evialead.gr

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ 5/10 ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΜΕ-ΔΟΕ ΜΕ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα 5/10 το μεσημέρι ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές και μαθητές, στο Υπουργείο Παιδείας προτάσσοντας τα ζητήματα της μόνιμης σταθερής δουλειάς με δικαιώματα, της κάλυψης των σύγχρονων εκπαιδευτικών αναγκών.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, μόνιμους και αναπληρωτές, που πήραν μέρος στη σημερινή κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας και στις κατά τόπους Διευθύνσεις και τους καλεί να εντείνουν τον αγώνα τις επόμενες μέρες, με τοπικές κινητοποιήσεις για όλα τα εκπαιδευτικά ζητήματα και όχι μόνο και να προετοιμάσουμε την Πανεργατική Απεργία στις 8 Νοεμβρίου.

Στην κινητοποίηση καλούσαν και τα ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, μόνο που έλαμψαν δια της απουσίας τους τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και οργάνωσης της κινητοποίησης όσο και κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πανό της ΔΟΕ άνοιξε «για να βγάλουμε μια φωτογραφία και να φύγουμε», όπως χαρακτηριστικά είπαν μέλη της πλειοψηφίας! Η δε ΟΛΜΕ δεν άνοιξε καν πανό!

Ο Υπουργός Παιδείας στην ουσία δεν έδωσε καμία θετική απάντηση στα κεντρικά αιτήματα της κινητοποίησης: Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών και καμία απόλυση συμβασιούχου, 25.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων, γενναία χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων, αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Μάλιστα για ακόμα μια φορά το Υπουργείο ήθελε μια κλειστή συνάντηση αποκλείοντας όχι μόνο εκπροσώπους σωματείων αλλά και εκπροσώπους από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων – Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).

Ο Υπουργός Παιδείας στην ουσία είπε ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει τους διορισμούς της «τριετίας» επιβεβαιώνοντας ότι ακόμα και 4.500 για την επόμενη χρονιά είναι στον αέρα! Τα τριετή προγράμματα εύκολα τάζονται αλλά δύσκολα εφαρμόζονται!

Ήταν όμως ξεκάθαρος ο Υπ. Παιδείας ότι την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσει σχέδιο για τα κριτήρια διορισμού! Τα κριτήρια αυτά θα έχουν τρεις άξονες: επιστημονικά, προϋπηρεσία και κοινωνικά κριτήρια και οι όποιοι διορισμοί θα γίνονται με ευθύνη του ΑΣΕΠ. Δηλαδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το Υπ. Παιδείας λέει στους πάνω από 25.000 αναπληρωτές, που έχουν «οργώσει» όλη τη χώρα ως και 20 χρόνια, ότι τώρα θα μπουν κριτήρια για το ποιοι είναι «ικανοί» να εργαστούν και ποιοι να απολυθούν!

Τα κριτήρια αυτά θα ισχύσουν και στις προσλήψεις των αναπληρωτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Δ.Τ. του Υπουργείου για τη συνάντησή του με ΔΟΕ-ΟΛΜΕ γράφει για τα κριτήρια διορισμού ότι «ότι στην πρόταση του Υπουργείου έχουν συνεκτιμηθεί οι θέσεις και οι απόψεις των ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών όπως αυτές έχουν διατυπωθεί στον διάλογο που έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα»! Είναι τεράστιες οι ευθύνες του κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΟΛΜΕ – ΔΟΕ (ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ/ΠΕΚ – ΣΥΝΕΚ/ΕΚΕ).

Ο Υπουργός, για την «αξιολόγηση» βρήκε βολικό συνομιλητή την πλειοψηφία της ΔΟΕ, η οποία  μιλά για μια άλλη «καλή» αξιολόγηση! Κι αυτά όταν είναι γνωστό ότι έχει ψηφιστεί και ετοιμάζεται να εφαρμοστεί η αντιδραστική κρατική αξιολόγηση με τους δείκτες και φόρμες του ΙΕΠ που υπηρετούν πιστά τις αντιεκπαιδευτικές κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ!

Για τα κενά που ακόμα υπάρχουν χιλιάδες, ο Υπ. Παιδείας επί της ουσίας είπε «ότι υπάρχουν όμως και πλεονάσματα» έδειξε τον ρυθμό με τον οποίο θα καλύπτονται όταν και αν γίνει αυτό!

