ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγ. Άννας

Συνάδελφοι αγρότες- κτηνοτρόφοι, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, κάτοικοι της περιοχής

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΣΥΣΚΕΨΗ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 Οκτώβρη, στις 7.00 το βράδυ  

στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

 

Πέρασαν ήδη 5 μέρες από τις καταστροφικές πλημμύρες που κατέστρεψαν ολοσχερώς καλλιέργειες, αποθήκες με αγροτικά προϊόντα, ζωοτροφές, εργαλεία και μηχανολογικό εξοπλισμό, μεγάλες απώλειες σε ζωντανά.

 

Στα χωριά μας πλημμύρισαν σπίτια, μαγαζιά, μεγάλες καταστροφές σε Σπαθάρι, Μετόχι, Προκόπι, Πήλι κ.α., ενώ ακόμα το ρεύμα και το νερό δεν έχει αποκατασταθεί παντού. Το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο κάνει σχεδόν απαγορευτική την επικοινωνία των χωριών μας, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να φτάσουμε στους στάβλους και τις αποθήκες για να γλιτώσουμε ότι απόμεινε από το βιος μας.

 

Τα σούρτα- φέρτα των κυβερνητικών κλιμακίων, της Περιφέρειας και του Δήμου, προσπαθούν να μας καθησυχάσουν ότι «όλα θα γίνουν» την ώρα που πολλοί από εμάς κινδυνεύουμε να χάσουμε ότι και σε όποιους έχει απομείνει κάτι.

 

Όλοι εμείς γνωρίζουμε καλά ότι έχει καεί η γούνα μας από τέτοιες καταστροφές, είτε προέρχονται από πλημμύρες, είτε από πυρκαγιές, είτε από άλλες αιτίες.

 

Δε φταίει το κακό το ριζικό μας για την καταστροφή. Μας λένε ότι φταίνε τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Τον κακό τους τον καιρό! Εμείς ξέρουμε καλά ότι η περιοχή μας είναι αφημένη στο έλεος των καιρικών φαινομένων.

 

Όσο έντονα και ήταν τα καιρικά φαινόμενα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί τέτοια έκτασης ζημιές εάν είχαν παρθεί μέτρα και είχαν υλοποιηθεί έργα για την αντιπλημμυρική προστασία,το καθάρισμα και την εμβάθυνση του Κηρέα, των παραποτάμων και των ρεμάτων. Η Λίμνη κάηκε πριν δυο χρόνια και ήταν σίγουρο ότι θα πλημμύριζε αφού όποια έργα αντιπλημμυρικής προστασίας έγιναν ήταν για τα μάτια του κόσμου.

 

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι

 

Οι συνέπειες της μεγάλης καταστροφής δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν με παρακάλια, ούτε με συσκέψεις και διαβούλια των κυβερνητικών παραγόντων, των παραγόντων του Δήμου και τις Περιφέρειας και μάλιστα όταν σ’ αυτά αγνοούν εμάς τους κατεστραμμένους και απαξιούν να καλέσουν και να συζητήσουν με τον Αγροτικό μας Σύλλογο.

Οι πλημμυροπαθής στη Μάνδρα Αττικής ακόμα περιμένουν…

 

Ο χειμώνας είναι μπροστά και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.

 

Τώρα όλοι μαζί αγρότες- κτηνοτρόφοι, επαγγελματίες- έμποροι, εργαζόμενοι, όλοι οι κάτοικοι της περιοχής να πάρουμε την υπόθεση της προστασίας της ίδιας μας της ζωής, του βιος μας στα χέρια μας.

 

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΣΚΕΨΗ  ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ, στις 7 μ.μ.- ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

 

Η κυβέρνηση, η Περιφέρεια, ο Δήμος να αφήσουν τα διαβούλια και να πάρουν άμεσα μέτρα για να αντιμετωπίσουμε τόσο τα άμεσα προβλήματα επιβίωσης, όσο και την αποκατάσταση των ζημιών, για να μπορέσουμε να δώσουμε τον αγώνα της επιβίωσης, που έτσι και αλλιώς δύσκολα και με μεγάλες στερήσεις τα βγάζαμε πέρα.

 

Διεκδικούμε

  • Έκτακτο επίδομα από την κυβέρνηση για τους πληγέντες ώστε να ανταποκριθούμε στις άμεσες ανάγκες επιβίωσης.
  • Εδώ και τώρα να αποζημιωθούν 100%- χωρίς όρους, προϋποθέσεις, αστερίσκους και χαράτσια στον ΕΛΓΑ- όλοι οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και άλλοι παραγωγοί που έχουν υποστεί καταστροφή στην παραγωγή, τις αποθήκες, τα εργαλεία και τον μηχανολογικό εξοπλισμό, στα ζώα και τις ζωοτροφές, τα μελίσσια κλπ.
  • Να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν στο 100% οι καταστροφές που υπάρχουν σε σπίτια (οικοσυσκευές και λοιπό οικιακό εξοπλισμό), μαγαζιά, μικρές επιχειρήσεις.
  • Να αποκατασταθούν άμεσα οι δρόμοι, το αγροτικό δίκτυο, που έχουν κοπεί και καταστραφεί, το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, η σύνδεση του ρεύματος με ευθύνη του κράτους. Να εκπονηθεί μελέτη για το συνολικό εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου.
  • Να υπάρξει άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους (διάνοιξη και εμβάθυνση του Κηρέα, κατασκευή προστατευτικών τοιχίων, καθαρισμός παραποτάμων και ρεμάτων κ.α.).
  • Να γίνουν άμεσα τα αναγκαία αντιδιαβρωτικά έργα και φράγματα ανάσχεσης στους ορεινούς όγκους.
  • Να αποκατασταθούν οι ζημιές και να λειτουργήσουν άμεσα τα σχολεία του Μαντουδίου
  • Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και τον ΕΝΦΙΑ για τους πληγέντες. Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού και τηλεφώνου σε λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ- ΛΙΜΝΗΣ- ΑΓ. ΑΝΝΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *