Σε λαϊκό προσκύνημα σε Χαλκίδα και Σιάτιστα

Το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου, ο οποίος εκοιμήθη το βράδυ της Κυριακής, θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα το απόγευμα της Δευτέρας, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας.
Θ’ ακολουθήσει αγρυπνία και νωρίς το πρωί της Τρίτης θα μεταφερθεί στη Σιάτιστα, συνοδεία του Μητροπολίτη Χαλκίδας Χρυσοστόμου όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.
Η Εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη, στον Μητροπολιτικό ναό Αγ. Δημητρίου Σιάτιστας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

επί τη προς Κύριον εκδημία του αειμνήστου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού ΠαύλουΕπί τω απροσδοκήτω ακούσματι της προς Κύριον εκδημίας του ήδη αειμνήστου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου, η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, εξ ής κατήγετο, ήν ενδόξως εκλέισε, δια της εν αγάπη θυσιαστικής προσφοράς του προς την αγίαν Εκκλησίαν, και εν η ετελειώθη εν Κυρίω, και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης αυτής κ.κ. Χρυσόστομος ανακοινώνει ότι:
α) την Δευτέραν 14ην Ιανουαρίου και περί ώραν 18:30 θα τελεσθεί υποδοχή του ιερού Σκηνώματος και θα εκτεθεί τούτο εις Προσκύνημα εν τω Ιερώ Ναώ της Πολιούχου Χαλκίδος αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής,
β) το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώραν 20:30 θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου,
γ) θα αναρτηθώσιν αι Σημαίαι της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος μεσιστίως και κατά τακτά χρονικά διαστήματα θα κρούωνται κατά το ειθισμένον οι κώδωνες των Ιερών Ναών πενθίμως,
δ) η αναχώρησις της πομπής δια την Σιάτιστα θα πραγματοποιηθεί λίαν πρωΐ της Τρίτης 15ης Ιανουαρίου .
ε) Όσοι εκ των Χριστιανών επιθυμούν να ακολουθήσουν την πομπή διά Σιάτιστα, και δεν διαθέτουν μέσον μεταφοράς, ας επικοινωνήσουν με τους Εφημερίους των Ενοριών των, ώστε εφ’ όσον υπάρξει ο απαιτούμενος αριθμός, να συμπληρωθεί πούλμαν.
στ) Διάπυρος η ευχή όλων, που αποτελούν το πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας είναι να αξιωθεί ο πολυσέβαστος, πολυαγαπητός και πολύκλαυστος Μητροπολίτης Παύλος της χαράς της αιωνίου παραδείσιας ζωής και της παρεδρεύσεώς του στο Ουράνιο Θυσιαστήριο.

Random Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*