ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Δ. Θωμάς

Είναι προφανές ότι η ήττα του Δημήτρη Θωμά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 στοίχισε στον ίδιο σε πολλά επίπεδα. Είναι όμως επίσης προφανές ότι, η ήττα του, στοίχισε και στους δημότες, καθώς ο “θησαυρός” που ανέμεναν, αποδείχτηκε όνειρο απατηλό.
Ο πρώην Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, πέρασε μια εφιαλτική πενταετία, αφού, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το Δήμο η σημερινή Δημοτική Αρχή, επιδόθηκε σε ένα ανελέητο δικαστικό κυνηγητό, με στόχο την εξόντωσή του σε προσωπικό, ηθικό και πολιτικό επίπεδο.

Οι μηνύσεις έπεφταν “βροχή”, τα πορίσματα κατέφθαναν στην Εισαγγελία Χαλκίδας και οι δικογραφίες σχηματίζονταν η μία μετά την άλλη. Και ενώ οι αθωώσεις συσσωρεύονταν, ο πρώην Δήμαρχος έπρεπε να έχει το κουράγιο να παρευρίσκεται συνεχώς στα Δικαστήρια, με ότι αυτό συνεπάγεται από οικονομικής, ψυχικής και ηθικής άποψης.
Την ίδια στιγμή, οι πολίτες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, κατάλαβαν από την αρχή ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις τις οποίες έλαβαν από την Συμπολιτεία, ήταν απλά ένας τρόπος υφαρπαγής της ψήφου τους και τίποτα περισσότερο.

Η καθημερινότητά τους χειροτέρεψε τραγικά: Αποκομιδή των απορριμάτων, ηλεκτροφωτισμός, αγροτική οδοποιία, καθαρισμός κοινοχρήστων χώρων, επάρκεια νερού και ένα μια σειρά ακόμη θεμάτων που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής των πολιτών, επιδεινώθηκαν δραματικά.
Έργα σταμάτησαν ή καθυστέρησαν δραματικά, εγκαταστάσεις του Δήμου απαξιώθηκαν. Προβλήματα που είχαν μπει σε τροχιά επίλυσης, όπως ο δρόμος της Πλατάνας, συνεχίζουν να βρίσκονται στο στάδιο που τα άφησε ο Δημήτρης Θωμάς και ακόμη χειρότερα, λόγω της παρέλευσης του χρόνου.
Απαξιώθηκε το Ινστιτούτο Παπανικολάου στην Κύμη. Το σπίτι του Παπανικολάου παραμένει κλειστό, το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Κύμης, το οποίο καταστράφηκε από την πυρκαγιά, παραμένει όπως ήταν πριν 5 χρόνια και βρίσκεται σε ακόμη χειρότερη κατάσταση, τα έργα ανάπλασης του εμπορικού κέντρου Αλιβερίου σταμάτησαν, το κλειστό της Κύμης παραμένει χωρίς σκεπή, ο Δήμος δεν έχει αντανακλαστικά για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και οι πολίτες, αναζητούν μάταια τους υπευθύνους προκειμένου να μιλήσουν για το πρόβλημά τους, αλλά δεν βρίσκουν κανέναν.

Ακόμη, τα βράχια στον οικισμό της Χιλής κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των πολιτών, με ότι αυτό συνεπάγεται, τα ρέματα δεν καθαρίζονται και γενικότερα υπάρχει πλήρης ακινησία στο Δήμο.
Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις παραιτήσεις και τις αποχωρήσεις από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας, δίνουν ανάγλυφα την εικόνα της διάλυσης που επικρατεί στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα των πολιτών και την προοπτική ανάπτυξης του τόπου.
Το τελευταίο διάστημα, όπως είναι φυσικό, η Δημοτική Αρχή έχει προβεί σε προεκλογικές εξαγγελίες, προκειμένου να διατηρήσει ότι μπορεί από το ποσοστό της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης. Αυτή θα είναι και η τακτική καθώς πλησιάζουν οι εκλογές. Υποσχέσεις, όπως και το 2014, οι οποίες, μετά τις εκλογές θα ξεχαστούν και δεν θα υλοποιηθούν ποτέ, όπως τίποτα δεν υλοποιήθηκε αυτά τα πέντε χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, τόσο οι πολίτες, όσο και ο Δημήτρης Θωμάς, όπως προκύπτει και από τις λαϊκές συνελεύσεις τις οποίες διεξάγει η αντιπολίτευση, αφού η συμπολίτευση είναι εξαφανισμένη, έχουν αποφασίσει ήδη την πορεία και την εξέλιξη του τόπου.
Οι πολίτες κάνουν υπομονή, προκειμένου να παρέλθει ο χρόνος, ώστε να δώσουν με την ψήφο τους τη δυνατότητα στον Δημήτρη Θωμά να συνεχίσει την αναπτυξιακή προσπάθεια της περιοχής ως Δήμαρχος, ενώ ο Δημήτρης Θωμάς από την πλευρά του, παρά τις δυσκολίες, τον πόλεμο που δέχθηκε αλλά και τον χλευασμό ακόμη από τα social media στα οποία δρουν συστηματικά ανώνυμοι υβριστές του, είναι έτοιμος για την ανάληψη της ευθύνης του Δημάρχου, έχοντας δίπλα του έναν συνδυασμό ενωμένο και ανανεωμένο.

Το τελευταίο χαρτί πλέον το οποίο θα παίξει η Δημοτική Αρχή, καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές, είναι κάποιες δικαστικές εκκρεμότητες που απομένουν προκειμένου ν’ απαλλαγεί πλήρως από τις κατηγορίες σε βάρος του ο Δημήτρης Θωμάς, όπως επίσης είναι σίγουρο ότι, κάποιο εύχονται να μην γίνουν οι δίκες πριν τις εκλογές, προκειμένου να “σέρνονται” οι κατηγορίες αυτές κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή, βλέποντας πως χάνει το πολιτικό παιχνίδι πλέον, έχει εκχυδαΐσει τον πολιτικό λόγο και τις πολιτικές πρακτικές που χρησιμοποιεί, με μοναδικό στόχο να δημιουργηθούν εντάσεις και να επικρατήσουν το μίσος και το εμφυλιοπολεμικό κλίμα, διχάζοντας τους κατοίκους, καθώς αυτός είναι ο μοναδικό τρόπος ν’ αντιμετωπισεί (;), η καταιγίδα που έρχεται.

Ανεξάρτητα όμως από όλα αυτά, ο Δημήτρης Θωμάς παραμένει κυρίαρχος του παιχνιδιού, εξ αιτίας της τακτικής που ακολούθησε αυτά τα χρόνια τα οποία βρισκόταν στην αντιπολίτευση:
Δεν κρύφτηκε ποτέ, ήταν πάντα κοντά στους πολίτες με λαϊκές συνελεύσεις και τακτική επαφή, έδωσε τη μάχη στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των δημοτών αλλά και την ηθική του υπόσταση, διατήρησε τη συνοχή του συνδυασμού του, αντεπεξήλθε νικηφόρα σε όλες τις δικαστικές υποθέσεις που προσπάθησαν να τον εμπλέξουν προκειμένου να τον εξαντλήσουν οικονομικά, ψυχικά και ηθικά και πλέον είναι πανέτοιμος να διεκδικήσει με αξιώσεις την επανεκλογή του.

Με το δεδομένο ότι, το αποτέλεσμα των εκλογών το καθορίζουν οι πολίτες με την ψήφο τους, είναι σίγουρο πλέον ότι, ο Δ.  Θωμάς και οι πολίτες βαδίζουν μαζί τις εκλογές, αδιαφορώντας για τις σειρήνες του μίσους, του διχασμού και της παραπληροφόρησης που προσπαθούν σώσουν ότι μπορεί να σωθεί από τον κατακερματισμένο συνδυασμό της πλειοψηφίας στο Δήμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*