Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων για την κοίμηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου

Στη Χαλκίδα και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος σύμφωνα με την 2η /2-1-2019 πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία επιδόθηκε σε κάθε ένα Σύμβουλο αυθημερόν, λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα των θεμάτων, όπως  σ΄ αυτή αναφέρονται δυνάμει του υπ. αρ. 67 § 5 άρθρου του Ν. 3952/10 συνήλθε σήμερα την 14η του μήνα Ιανουαρίου του έτους 2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00, σε δημόσια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας. Έγινε διαπίστωση ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, γιατί σε σύνολο  45 μελών βρέθηκαν παρόντα 45 όπως παρακάτω:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ
1.ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ16.ΤΣΑΜΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ31.ΑΙΔΙΝΗ ΕΛΕΝΗ (στη θέση του κ. Ζεμπίλη Αθανάσιου λόγω παραίτησής του)
2.ΖΛΑΚΩΝΗ–ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓ17.ΓΕΩΡΓΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ32.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ (στη θέση του κ. Πιτσούνη Αλέξανδρου λόγω παραίτησής του)
3.ΓΙΟΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ18.ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ33.ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
4.ΜΑΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ19.ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ34.ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
5.ΤΟΥΧΤΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ20.ΒΕΡΟΝΙΚΙΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ35.ΣΙΟΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
6.ΨΥΧΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ21.ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ36ΠΡΑΤΣΟΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
7.ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ22.ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΤΙΝΟΣ37ΣΤΑΜΑΤΟΥΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
8.ΚΕΡΑΤΣΑΣ ΜΙΧΑΗΛ23.ΣΑΝΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ38ΔΗΜΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
9.ΚΥΡΙΑΚΟΥ-ΚΑΛΑΜΙΩΤΗ ΑΙΚΑΤ24.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ39ΚΟΥΛΟΥΡΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΤΙΝΟΣ
10ΚΑΡΚΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ25ΒΑΚΑ ΕΛΕΝΗ40ΚΑΘΑΡΟΣΠΟΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ – ΔΙΟΝΥΣΗΣ
11ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ26ΓΟΥΡΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ41ΜΠΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
12ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ27ΚΩΣΤΑΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ42ΔΑΡΙΒΕΡΗ ΙΩΑΝΝΑ
13ΠΑΤΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ28ΣΕΡΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ43ΚΟΡΔΗΣ ΔΗΜΟΣ
14ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ29ΨΥΧΟΓΥΙΟΥ-ΜΑΚΑΡΩΝΑ ΑΝ.44ΜΙΤΖΙΦΙΡΗ ΕΛΕΝΗ
15ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ30.ΤΣΟΜΩΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ45ΜΠΑΡΟΥΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Στη συνεδρίαση ύστερα από νόμιμη πρόσκληση, σύμφωνα με το άρθρο 67 παρ. 6 του Ν. 3852/2010 παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Χαλκίδας κ. ΠΑΓΩΝΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

Γραμματέας στην ανωτέρω συνεδρίαση ήταν η τακτική υπάλληλος του Δήμου, Κατώλη Φωτεινή

Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η: «Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων για την κοίμηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου».

Ο κ. Πρόεδρος πριν από την έναρξη   πρότεινε την συζήτηση του κατεπείγοντος θέματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του  άρθρων 95 παρ. 4 του Ν. 3463/2006.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά την πρόταση του Προέδρου    – Αποφασίζει ομόφωνα

Κρίνει το ανωτέρω θέμα κατεπείγον  και καλεί τον Πρόεδρο να κάνει την εισήγηση του θέματος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χαλκιδέων συνήλθε εκτάκτως σήμερα 14 Ιανουαρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00 πμ, με αφορμή την αναγγελία της κοίμησης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου

Η είδηση της αιφνίδιας  αναχώρησης του πατέρα Παύλου για τις «μονές του Παραδείσου» γέμισε θλίψη και πόνο τις ψυχές των Χαλκιδέων. Ένα από τα επιφανέστερα παιδιά αυτής της πόλης περνά στην αιωνιότητα.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος (Ιωάννου) γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1947.  Στην γενέτειρά του παρακολούθησε τις εγκύκλιες σπουδές και γαλουχήθηκε στα νάματα της ορθοδοξίας. Μόλις αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή, το 1971, ακολούθησε τον δρόμο της ιεροσύνης και τοποθετήθηκε στην ενορία της εργατούπολης του Μαντουδίου την οποία υπηρέτησε ποιμαντικά επί 25 χρόνια. Το 1998 η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας τον τοποθέτησε σε νευραλγικές θέσεις όπου συνέχισε το ποιμαντικό, διοικητικό και εκκλησιαστικό του έργο με επίκεντρο την οικογένεια, την νεότητα και την εργατιά.

Το 2006 η Ιεραρχία της Ελλάδας τον εξέλεξε Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης. Από την θέση αυτή ο Ιεράρχης Πατέρας Παύλος έλαμψε με τον πνευματικό του παράδειγμα, την πραότητα και τον καθαρό και ρηξικέλευθο θεολογικό του λόγο. Οι προτεραιότητές του είναι η εκκλησιαστική – πνευματική ζωή των πιστών, η οικογένεια, οι νέοι, οι πτωχοί, οι άνεργοι, η καταπολέμηση των ναρκωτικών, το πλησίασμα όλων των ανθρώπων.

Στην ακριτική γωνιά της Δυτικής Μακεδονίας ο Πατέρας Παύλος άνοιξε την αγκαλιά της αγάπης και της πνευματικότητας και έγινε φάρος κοινωνικός, εκκλησιαστικός και εθνικός χωρίς ποτέ να εγκαταλείψει τον γλυκύ και πράο χαρακτήρα του, παραμένοντας πάντα ο Δεσπότης της Αγάπης και της Συναίνεσης, ο κήρυκας της ελευθερίας των συνειδήσεων, ο συνεχιστής των παραδόσεων της εκκλησίας στην μακεδονική γη.

Ποτέ όμως δεν απομακρύνθηκε από την πόλη του και την Εύβοια. Με την πρώτη ευκαιρία ήταν εδώ. Ιερουργούσε, κήρυττε, παρηγορούσε, συμβούλευε.

Η πόλη της Χαλκίδας είναι περήφανη γιατί γέννησε αυτόν τον Ιεράρχη. Η αγάπη, ο σεβασμός και η προσευχή των Χαλκιδέων θα τον συνοδεύουν για πάντα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων εκφράζει την οδύνη της πόλης της Χαλκίδας για την εκδημία του λαμπρού τέκνου της και το παρακαλεί από εκεί ψηλά να συνεχίσει να αγκαλιάζει με αγάπη και προσευχή.

Ο Πατέρας Παύλος θα μείνει αθάνατος στις καρδιές όλων μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χαλκιδέων αφού έλαβε υπόψη τα παραπάνω.

Αποφασίζει ομόφωνα

  1. Να εκφράσει το Δημοτικό Συμβούλιο τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του κατά την υποδοχή του σκηνώματος στον Ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος.
  2. Το ψήφισμα αυτό να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.
  3. Κατά την υποδοχή του σκηνώματος να παραστεί η Φιλαρμονική του Δήμου μας προς απόδοση τιμών στον εκλιπόντα.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      

      ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Random Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*