Εναρκτήρια συζήτηση για το NEGROPONTE POLITICO

Εναρκτήρια συζήτηση το απόγευμα  της Τετάρτης 17 Οκτωβρίου 2018, στην Χαλκίδα,  για το NEGROPONTE POLITICO, το Εργαστήριο Εφαρμοσμένων Ιδεών για την Πολιτική, τους Πολίτες, την Πόλη, που ξεκινά την δράση του με τον Κύκλο Διαλόγου για τις Προοδευτικές Πολιτικές στο Κράτος και την Αυτοδιοίκηση. Στην πρώτη συζήτηση με ομιλητή τον Δικηγόρο και τέως Δήμαρχο Αυλώνος Δημήτρη Κατσούλη συμμετείχαν κυρίως  αυτοδιοικητικοί παλαιοί και νέοι. Παρόντες μεταξύ των άλλων ο Δήμαρχος Χαλκίδας Χρήστος Παγώνης, ο πρώην Βουλευτής και πρώην Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Αττικής Λάμπρος Μίχος, ο Γιάννης Μπουροδήμος, ο Κώστας Χαϊνάς, Νίκος Καρατζάς καθώς και ο Γιώργος Μουλκιώτης, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας  και ο Σταμάτης Χαλβατζής, Δημοτικός Σύμβουλος Θήβας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού.

 

Η εισήγηση και η συζήτηση επικεντρώθηκε στις θεσμικές αλλαγές που είναι αναγκαίες στο σύστημα διακυβέρνησης της αυτοδιοίκησης και τις επιπτώσεις της απλής αναλογικής – χωρίς εγγυήσεις πολιτικοδιοικητικής αποτελεσματικότητας- του ν. 4555/2018.

 

Σύντομα θα ανακοινωθεί η επόμενη συζήτηση η οποία θα έχει ως θέμα το Επιτελικό Κράτος και την Αποκέντρωση προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Όπως ανέφερε, παρουσιάζοντας το NEGROPONTE POLITICO, ο Δημήτρης Κατσούλης στόχος είναι να ανοίξουν βήματα διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων για τα θέματα που ενώ είναι σημαντικά για την ζωή των πολιτών αλλά και την λειτουργία του πολιτικού συστήματος συνήθως δεν συζητούνται ή περιορίζονται σε επικοινωνιακά συνθήματα μόνο και συνάμα αποκλείουν την ενεργητική συμμετοχή των ίδιων των πολιτών και της κοινωνίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *