ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΖΟΥΡΑ!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Union of workers in Food & Beverages Evias – Viotias

Αριθμ. Απόφ. Πρωτοδικείου Χαλκίδας 128/2002, 218/2012, Βιβλ. Σωμ. 23/2002

ΜΕΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΟΤ. & ΥΠΑΛΛ. ΓΑΛ. – ΤΡΟΦ. – ΠΟΤ. & ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡ. ΕΥΒΟΙΑΣ

τηλ. 6976975834, email: [email protected], fax: 2221234254

Αριθμ. Πρωτ. 427                                                                                                                                                                                  Χαλκίδα 10/12/2018

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΖΟΥΡΑ!

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 6 μ.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξη στον αγώνα των εργαζομένων των επιχειρήσεων συμφερόντων ΖΟΥΡΑ, ενάντια στην επίθεση που δέχονται από την εργοδοσία, που έχει την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης, και:  

  • Έχει απογειώσει την απληρωσιά στους 6 μήνες, με την τελευταία καταβολή μισθοδοσίας να έχει γίνει πριν 70 περίπου ημέρες!
  • Θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων, με τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας να είναι ελάχιστα έως ανύπαρκτα.
  • Επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που συσπειρώνονται στο επιχειρησιακό τους σωματείο.
  • Έχει στοχοποιήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, που βγήκε σε επίσχεση εργασίας γιατί ήταν απλήρωτοι, δε τους δίνονταν αντικείμενο εργασίας και τους είχε τοποθετήσει να εργάζονται σε χώρο με τριτοκοσμικές συνθήκες, χωρίς νερό, ρεύμα, τουαλέτα κλπ.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση αυτή. Στην πράξη δίνει πλήρη κάλυψη στην ασυδοσία της εργοδοσίας, που αμφισβητεί ακόμα και το δικαίωμα των συναδέλφων να βγουν σε επίσχεση, με τον ΟΑΕΔ να μη χορηγεί το ανάλογο επίδομα με διάφορες προφάσεις λόγω του νομοθετικού πλαισίου σύμφωνα με το οποίο λειτουργεί. Η κυβέρνηση καλύπτει την επίθεση της εργοδοσίας, αποδεχόμενη τη μη τήρηση των δεσμεύσεών της έπειτα από τις πιέσεις της Ομοσπονδίας μας και του επιχειρησιακού σωματείου στις τριμερής συναντήσεις. Αποδέχεται την πρόσφατη αναβολή της τριμερούς που ζήτησε η εργοδοσία, λέγοντας στους εργαζόμενους να περιμένουν!

Αλλά δεν υπάρχει κανένας στην κυβέρνηση που να είναι απλήρωτος 6 μήνες και να έχει να δει καταβολή μισθοδοσίας για 70 μέρες! Αντίθετα, όλοι τους θα τρέξουν να ψηφίσουν το νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό, που μονιμοποιεί τις περικοπές για το λαό και δίνει νέα προνόμια στην εργοδοσία.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους μαζικούς φορείς, όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΟΡΘΙΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ!

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας, όλης της εργατικής τάξης,

γιατί και η επίθεση εργοδοσίας-κυβέρνησης δεν εκδηλώνεται μόνο απέναντί τους,

αλλά απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους για:Πληρωμή όλων των δεδουλευμένων// Καταχώρηση όλων των ενσήμων σε όλους τους εργαζόμενους// Τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας//
Χορήγηση του επιδόματος επίσχεσης που ο ΟΑΕΔ αρνείται να εγκρίνει σε όσους άσκησαν αυτό το δικαίωμά τους και του έκτακτου επιδόματος που χορηγείται για ειδικές περιπτώσεις // Επιστροφή φόρου για τα ποσά που έχουν φορολογηθεί αλλά δεν τα έχουν λάβει //
Πάγωμα χρεών σε εφορία, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για όσους τους είναι απλήρωτοι// Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
Απαλλαγή στους απλήρωτους από τέλη, ΕΝΦΙΑ, καμιά διακοπή σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο // Επαναφορά των μισθών στους συναδέλφους που έχουν γίνει μειώσεις.

Random Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*