Κατά τα άλλα ο Υπ. Παιδείας επικαλέστηκε πολλές φορές τη δημοσιονομική δυσπραγία κι όλα αυτά στη λεγόμενη μεταμνημονιακή «κανονικότητα»! Έτσι, «δεν είναι δυνατόν» να γίνουν οι 25.000 διορισμοί. Για υπεύθυνο δάσκαλο, ώστε να λειτουργεί καλά το ολοήμερο, δεν υπάρχει …δημοσιονομική δυνατότητα! Για την ανύπαρκτη κτηριακή υποδομή για εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής επανέφερε τις …95 αίθουσες προκάτ, που ήδη χρηματοδότησε και υποσχέθηκε …νέα στήριξη των δήμων!

Ανάλογα απάντησε και στο ζήτημα της αναπλήρωσης των απωλειών και της αύξησης του ορίου ηλικίας των συντάξεων. Αφού πρώτα εξέφρασε τον προβληματισμό για το πως  ένας εργαζόμενος εκπαιδευτικός θα φτάσει να δουλεύει μέχρι τα 67, δήλωσε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι για αυτό… αποφεύγοντας βέβαια να απαντήσει στο ερώτημα ότι και κατά τη διάρκεια αυτής της  κυβέρνησης πολλά δισεκατομμύρια πάνω από το 5% του δίνονται απευθείας για τις Νατοικές δαπάνες και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Κατέληξε δε στο ευτράπελο «χάρη στον Κατρούγκαλο θα σωθούν οι συντάξεις»!!!

Ήταν προκλητική η …συμπάθεια της πολιτικής ηγεσίας στην πολύπαθη Ειδική Αγωγή! Ιδιαίτερα για την παράλληλη στήριξη όπου ένας εκπαιδευτικός «χωρίζεται» σε 5 παιδιά, προκλητικά ισχυρίστηκαν ότι πρέπει να αλλάξει η παράλληλη και να υποστηριχτούν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες μέσα στην τάξη σε συνεργασία δασκάλου γενικής και ειδικής κλπ! Χτυπάει η καμπάνα με την παράλληλη!

Έκανε ότι δεν κατάλαβε ο Υπουργός ότι η πλειοψηφία των ΕΛΜΕ ζητάει την απόσυρση του νομοσχεδίου για το «Νέο» Λύκειο-εξεταστικό κέντρο και μετέθεσε τη συζήτηση σε άλλη συνάντηση με την ΟΛΜΕ! Υπερασπίστηκε τη λογική ενός λυκείου- εξεταστικού κέντρου, λέγοντας ότι η γενική παιδεία είναι έτσι και αλλιώς απαξιωμένη, αναπαράγοντας τη λογική ότι πονάει το χέρι, κόβω το κεφάλι. Μάλιστα εκπρόσωπος του Υπουργείο απάντησε στο αίτημα για να υπάρξει Πρόσθετη Διδασκαλία στο Λύκειο, ότι με τα νέα μέτρα δε θα χρειάζεται αυτό! Ενώ για ακόμα μια φορά δήλωσε ότι κατανοεί τα αίτημα για 20 μαθητές ανά τάξη και 15 για τις κατευθύνσεις, αλλά  τέτοια πράγματα δεν …γίνονται!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φίλοι γονείς,

Είναι προκλητική η στάση και ή αναλγησία της κυβέρνησης και του Υπουργείου. Την ίδια στιγμή που σηκώνουν επικοινωνιακό κουρνιαχτό περνάνε και τα πιο σκληρά μέτρα. Τέρμα με την κοροϊδία.

Και τούτη η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, ένα πράγμα φοβούνται: τον μαζικό, οργανωμένο αγώνα ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, αγώνας που θα σαρώσει και τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΣΕΒ-αντιπολίτευσης και όλων των συνοδοιπόρων τους σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο!  

Η αλλαγή των συσχετισμών στο κίνημα είναι μονόδρομος και για εκπαιδευτικούς για να παλέψουμε για ζωή με σύγχρονα δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας!

Όλες και όλοι στις Γενικές Συνελεύσεις, στους καθημερινούς αγώνες και στην προετοιμασία για την Πανεργατική Απεργία 8 Νοέμβρη. Παράλληλα, είμαστε σε ετοιμότητα να αποτρέψουμε κάθε αντιεκπαιδευτική επίθεση και μέτρο το επόμενο διάστημα!

Διεκδικούμε: κάλυψη των κενών τώρα, μονιμοποίηση των 25.000 αναπληρωτών τώρα, εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών, χρηματοδότηση και σύγχρονες υποδομές! Τα δικαιούμαστε!

ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 8/10, 7 μμ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

 

Διεκδικούμε αγωνιστικά, μαχητικά με απεργία στις 8 Νοέμβρη!

 

Εδώ και τώρα αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

Κατάργηση του Ν. Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους και επαναφορά των ΣΣΕ.

 

Το ΠΑΜΕ σε συνέχεια των αγωνιστικών αποφάσεων για απεργία στις 8 Νοέμβρη που έχουν πάρει ως σήμερα αρκετές συνδικαλιστικές οργανώσεις, καλεί το σύνολο των σωματείων σε όλη τη χώρα να συζητήσουν, να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις για να δυναμώσει και να επεκταθεί μέσα από συλλογικές διαδικασίες το απεργιακό κλίμα απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Να μπουν στη μάχη όλα τα Διοικητικά Συμβούλια, να οργανώσουν την προετοιμασία της απεργίας, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε κλάδο, περιοχή και χώρο δουλειάς.

 

Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 και η επίτευξη νέων «ματωμένων» πρωτογενών πλεονασμάτων, προβλέπει για μία ακόμα φορά γονάτισμα του λαού και παράλληλα σημαντική μείωση των φόρων για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αποτυπώνεται στο χαρτί και στην πράξη η πραγματική έννοια της «κανονικότητας» και της «ανάπτυξης» που αναφέρει η κυβέρνηση. Ανάπτυξη για να μπουκώσουν με νέα κέρδη τα σεντούκια της μεγαλοεργοδοσίας, με εργασιακά κάτεργα, χωρίς δικαιώματα.

 

Τα ψίχουλα που τάζει η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση ελέω προεκλογικής περιόδου, δεν αλλάζουν τη ζωή της μεγάλης λαϊκής  πλειοψηφίας που στενάζει από το διαρκές χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα και τους φόρους. Κανένας από τους 700 περίπου μνημονιακούς νόμους δεν πρόκειται να καταργηθεί καθώς έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις για επιτήρηση και δημοσιονομικά μέτρα έως το 2060!

 

Ήρθε η ώρα να βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο!

 

Να δώσουμε με ενότητα ενιαίο και συντονισμένο αγώνα. Να μην δεχτούμε καμιά αναμονή και ανοχή. Να απαντήσουμε στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ΝΔ.  Κανείς δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων τους από την έναρξη της κρίσης, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας. «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες-Όχι τα κέρδη των λίγων».

 

Κανείς να μην πιστέψει τα ψέματα και τις απάτες της κυβέρνησης!

 

Μέσα από επικοινωνιακό κουρνιαχτό η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει τη νύχτα μέρα! Διαλαλεί πως θα αυξήσει τον κατώτερο μισθό αλλά η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), καταψήφισαν για μια ακόμα φορά την πρόταση των 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων, για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751€!

 

Στην ουσία εφαρμόζουν τον Νόμο Βρούτση του 2ου μνημονιου που πλέον μετονομάζεται σε Νόμο Αχτσιόγλου – Βρούτση. Είναι ο Νόμος που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση αποκαλούσε Νόμο-δολοφόνο και πως θα τον καταργούσε άμεσα. Είναι ο νόμος που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και η κυβέρνηση με τον εκάστοτε Υπουργό θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό, με κριτήρια την «παραγωγικότητα», την «ανταγωνιστικότητα», την «απασχόληση» και την «ανεργία», δηλαδή όλο το αντιδραστικό πλαίσιο που τσάκισε και τσακίζει τους μισθούς.

