ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επιχείρηση με τρία χρόνια λειτουργίας …ξεκίνησε να λειτουργεί το 2017!!!

Ελισάβετ Ρουμελιώτου. Προς ακύρωση η υποψηφιότητά της …από λάθος!!!

Ο τίτλος περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια αυτό που συνέβη κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στο Επιμελητήριο της Εύβοιας και ενδεχομένως να οδηγήσει στην ακύρωση μιας εκ των τεσσάρων υποψηφιοτήτων, όχι με ευθύνη του υποψηφίου αλλά με ευθύνη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ του Επιμελητηρίου και των υπηρεσιών του.
Στην συνέχεια του προηγούμενου ρεπορτάζ, αναφορικά με την υποψηφιότητα της Έλλης Ρουμελιώτου, η οποία είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση …για τυπικούς λόγους, αναφέρουμε ξανά το περιληπτικό ιστορικό.
Η κα Ρουμελιώτου, διατηρεί επιχείρηση στη Χαλκίδα η οποία λειτουργεί από τριετίας. Μάλιστα, προκειμένου να λάβει μέρος στις εκλογές του Επιμελητηρίου, φρόντισε να καταβάλλει, ως όφειλε, τις εισφορές της στο ΓΕΜΗ, μέσω των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου της Ευβοίας.
Οι εισφορές που καταβλήθηκαν, αφορούν τα έτη 2015, 2016 και 2017. Για τις εισφορές αυτές έχουν εκδοθεί τα νόμιμα παραστατικά υπέρ ΓΕΜΗ από το Επιμελητήριο, με μια μικρή λεπτομέρεια: Η λεπτομέρεια είναι ότι, στο παραστατικό που έχει εκδοθεί, η ημερομηνία που αναγράφεται είναι 20/10/2017. Και καθώς, με βάση αυτή την ημερομηνία καταγράφεται η επιχείρηση στο ΓΕΜΗ, θεωρητικά, η κα Ρουμελιώτου δεν έχει το δικαίωμα καθόδου στις εκλογές, γιατί η επιχείρησή της είναι νεοϊδρυθείσα και δεν έχει συμπληρώσει τριετία!!!
Βέβαια, ανάμεσα στα δικαιολογητικά που κατέθεσε είναι η έναρξη της επιχείρησης (η οποία πιστοποιεί ότι έχει συμπληρώσει τριετία), καθώς επίσης και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά νομιμοποίησης.
Παράλληλα, είναι δεδομένες οι αποδείξεις που έχει λάβει η κα Ρουμελιώτου αναφορικά με τις καταβολές των τελών ΓΕΜΗ για τα προηγούμενα έτη. Ωστόσο, έτσι όπως έγινε η καταγραφή της πληρωμής, η επιχείρηση φαίνεται ως νεοϊδρυθείσα (20/10/2017).
Η κα Ρουμελιώτου ζήτησε από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Επιμελητηρίου της Ευβοίας να προβούν σε διόρθωση του λάθους προκειμένου η υποψηφιότητά της να είναι σύννομη. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει όμως μέχρι τώρα.
Η υποψήφια πρόεδρος αναγκάστηκε να καταφύγει στο αρμόδιο Υπουργείο, από το οποίο έλαβε την απάντηση ότι είναι υπεύθυνο το Επιμελητήριο να προβεί στην διόρθωση της λάθος καταχώρησης, διαφορετικά οφείλει να της επιστρέψει τα χρήματα που κατέβαλλε.
Ωστόσο και η πιθανότητα επιστροφής των χρημάτων είναι παράνομη, αφού, με βάση την έναρξη στη ΔΟΥ, η επιχείρηση λειτουργεί από τριετίας, οπότε αυτά τα χρήματα πρέπει να πληρωθούν και δεν επιστρέφονται.
Απομένει πλέον να γίνει η διόρθωση της εγγραφής από το Επιμελητήριο προκειμένου ν’ αλλάξουν οι ημερομηνίες που γράφτηκαν λάθος και το λάθος αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ακύρωση της υποψηφιότητάς της στις εκλογές.
Αυτό καθίσταται σαφές και από το έγγραφο του Υπουργείου και από την κοινή λογική. Και στην περίπτωση που προηγηθεί η ακύρωση της υποψηφιότητας και μετά γίνει η διόρθωση, προφανώς θα πρόκειται για ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ!
Θεωρούμε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και δεν θα έπρεπε να ισχύει. Αναμένουμε τις εξελίξεις.
Παρατίθενται παρακάτω όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν τα όσα αναφέρονται στο παραπάνω ρεπορτάζ:

Το έγγραφο με ημερομηνία 20/10/2017 από το οποίο προκύπτει ότι, η από τριετίας λειτουργούσα επιχείρηση ιδρύθηκε το 2017!

Η απόδειξη πληρωμής για το έτος 2017

Η απόδειξη πληρωμής για το έτος 2016

Η απόδειξη πληρωμής για το έτος 2015

Το απαντητικό έγγραφο του Υπουργείου μετά από ερώτημα της κας Ρουμελιώτου

Το χωρίο του εγγράφου του υπουργείου που αναφέρει σαφώς ότι το Επιμελητήριο της Ευβοίας πρέπει να προβεί στην διόρθωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*