Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ


Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Ερετρίας, όπου και χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν οι Ιεροκήρυκες της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης και Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός, ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβ. Θεοφάνης Παπαγεωργίου και οι  Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Πορφύριος Γερμάνος, ενώ συμμετείχαν και πολλοί ευλαβείς Ενορίτες.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς, προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Λουκ. 17, 12-19) αναφέρθηκε στην αρετή της ευχαριστίας και μάλιστα σε άμεση σχέση με το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Αμέσως μετά, ετελέσθησαν τα μνημόσυνα ευσεβών χριστιανών της Ενορίας, μεταξύ των οποίων και συγγενούς του Σεβασμιωτάτου, ενώ την ιερά Υμνωδία, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως, διηκόνησαν οι Ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Σπυρίδων Βάλβης, κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου και κ. Δημήτριος Πετρογιάννης.

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Μέσα σε χαρούμενο και γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας των κατηχητικών συνάξεων για παιδιά Γυμνασίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος.

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 έλαβε χώρα στο Πνευματικό κέντρο της Ενορίας η πρώτη συνάντηση της νεανικής παρέας για το νέο έτος, κατά την οποία ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Οικονόμος Αναστάσιος Χρήστου, αφού ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά.

Παρόντες ήταν φυσικά και οι δραστήριοι και με πολύ φροντίδα εργαζόμενοι κατηχητές τους, Κωνσταντίνος Δέδες και Ελένη Καρλατήρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *