ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΧΑΛΚΙΔΑ: Του άδειασαν δύο λογαριασμούς μέσω ebanikg

Έβαλε χρήματα σε δύο λογαριασμούς του προκειμένου να πληρωθεί η ασφάλεια του σπιτιού του και μία δόση δανείου και λίγες ημέρες μετά τον πήραν τηλέφωνο από υποκατάστημα τράπεζας στη Χαλκίδα, και του είπαν ότι οι λογαριασμοί του είναι άδειοι, η ασφάλεια και το δάνειο απλήρωτα, ενώ μέσα στους λογαριασμούς δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ.

Έντρομος πήγε στην Τράπεζα και διαπίστωσε ότι τα χρήματά του είχαν κάνει φτερά μέσω του λογαριασμού του ebanking για τον οποίο και κάποιος άλλος είχε τους κωδικούς.

Από την έρευνα που έκανε η τράπεζα, διαπίστωσε ότι το συνολικό ποσό μεταφέρθηκε τμηματικά, όχι σε λογαριασμό κάποιου άλλου αλλά, πρώτα, σε άλλον λογαριασμό του ίδιου, προκειμένου να μπερδευτεί όποιος αναζητούσε την πορεία τους. Στην συνέχεια, από το δεύτερο λογαριασμό του θύματος, τα χρήματα πήγαιναν σε λογαριασμό τρίτου ατόμου, τα στοιχεία του οποίου και ο αριθμός λογαριασμού ταυτοποιήθηκαν αμέσως από τους υπαλλήλους της τράπεζας. (είναι κάτοικος Αττικής)

Το θύμα ακύρωσε αμέσως κάθε λογαριασμό ηλεκτρονικής συναλλαγής ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει επικοινωνήσει με τον τελικό αποδέκτη των χρημάτων, ο οποίος υποσχέθηκε να του επιστρέψει τα χρήματα προκειμένου να γλιτώσει τις συνέπειες του Νόμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *