Προβολή ταινίας στο HANI

Η ταινία “Πριν από τη βροχή” προβάλλεται στο Χάνι στο Αυλωνάρι, την Τετάρτη 22/11, στις 7:30 το απόγευμα, από την Κινηματογραφική Λέσχη της Ανέμης.
Την ταινία συναποτελούν τρεις επιμέρους ενότητες. Στην πρώτη ενότητα (Λέξεις) πρωταγωνιστεί, ο Κίριλ, ένας μοναχός, που έχει δώσει όρκο σιωπής και ο οποίος στέκεται στο πλευρό της Ζαμίρα, μιας νεαρής Αλβανίδας, η οποία κατηγορείται για φόνο και την ψάχνει μια συμμορία. Ο Κίριλ για να τη βοηθήσει φεύγει από το μοναστήρι και μαζί διασχίζουν την επαρχία της ΠΓΔΜ. Αλλά το ειδύλλιο τους θα έχει τραγικό τέλος.

Η δεύτερη ενότητα (Πρόσωπα), τοποθετείται στο Λονδίνο. Σε αυτήν την ιστορία πρωταγωνιστεί η Άννα, μία μοντέρ, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην αγάπη που έχει στον σύζυγό της, αλλά και την έλξη που της προκαλεί ο Αλεξάναταρ, ένας φωτογράφος. Έτσι ζει πολλά τραγικά γεγονότα από εκεί κι έπειτα.

Η τρίτη ενότητα (Εικόνες), φέρνει μαζί τις δύο προηγούμενες. Επικεντρώνεται στον Αλεξάναταρ, ο οποίος επιστρέφει στην ΠΓΔΜ, για να νοικοκυρευτεί. Στην επιστροφή του μαθαίνει ότι έχει ξεσπάσει πόλεμος και ότι το χωριό όπου μεγάλωσε, ανήκει πια στην Αλβανία και έτσι λογίζεται ως εχθρικό. Η Χάνα, μία Αλβανίδα, που ήταν ερωτευμένος με αυτή -και συνεχίζει να είναι-, του ζητά να προσέχει την κόρη της, τη Ζαμίρα. Και ενώ εκείνος πάει να βρει την κοπέλα η ταινία τελειώνει από εκεί που άρχισε.
• Σενάριο-σκηνοθεσία: ΜΙΛΧΟ ΜΑΝΤΣΕΦΣΚΙ
• Δ/ντής Φωτογραφίας: Μανουέλ Τεράν
• Μουσική Σύνθεση : συγκρότημα Anastasia
• Ηθοποιοί: Κάτριν Κάρτλιτζ, Ράντε Σερμπέτζια, Γκρέγκουαρ Κολίν και Λαμπίνα Μίτεβσκα
• Παραγωγή: 1994
• Διάρκεια: 113 λεπτά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*