Δήμος Χαλκιδέων: Ανοιχτό το θέμα των υποψηφίων Δημάρχων – «Παίζει μπάλα» μόνος του ο Χρ. Παγώνης

Ανοιχτό παραμένει το θέμα των υποψηφιοτήτων στο Δήμο Χαλκιδέων, καθώς, αυτή τη στιγμή, ο μόνος σίγουρος υποψήφιος είναι ο νυν Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης. Αντίθετα, από τις άλλες πλευρές, διαφαίνεται μεν μια κινητικότητα, η οποία όμως δεν οδηγεί προς το παρόν σε λύσεις και επιλογές.
Στην πλευρά της Νέας Δημοκρατίας τα πράγματα είναι πλέον περίπλοκα. Ο Φάνης Σπανός θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης, οπότε, το «σίγουρο χαρτί» έχει πέσει ήδη σε «άλλο τραπέζι». Ο Γιάννης Μπάκας έχει ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος, ωστόσο, εκκρεμεί η ανακοίνωση των αποφάσεων του Θανάση Ζεμπίλη, που παραμένει επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης.
Μετά το «κλείδωμα» της υποψηφιότητας Σπανού στην Περιφέρεια, τα δεδομένα για τον Θανάση Ζεμπίλη αλλάζουν. Ο Σίμος Κεδίκογλου παραμένει στο ψηφοδέλτιο, καθώς αρνήθηκε τη θέση του υποψηφίου Περιφερειάρχη, οπότε, το βουλευτικό ψηφοδέλτιο του κόμματος μοιάζει να μην έχει πολλές κενές επιλογές εκλογής.
Παράλληλα, στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να ενταχθούν και στελέχη του κόμματος τα οποία ανήκουν στο Μητρώο Στελεχών και τα προωθεί ο πρόεδρος, οπότε, ακόμη για μια θέση στην 8άδα υπάρχει συνωστισμός.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, δεν αποκλείεται μεταστροφή του Θανάση Ζεμπίλη, όσον αφορά τις αρχικές του προθέσεις για την διεκδίκηση βουλευτικής υποψηφιότητας. Εάν προκύψει κάτι τέτοιο, τα πράγματα δεν απλοποιούνται αλλά περιπλέκονται ακόμη περισσότερο.
Εάν ο Θανάσης Ζεμπίλης είναι υποψήφιος Δήμαρχος, θα πρέπει να συσπειρώσει τον συνδυασμό και ιδιαίτερα να κρατήσει δίπλα του τον Γιάννη Μπάκα και την Έλενα Βάκα. Εάν αποφασίσει να αλλάξει μετερίζι, τότε θα πρέπει η παράταξη να επιλέξει υποψήφιο από τους ενδιαφερόμενους που θα προκύψουν.
Ο Γιάννης Μπάκας έχει εκφράσει δημόσια την πρόθεσή του. Η Έλενα Βάκα κρατάει στάση αναμονής, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Δεν αποκλείεται υποψηφιότητά της στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο, δεν αποκλείεται μεταπήδησή της στον Περιφερειακό Συνδυασμό, δεν αποκλείεται όμως και το ενδιαφέρον της να είναι υποψήφια Δήμαρχος Χαλκιδέων.
Είναι προφανές ότι η αβεβαιότητα η οποία επικρατεί, ωφελεί μόνο τον νυν Δήμαρχο Χρήστο Παγώνη, ο οποίος, από τη μια πλευρά δεν έχει αντίπαλο απέναντί του, ενώ από την άλλη, φαίνεται να επιτυγχάνει στόχους όπως η αναπαλαίωση της Αγοράς, καθώς πρόσφατα πήρε την έγκριση της μελέτης από το Κ.Σ.Ν.Μ και μπορεί να προχωρήσει στην έναρξη της εργολαβίας, επιλύοντας ένα τεράστιο πρόβλημα της πόλης και ταυτόχρονα αξιοποιώντας το τεράστιο πολιτικό αβαντάζ που του προσφέρει αυτή η επίλυση.
Επίσης δεν παρατηρείται κινητικότητα και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά το Δήμο Χαλκιδέων. Η πιθανότητα υποψηφιότητας του Δημήτρη Αναγνωστάκη αποκλείστηκε καθώς θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης. Η περίπτωση υποψηφιότητας του Βαγγέλη Αποστόλου για το Δήμου δεν φαντάζει ιδιαίτερα πιθανή (χωρίς ν’ αποκλείεται), οπότε είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξει για το Δήμο Χαλκιδέων ή τον ίδιο συνδυασμό μ’ επικεφαλής τον Νίκο Λεβέντη ή θα προχωρήσει στην επιλογή ενός νέου προσώπου.
Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι προφανές ότι, ο Χρήστος Παγώνης, προϊόντος του χρόνου, κερδίζει και θα συνεχίσει να κερδίζει έδαφος, καθώς από την μία πλευρά δεν υπάρχει ορατός αντίπαλος και υπαρκτή αντιπολίτευση στον ορίζοντα και από την άλλη είναι έτοιμος να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου της αποκατάστασης της Αγοράς, το οποίο θα του δώσει τεράστιο προβάδισμα έναντι των συνυποψηφίων του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*