 

Την ίδια στιγμή με πανηγυρισμούς και με επαίνους, αναφέρονται στην τάχα επεκτασιμότητα των ελάχιστων κλαδικών ΣΣΕ που έχουν υπογραφεί ως σήμερα και αφορούν ελάχιστους εργαζόμενους. Κοροϊδεύουν στα μάτια τους εργαζόμενους καθώς η συντριπτική των κλάδων βρίσκεται χωρίς συλλογική σύμβαση εδώ και χρόνια. Συζητούν τάχα για επεκτασιμότητα των συμβάσεων όταν οι 9 στους 10 κλάδους δεν έχουν καν σύμβαση! Και δεν έχουν, διότι αυτά προβλέπουν οι νόμοι των μνημονίων που διατηρεί ανέπαφους η κυβέρνηση.

Με την κατοχύρωση του νόμου Βρούτση αλλά και τη δυνατότητα της εργοδοτικής άρνησης για τη μη προσκόμιση του μητρώου μελών, δόθηκε σήμα στις εργοδοτικές οργανώσεις να μην ανησυχούν! Ότι μπορεί τώρα λόγω προεκλογικής περιόδου να γίνεται συζήτηση για “δέκα πάνω-δέκα κάτω” στο εισόδημα αλλά η γενική πολιτική μισθών θα παραμένει ανέπαφη και δε θα επιστρέψουμε σε “παθογένειες του παρελθόντος” όπως αναφέρει συχνά-πυκνά ο ΣΕΒ για τις συλλογικές συμβάσεις και τις αυξήσεις.

 

Είναι μεγάλη πρόκληση η συνεχιζόμενη κοροϊδία της κυβέρνησης προς τους απόμαχους της δουλειάς για τη “μη περικοπή των συντάξεων” και το “τέλος των μνημονίων”. Έφεραν σε σύνολο 21 μειώσεις στις συντάξεις, πρόσθεσαν και άλλες πάνω στις προηγούμενες. Πετσόκοψαν την κατώτερη σύνταξη από τα 486 στα 384 ευρώ. Πετσόκοψαν και μετέτρεψαν σε φιλοδώρημα τις επικουρικές. Έκοψαν το ΕΚΑΣ, μείωσαν και άλλο με το νέο τρόπο υπολογισμού του Κατρούγκαλου, με αναπλήρωση το 40% από το 70% και τόσα άλλα. Και τώρα παρουσιάζουν σαν νίκη, ότι δε θα κόψουν από τους υπερήλικες, αλλά με αντίμετρα θα κόψουν από τους νεότερους. Χωρίς ίχνος ντροπής παρακαλάνε δημόσια να φύγουν οι συνταξιούχοι από τη ζωή για να πιάσουν τους δημοσιονομικούς δείκτες τους!

 

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

 

Κλιμακώνεται η επίθεση κυβέρνησης, τραπεζών και μηχανισμών του αστικού κράτους ενάντια στη λαϊκή κατοικία και τα χρεωμένα νοικοκυριά, με μπαράζ πλειστηριασμών, χαρατσιών και φοροληστείας αλλά και με βιομηχανία διώξεων σε όσους αντιστέκονται. Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει στήσει τον τελευταίο χρόνο βιομηχανία διώξεων καθιστώντας «ιδιώνυμο» αδίκημα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς. 

 

Καμία συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

 

Η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η «αναβάθμιση» της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ σημαίνουν αναβάθμιση των κινδύνων για το λαό, αφού η χώρα, οι υποδομές της, οι Ενοπλες Δυνάμεις της, συμμετέχουν σε σχεδιασμούς που μυρίζουν μπαρούτι και μπαίνουν στο στόχαστρο πολεμικών αναμετρήσεων.

 

Βάζει τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στο παιχνίδι του ελέγχου των πηγών Ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της. Μας εμπλέκει ακόμα περισσότερο στην αντιπαράθεση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών πόλων οι οποίοι δεν διστάζουν να λύσουν τις διαφορές τους με πόλεμο, καταστροφές, σκοτωμούς και ξεριζωμούς.

 

Διεκδικούμε αγωνιστικά, μαχητικά με απεργία στις 8 Νοέμβρη!

 

Καμία συνθηκολόγηση με τα ελάχιστα, με τους άθλιους μισθούς, με την κακοπληρωμένη εργασία των ολιγόμηνων προγραμμάτων απασχόλησης, με την ανεργία.

 

Μόνο η δική μας πάλη, η αγωνιστική δράση, η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, η κοινωνική συμμαχία, μπορεί να ανατρέψει τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές, για να μπουν οι δικές μας ανάγκες μπροστά!

 

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.
  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.                                                                        

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *