Όταν υπογράφεις δήλωση ότι έλεγες ανακρίβειες αλλά …δεν ζητάς συγνώμη… ζητάμε εμείς συγνώμη από εσένα!!!

Όταν πηγαίνεις στη ΔΗΜΟΣΙΑ συνεδρίαση ενός Δημοτικού Συμβουλίου και κατηγορείς αρκετούς ανθρώπους ότι λαμβάνουν έξοδα κίνησης ύψους εκατοντάδων ή χιλιάδων ευρώ το μήνα, χωρίς να έχει τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία και χωρίς να τα δικαιούνται, ΔΕΣΜΕΥΟΜΕΝΟΣ παράλληλα ότι στην επόμενη συνεδρίαση θα φέρεις αριθμούς ενταλμάτων πληρωμής, προφανώς κατηγορείς αυτούς τους ανθρώπους ΔΗΜΟΣΙΑ για παρανομίες που ξέρεις ότι έχουν διαπράξει.  Για να το κάνεις αυτό, σημαίνει ότι έχεις στα χέρια σου τα εντάλματα πληρωμής, γιατί εάν δεν τα έχεις ώστε να είσαι σίγουρος ότι αυτή η παρανομία έχει διαπραχθεί, προφανώς και δεν την καταγγέλλεις δημόσια, αφού δεν έχεις στα χέρια σου τα στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς σου. Το πιο λογικό είναι να περιμένεις την επόμενη συνεδρίαση, στην οποία δεσμεύτηκες ότι θα φέρεις και τα εντάλματα πληρωμής, ώστε να εκθέσεις επίσης δημόσια την καταγγελία σου, παραθέτοντας τα στοιχεία.

Ας δούμε όμως τι έλεγες…

 

 

 

 

Είναι δεδομένο ότι αυτά ειπώθηκαν κατά την διάρκεια ΔΗΜΟΣΙΑΣ συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την ώρα που στο χώρο βρίσκονταν Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων και πολίτες. Οι θιγόμενοι προχώρησαν σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και όταν ήρθε η ώρα της δίκης, υπέγραψες αυτό:

Κατόπιν αυτών τη φράση «ζήτησαν συγνώμη» την οποία χρησιμοποιήσαμε σε προηγούμενο άρθρο, βάζοντάς την σε εισαγωγικά, την παίρνουμε πίσω. Ζητάμε εμείς ταπεινά συγνώμη, γιατί, αυθαίρετα, ερμηνεύσαμε το αυτονόητο ως αυτονόητο. Μέγα σφάλμα ετούτο σε ότι αφορά ζητήματα στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου. Την επόμενη φορά δεσμευόμαστε να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί, καθώς η ερμηνεία και κατανόηση του αυτονόητου προφανώς δεν αποτελεί υπόθεση κοινής αντίληψης. Όταν για παράδειγμα, δημόσια, δηλώνεις ότι έλεγες ανακρίβειες, δεν σημαίνει ότι ζητάς κιόλας συγνώμη από τον θιγόμενο. Αυτός, μάλλον,  είναι υποχρεωμένος να σου ζητήσει συγνώμη γιατί δεν ήξερε ότι είχες πέσει θύμα παραπληροφόρησης και σου έκανε μήνυση (αν είναι δυνατόν να μηνύουν έτσι άκριτα τους ανθρώπους που πέφτουν θύμα παραπληροφόρησης και ταυτόχρονα δεν ελέγχουν τα στοιχεία τους ώστε να είναι σίγουροι πριν κατηγορήσουν κάποιον ότι παίρνει λεφτά που δεν τα δικαιούται). Νομίζω ότι αρχίζω σιγά σιγά να κατανοώ τη φιλοσοφία που επικρατεί στο μυαλό κάποιων αυτοδιοικητικών στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου. Προοδεύω… 

Κοσμάς Σορόπουλος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*