Είναι παράλογο να μην γνωρίζει!

Συζητήθηκε εχθές, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου, ο ορισμός δικηγόρου που θα εκπροσωπήσει το Δήμο σε δύο υποθέσεις. Η μια αφορά το πόρισμα για την υπόθεση του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Θωμά και η άλλη την υπόθεση της πρώην Δημάρχου Ταμυναίων Κατερίνας Καράπα.

Αναφορικά με την υπόθεση του Δημήτρη Θωμά, ψηφίστηκαν δύο κονδύλια. Το ένα αφορά την πληρωμή δικηγόρου για την εργασία του κατά την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας (το καλοκαίρι) και το δεύτερο αφορά την εκπροσώπηση του Δήμου στη δίκη.

Αντίθετα για την υπόθεση της Κατερίνας Καράπα, ψηφίστηκε μόνο ένα κονδύλι, δηλαδή αυτό για την εκπροσώπηση του Δήμου στη δίκη, καθώς για την προανακριτική διαδικασία ο Δήμος δεν όρισε δικηγόρο.

Όταν αυτό επισημάνθηκε από την αντιπολίτευση στο Δήμαρχο Θανάση Μπουραντά, εκείνος απάντησε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση της κας Καράπα και αυτός είναι ο λόγος που δεν ορίστηκε δικηγόρος στην προανακριτική διαδικασία.

Ωστόσο, το θέμα ήταν γνωστό σε όλη την Εύβοια. Μέχρι και ο τελευταίος πολίτης του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου γνώριζε ότι υπάρχει ποινική υπόθεση, όλοι γνώριζαν για τη φωτιά που είχε μπει στο λογιστήριο του Δήμου για να καούν τα παραστατικά, ενώ το θέμα απασχόλησε και την προεκλογική ατζέντα.

Παράλληλα, η Κατερίνα Καράπα υπήρξε μια εκ των υποστηρικτών του Θανάση Μπουραντά η οποία μάλιστα είχε και φυσική παρουσία στην προεκλογική συγκέντρωση της Συμπολιτείας στο Αλιβέρι.

Θεωρούμε παράλογο να μην γνωρίζει ο υποψήφιος (τότε) και μετέπειτα Δήμαρχος ότι υπάρχει ποινικό θέμα με την κα Καράπα και να ισχυρίζεται τώρα ότι το θέμα δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή του. Συνειρμικά οδηγούμαστε στην υπόνοια ότι, από τη στιγμή που η κα Καράπα στήριξε προεκλογικά τον Θανάση Μπουραντά, ήταν λογικό να έχει ευμενή αντιμετώπιση στην δικαστική της υπόθεση. Τώρα, το «δεν γνώριζα» νομίζουμε ότι δεν μπορεί να πείσει ως επιχείρημα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*