Ενημέρωση από την ΕΛΜΕ Ευβοίας για τα κενά στα σχολεία

Η εικόνα που προκύπτει από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής συγκεντρώσει, δεν είναι καθόλου ικανοποιητική, δεδομένου ότι έχει παρέλθει ένας και πλέον μήνας από την έναρξη των μαθημάτων και τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό παραμένουν ακόμη πολλά (σε κάποια σχολεία περισσότερα από το 50% του δυναμικού τους), παρόλο που η διοίκηση πιέζει με διάφορες αλχημείες (27άρια και πλέον τμήματα, υπερπληθωρικά ξενόγλωσσα τμήματα, καθυστέρηση στην έγκριση τμημάτων που έχουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες κ.ά) ώστε τα κενά να φαίνονται λιγότερα.
Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εύβοιας, μετέφερε την εικόνα των σχολείων που ανταποκρίθηκαν με εκπροσώπους τους στην πρόσφατη Γενική μας Συνέλευση αλλά και μέσω mail και τηλεφωνημάτων, στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων όλων των ΕΛΜΕ της χώρας, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20  Οκτωβρίου στην Αθήνα.
Δυστυχώς παρά τα  επανειλημμένα αιτήματά μας προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να επιλυθούν με πνεύμα συνεργασίας τα προβλήματα που ταλανίζουν τις σχολικές μονάδες, (έγκαιρη τοποθέτηση εκπαιδευτικών, κάλυψη κενών, σπάσιμο υπερπληθωρικών τμημάτων σε ΓΕΛ-ΕΠΑΛ, έγκριση τμημάτων βάσει του Νόμου  4452/17 κ.λ.π.) καθώς και μας δοθούν τα κενά του νομού ώστε να εκτιμήσουμε την κατάσταση, να ενημερώσουμε την ΟΛΜΕ και να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες ως σωματείο, η διοίκηση δεν ανταποκρίνεται στο αυτονόητο αυτό δικαίωμα του συνδικάτου. Η τελευταία άρνηση στο με αριθμό πρωτοκόλλου 7925/16-10-2016 σχετικό αίτημά μας, επήλθε δια στόματος του προϊσταμένου εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Καπενεκά, ο οποίος αυτές τις μέρες εκτελεί και χρέη νόμιμου εκπροσώπου του διευθυντή εκπαίδευσης, λόγω απουσίας του τελευταίου, με την αιτιολογία ότι έχει σχετική εντολή από τον προϊστάμενο κ. Κυριτσόπουλο. Η ιδιότητα του κ. Καπενεκά ως μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  και πρώην αιρετού, ως εκπροσώπου δηλαδή των συναδέλφων εκπαιδευτικών, θα έπρεπε να διευκολύνει και όχι να δυσχεραίνει αυτή την αυτονόητη θεσμική ενημέρωση προς το σωματείο,  που σημειωτέον κανένας προϊστάμενος τα προηγούμενα χρόνια δεν έχει αρνηθεί.
Στο επόμενο Δ.Σ. θα συζητηθούν οι περαιτέρω ενέργειες, στις οποίες θα προβεί το σωματείο προκειμένου να αναδειχθούν και να επιλυθούν τα μείζονα προβλήματα του νομού μας και θα επιχειρηθούν συναντήσεις με αρμόδιους φορείς καθώς και κοινό μέτωπο με Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και μαθητές/τριες, ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν επιτέλους ΚΑΝΟΝΙΚΑ σε όλο το νομό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *