Με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

Στην Χαλκίδα έχουμε εδώ και κάποια χρόνια, ένα Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ), το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στην Νέα Αρτάκη και τα Ψαχνά. Δημιουργήθηκε  με ευρωπαϊκούς πόρους στα πλαίσια του προηγούμενου ΕΣΠΑ. Ένα πρότυπο Κέντρο με θαυμάσιες υποδομές και εξοπλισμό, για να παρέχει “…υπηρεσίες υγείας και νοσηλείας σε ασθενείς εσωτερικούς ή εξωτερικούς, οι οποίοι πάσχουν από παθήσεις του μυϊκού, νευρικού, ερειστικού, κυκλοφορικού και αναπνευστικού συστήματος καθώς και σε άτομα όλων των ηλικιών με κινητικά και νοητικά προβλήματα…”, σύμφωνα με τον Νόμο. Το Κέντρο Διοικητικά ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

 

Δυστυχώς αγαπητοί μου φίλοι αυτό το Κέντρο υπολειτουργεί (ουσιαστικά ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ) σήμερα, παρά τις προσπάθειες των λιγοστών δημόσιων λειτουργών και κυρίως των εθελοντών του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Ευβοίας.

 

Γιατί ;

 

Έχω βάλλει ένα προσωπικό στοίχημα ως Περιφερειακός Σύμβουλος, να ολοκληρώσω την έρευνα που έχω ξεκινήσει και να βρω τις απαντήσεις στο ερώτημα αυτό ώστε να υποχρεωθούν οι όποιοι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να λειτουργήσει ολοκληρωμένα το Κέντρο. Το χρωστάμε ως Πολιτεία και ως Κοινωνία στα Άτομα με Αναπηρία.

 

3-12-2018

Κώστας Χαϊνάς

Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *