόθεση του φυσικού αερίου την “ξεπάγωσε” η σημερινή Κυβέρνηση. Ακολουθεί η ανακοίνωση του Βουλευτή:

Με αφορμή την εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας για το Φυσικό Αέριο στη Χαλκίδα.

10 χρόνια λόγια του αέρα…

Πέρασαν 10 χρόνια από τότε που κατασκευάστηκαν τα 510 χλμ δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε 10 πόλεις της Ελλάδας, έργο για το οποίο πανηγύρισε η κυβέρνηση της ΝΔ και δη ο Α. Σαμαράς και θα περνούσαν άλλα τόσα αν η σημερινή κυβέρνηση δεν έθετε στόχο να χρησιμοποιήσει πραγματικά το φυσικό αέριο ως αποδοτική πηγή ενέργειας  που θα καταπολεμήσει την ενεργειακή φτώχια των νοικοκυριών και  θα μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Με τη χρήση φυσικού αεριού θα δημιουργηθούν περισσότερες από 1.000 άμεσες θέσεις  εργασίας (θέσεις  χειριστές, υπάλληλοι κλπ,  δεκάδες μηχανικοί θα αρχίσουν να απασχολούνται στις μελέτες και επιβλέψεις των εγκαταστάσεων χρήσης του αερίου σε ιδιωτικά και δημόσια κτήρια κλπ. ενώ ο κλάδος μεταποίησης και συναρμολόγησης μετρητών αερίου που πάγωσε το 2010 θα επαναλειτουργήσει. Η χρήση του αερίου στη θέρμανση των κατοικιών είναι τουλάχιστον 30% φθηνότερη από το πετρέλαιο θέρμανσης και τέλος θα μειωθούν οι εκπομπές CO2 κατά περίπου 50.000 τόνους στην επόμενη 20ετία από την κατανάλωση αερίου στις 18 πόλεις.

Για τον λόγο αυτό το 2016  το Υπουργείο Ενέργειας μαζί με τη νέα διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) αποφάσισε την ανάπτυξη, επέκταση και λειτουργία των δικτύων αυτών, οπότε

  1. Ξεπαγώσαμε τις  μελέτες  για την ανάπτυξη των δικτύων διανομής των 10 πόλεων με τα θαμμένα δίκτυα και συμπεριλάβαμε 8 νέες πόλεις
  2. Ιδρύσαμε τη ΔΕΔΑ ως θυγατρική της ΔΕΠΑ, για να κατασκευάσει και να λειτουργήσει τα δίκτυα διανομής που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό σχέδιο.
  3. Ενισχύουμε τις διαχειριστικές αρχές των περιφερειών με κρατικές ενισχύσεις ύψους 74,4 εκατ. €

Αυτά τα λίγα για την ιστορία και για το τι σημαίνει για εμάς δίκαιη ανάπτυξη. Η προσφιλής τακτική της ΝΔ και των τοπικών παραγόντων της να σφετερίζονται έργα επί των ημερών μας και να διοργανώνει φιέστες για το φυσικό αέριο, τα ΚΕΠ δανειοληπτών, τα κέντρα νεότητας κλπ  δεν μας αφορά.

Η λογική του Μαυρογιαλούρου έχει παρέλθει και ο πολίτης το γνωρίζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*