Πρόσφεραν νερά στους πληγέντες

Τη Δευτέρα 8 Οκτώβρη, σε έκφραση γνήσιας εργατικής αλληλεγγύης εκπρόσωποι των σωματείων μας, παρέδωσαν ποσότητες νερού για τους πληγέντες από τις πλημμύρες της Βόρειας Εύβοιας, στη σύσκεψη που είχε καλέσει ο Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου.

 

Οι εκπρόσωποι των σωματείων μας από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές καταγράφοντας τις ανάγκες, στο πλευρό των λαϊκών οικογενειών. Ως άμεσο μέτρο ενίσχυσης καλέσαμε τα μέλη μας και τους εργαζόμενους της περιοχής να ενισχύσουμε με νερό τους πληγέντες καθώς ακόμα και σήμερα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως το ζήτημα της ύδρευσης με κατάλληλο νερό σε όλες τις περιοχές.

 

Τα προβλήματα όμως στις καλλιέργειες, τα ζώα, τα μηχανήματα, τις υποδομές, τους δρόμους, τα σχολικά κτήρια, το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, τα σπίτια είναι τόσο σημαντικά και μεγάλα που είναι πέρα από τη δύναμη και την ευθύνη της έκφρασης αλληλεγγύης. Γι’ αυτό τα σωματεία μας από τις 4/10 ζήτησαν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας προκειμένου να του εκθέσουμε τα ζητήματα, να σταθούμε στο πλευρό των δίκαιων αιτημάτων του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου. Μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ούτε με τον Αντιπεριφερειάρχη καταφέραμε να μιλήσουμε ούτε να μας ορίσουν κάποια συγκεκριμένη συνάντηση. Παρόλα αυτά γίνονται πίσω από την πλάτη των πληγέντων, των μαζικών τους φορέων, συναντήσεις και στο Υπουργείο, κλιμάκια της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του Δήμου περιδιαβαίνουν στην περιοχή.

 

Επειδή υπάρχει πικρή πείρα και στην περιοχή μας με τις φωτιές που δεν τις ακολούθησε κανένα αντιπλημμυρικό έργο, τους ρετσινάδες που πήραν καθυστερημένα κάποια ψίχουλα αλλά και στο Μάτι και στην Μάνδρα που μετά τις τεράστιες καταστροφές οι αποζημιώσεις, τα αντιπλημμυρικά και τα μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών ανθρώπων αναζητούνται… πιστεύουμε ότι η μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους είναι η οργάνωση του αγώνα τους, των διεκδικήσεών τους.

 

Στηρίζουμε την Επιτροπή Πλημμυροπαθών που δημιουργήθηκε στη Βόρεια Εύβοια. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους για άμεση χρηματοδότησής τους προκειμένου να επιβιώσουν, άμεση χρηματοδότηση των έργων σε δρόμους, αγροτικό δίκτυο, αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, έργα αποκατάστασης σχολικής στέγης κλπ. Είμαστε στο πλευρό τους σε όλες τις διεκδικήσεις στα αρμόδια Υπουργεία, στο περιφερειακό συμβούλιο, στις αγωνιστικές τους διεκδικήσεις.

 

Απέναντι στη λογική αυτών που κυβερνούσαν και κυβερνούν και έχουν την ευθύνη για την κατάσταση, που συνδέουν τα έργα υποδομής, προστασίας της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών ανθρώπων με τη λογική του «κόστους – οφέλους» εμείς προτάσσουμε τις δικές μας, σύγχρονες ανάγκες. Παλεύουμε για τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα μαζί με τα μέτρα προστασίας (αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά κλπ) κλιμακώνοντας της πάλη μας μπροστά στην Απεργία στις 8 Νοέμβρη.  

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ // ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ // ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ // ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ // ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ // ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΒΟΡΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ // ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ – ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*